Bejelentés


Békés Megyei Sakkszövetség honlapja


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Keresés a honlapon

A 2014/2015. évi Békés megyei Körös Kupa Sakkcsapatbajnokság eredményei

 

A 4. fordulóból elmaradt Békési TE II. - Orosháza SE II. mérkőzést 2015. január 24.-én fogják pótolni!

Letölthető:
Békés Megyei Csapatbajnokság 2014/2015
részletei (frissítve: 2014.12.09.)

 

A 2013/2014. évi Békés megyei Körös Kupa Sakkcsapatbajnokság eredményei

 

 

Letölthető:
Békés Megyei Csapatbajnokság 2013/2014
részletei (frissítve: március 13.)

 


A 2013/2014. évi Békés megyei Körös Kupa Sakkcsapatbajnokság versenykiírása

1. A bajnokság célja: A csapatok közötti erőviszonyok felmérése, a 2013/2014. évi megyei csapatbajnoki cím megszerzése.

2. A résztvevők: A B.M.S.Sz.-el tagsági viszonyban álló önálló sakkegyesületek, sakkszakosztályt működtető sportegyesületek és szabadidős sportszerveződések sakkcsapatai.

3. A csapatokban versenyzők száma: 8 fő, ezen belül 2 fő ifjúsági - 1995.01.01. után született - játékos, melyek közül egy fő kiváltható női játékossal.
4. A csapatbajnokság rendezője: Békés Megyei Sakkszövetség
A Versenybíróság elnöke: Bíró István, tagjai : Balatoni György, Pásztorcsik János

5. Versenynapok:

2013. szeptember 28., október 12., november 09., december 07.

 

2014. január 18., február 22., március 9., március 29. (tartalék nap)

 6. A mérkőzések helye: A sorsolás szerint helyválasztó csapat bejelentett versenyhelyisége.

7. Nevezési határidő: 2013. augusztus 30.

8. Nevezési díj: A Körös Kupa csapatbajnokság nevezési díja: 5000 Ft/ egyesület.
Nevezési díj befizethető Petró József elnöknél, legkésőbb 2013. október 30-ig.

9. Költségek: A csapatok részvételi költségeit a sakkegyesületek viselik.
A csapatbajnokság mérkőzéseit a két csapat vezetői vezetik le versenybíróként. Részükre díjazás nem jár.

10. A bajnokság rendszere: Körmérkőzési sorsolás szerint.

11. Helyezések eldöntése: A helyezések sorrendjét a mérkőzések során elért / büntető pontokkal csökkentett / játszmapontok összege határozza meg. Holtverseny esetén: Elsősorban az egymás elleni eredmény, másodsorban a csapatgyőzelmi pontszámítás / győzelem 2 pont, döntetlen 1 pont, vereség 0 pont /, harmadsorban a Berger- Sonneborn értékelés dönt. Ez utóbbit a csapatgyőzelmi pontszámítás szerint kell alkalmazni.

12. Az erősorrendi ív:
a) A csapatok erőlistáját a játékosok FIDE értékszámával kell benyújtani a Versenybíróság Elnökéhez elektronikus úton legkésőbb 2013. szeptember 15-ig, az szeptemberre érvényes értékszámok alapján. Az erősorrendet a sportkör határozza meg és a B.M S.Sz. Versenybírósága hagyja jóvá. Az erősorrendi íven alacsonyabb értékszámú versenyző csak akkor előzheti meg a magasabb értékszámút, ha kettőjük között az értékszám különbség nem haladja meg a 150-et. Kivételt képez, hogy csapatonként kettő ifjúsági játékos előre sorolható, vagy kettő szenior, 60 év feletti (52.01.01.) alacsonyabb táblán versenyezhet. Az erősorrendet év közben megváltoztatni nem lehet. Új versenyző az erősorrendi ívre bármikor felvehető. Értékszám nélküli játékos csak az 1200 alatti értékszámosok közzé kerülhet az erősorrendi íven.
b) Azon csapatok, amelyek két csapattal vesznek részt a bajnokságban, az erőlistán a 8. versenyző után vonalhúzást kötelesek alkalmazni. A vonal feletti versenyzők csak az I. csapatban, míg a többiek az I. és II. csapatban is szerepelhetnek. A vonalhúzásnál nincs kivétel a játékosoknál ifi, női és szenior szinten sem.
c) Az erőlistára csak Békés megyei lakhellyel rendelkező játékosok kerülhetnek. Az erőlista leadásakor a játékosok lakcímét is fel kell tüntetni.

13. Egyéb rendelkezések:
a) A mérkőzéseket az 5. pontban meghatározott napokon, vagy azt követő vasárnap kell lejátszani.

b) A Versenybíróság a mérkőzések időpontjának megváltoztatásához csak teljesen rendkívüli esetben járul hozzá – kivéve az időjárási viszonyokat.

c) A mérkőzések kezdési időpontja: 9 óra

d) A kötelező játékidő: 4 óra. Kötelező lépésszám nincs, 2 percen belüli döntetlen igénylés lehetséges. A játszmajegyzés a FIDE érvényben lévő szabályai szerint –mindkét játékosnak az időellenőrzés utolsó 5 percéig kötelező. A partik a gyorsított befejezés szabályai szerint érnek véget.

e) Készletekről, sakkórákról, játszmalapokról a helyválasztó csapatnak kell gondoskodnia. Az eredményeket Bíró István e-mail címére (bistvan1985@freemail.hu) kell elküldeni legkésőbb a mérkőzést követő hétfő estig valamennyi érdekelt csapatvezetőnek. A fenti időpont megsértése első esetben felszólítást von maga után, a továbbiakban esetenként egy büntetőpont levonását.

f) Bekapcsolt állapotú telefon, mobiltelefon, sétálómagnó, televízió, rádió és egyéb zajkeltő eszköz használata a játékteremben nem megengedett.

g) Elmaradt mérkőzés esetén az eset kivizsgálása után az elmaradásért vétkes csapat automatikusan elveszíti a mérkőzést. Másodszori mérkőzés elmaradás után a Versenybíróság a vétkes csapatot azonnal kizárja a folyamatban lévő, illetve a következő évi bajnokságból! A Versenybíróság a vétlen csapat javára 4,5 pontot köteles odaítélni, ha azonban a vétlen csapat eredményei között ennél jobb eredmény lenne, úgy ezzel az eredménnyel kell javára igazolni az eredményt. A vétkes csapatnak meg kell térítenie a vétlen csapat számára annak igazolt költségeit. Erősorrend megsértése, 1-3. tábla kontumálása, egy játékos második kontumálása, jogosulatlan játékos szerepeltetése esetén a játszmát az ellenfél javára kell igazolni és a vétkes csapattól 2 büntető pontot kell levonni. A másodszorra kontumált játékos azonnal kizárásra kerül az erősorrendi ívről. Amennyiben a másodszori kontumálás adott csapaton belül kettő vagy több játékossal is előfordul, abban az esetben Versenybíróság a vétkes csapatot azonnal kizárja a folyamatban lévő, illetve a következő évi bajnokságból!

h) Az 1-3. helyezett csapatának játékosai érem díjazásban részesülnek /10 fő /.

i) Óvást a Versenybíróságnál - kizárólag írásban - a hivatalos csapatvezető tehet. Óvási díj: 2000 Ft, amit az óvással egy időben kell befizetni. Fellebbezni a B.M.S.Sz. Elnökénél lehet a kézhez vételtől számított három munkanapon belül.

j) A fentiekben nem szabályozott kérdésekben a Sakkjáték Versenyszabályzata 4.3, a Versenyszabályok csapatversenyekre / 17. §.-34.§. /, a Versenybíróság döntése, illetve az Elnökség határozatai az irányadóak.

Békéscsaba, 2013. augusztus 22.

Békés Megyei Sakkszövetség Elnöke

2013-2014. évi Körös Kupa megyei sakkcsapatbajnokság párosítása
1. forduló2. forduló3. forduló
2013. szeptember 28. 2013. október 12. 2013. november 09.
Gyula - Békés
Csaba Honvéd - Battonya
Mezőberény - Orosháza
B.szentandrás - Szarvas
Békés - Szarvas
Orosháza - B.szentandrás
Battonya - Mezőberény
Gyula - Csaba Honvéd
Csaba Honvéd - Békés
Mezőberény - Gyula
B.szentandrás - Battonya
Szarvas - Orosháza

4. forduló5. forduló6. forduló
2013. december 07. 2014. január 18. 2014. február 22.
Békés - Orosháza
Battonya - Szarvas
Gyula - B. szentandrás
Csaba Honvéd - Mezőberény
Mezőberény - Békés
Bsztandrás - Csaba Honv.
Szarvas - Gyula
Orosháza - Battonya
Békés - Battonya
Gyula - Orosháza
Csaba Hovéd - Szarvas
Mezőberény - Bsztandrás

7. forduló
2014. március 09.
B.szentandrás - Békés Szarvas - Mezőberény Orosháza - Csaba Honvéd Battonya - GyulaA 2012/2013. évi Békés megyei Körös Kupa Sakkcsapatbajnokság eredményei
Letölthető:
Békés Megyei Csapatbajnokság 2012/2013
végeredménye, részletei (frissítve: április 30.)

A 2012/2013. évi Békés megyei Körös Kupa Sakkcsapatbajnokság versenykiírása

1. A bajnokság célja: A csapatok közötti erőviszonyok felmérése, a 2012/2013. évi megyei csapatbajnoki cím megszerzése.

2. A résztvevők: A B.M.S.Sz.-el tagsági viszonyban álló önálló sakkegyesületek, sakkszakosztályt működtető sportegyesületek és szabadidős sportszerveződések sakkcsapatai.

3. A csapatokban versenyzők száma: 8 fő, ezen belül 2 fő ifjúsági - 1994.01.01. után született - játékos, melyek közül egy fő kiváltható női játékossal.
4. A csapatbajnokság rendezője: Békés Megyei Sakkszövetség
A Versenybíróság elnöke: Bíró István, tagjai : Balatoni György, Pásztorcsik János

5. Versenynapok:

2012. szeptember 22., október 13., november 24., december 08. 2013. január 19., február 23., március 9., tartalék nap: április 13.

6. A mérkőzések helye: A sorsolás szerint helyválasztó csapat bejelentett versenyhelyisége.

7. Nevezési határidő: 2012. szeptember 2.

8. Nevezési díj: A Körös Kupa csapatbajnokság nevezési díja: 5000 Ft/ egyesület.
Nevezési díj befizethető Petró József elnöknél, legkésőbb 2012. október 21-ig.

9. Költségek: A csapatok részvételi költségeit a sakkegyesületek viselik.
A csapatbajnokság mérkőzéseit a két csapat vezetői vezetik le versenybíróként. Részükre díjazás nem jár.

10. A bajnokság rendszere: Körmérkőzési sorsolás szerint.

11. Helyezések eldöntése: A helyezések sorrendjét a mérkőzések során elért / büntető pontokkal csökkentett / játszmapontok összege határozza meg. Holtverseny esetén: Elsősorban az egymás elleni eredmény, másodsorban a csapatgyőzelmi pontszámítás / győzelem 2 pont, döntetlen 1 pont, vereség 0 pont /, harmadsorban a Berger-Sonneborn értékelés dönt. Ez utóbbit a csapatgyőzelmi pontszámítás szerint kell alkalmazni.

12. Az erősorrendi ív:
a) A csapatok erőlistáját a játékosok FIDE értékszámával kell benyújtani a Versenybíróság Elnökéhez elektronikus úton legkésőbb 2012. szeptember 16-ig, az szeptemberre érvényes értékszámok alapján. Az erősorrendet a sportkör határozza meg és a B.M S.Sz. Versenybírósága hagyja jóvá. Az erősorrendi íven alacsonyabb értékszámú versenyző csak akkor előzheti meg a magasabb értékszámút, ha kettőjük között az értékszám különbség nem haladja meg a 150-et.Kivételt képez, hogy csapatonként kettő ifjúsági játékos előre sorolható, vagy kettő szenior, 60 év feletti (52.01.01.) alacsonyabb táblán versenyezhet. Az erősorrendet év közben megváltoztatni nem lehet. Új versenyző az erősorrendi ívre bármikor felvehető. Értékszám nélküli játékos csak az 1400 alatti értékszámosok közzé kerülhet az erősorrendi íven.
b) Azon csapatok, amelyek két csapattal vesznek részt a bajnokságban, az erőlistán a 8. versenyző után vonalhúzást kötelesek alkalmazni. A vonal feletti versenyzők csak az I. csapatban, míg a többiek az I. és II. csapatban is szerepelhetnek. A vonalhúzásnál nincs kivétel a játékosoknál ifi, női és szenior szinten sem.
c) Az erőlistára csak Békés megyei lakhellyel rendelkező játékosok kerülhetnek. Az erőlista leadásakor a játékosok lakcímét is fel kell tüntetni.

13. Egyéb rendelkezések:
a) A mérkőzéseket az 5. pontban meghatározott napokon, vagy azt követő vasárnap kell lejátszani.

b) A Versenybíróság a mérkőzések időpontjának megváltoztatásához csak teljesen rendkívüli esetben járul hozzá – kivéve az időjárási viszonyokat.

c) A mérkőzések kezdési időpontja: 9 óra

d) A kötelező játékidő: 4 óra. Kötelező lépésszám nincs, 2 percen belüli döntetlen igénylés lehetséges. A játszmajegyzés a FIDE érvényben lévő szabályai szerint –mindkét játékosnak az időellenőrzés utolsó 5 percéig kötelező. A partik a gyorsított befejezés szabályai szerint érnek véget.

e) Készletekről, sakkórákról, játszmalapokról a helyválasztó csapatnak kell gondoskodnia. Az eredményeket Bíró István e-mail címére (bistvan1985@freemail.hu) kell elküldeni legkésőbb a mérkőzést követő hétfő estig valamennyi érdekelt csapatvezetőnek. A fenti időpont megsértése első esetben felszólítást von maga után, a továbbiakban esetenként egy büntetőpont levonását.

f) Bekapcsolt állapotú telefon, mobiltelefon, sétálómagnó, televízió, rádió és egyéb zajkeltő eszköz használata a játékteremben nem megengedett.

g) Elmaradt mérkőzés esetén az eset kivizsgálása után az elmaradásért vétkes csapat automatikusan elveszíti a mérkőzést. Másodszori mérkőzés elmaradás után a Versenybíróság a vétkes csapatot azonnal kizárja a folyamatban lévő, illetve a következő évi bajnokságból! A Versenybíróság a vétlen csapat javára 4,5 pontot köteles odaítélni, ha azonban a vétlen csapat eredményei között ennél jobb eredmény lenne , úgy ezzel az eredménnyel kell javára igazolni az eredményt. A vétkes csapatnak meg kell térítenie a vétlen csapat számára annak igazolt költségeit. Erősorrend megsértése, 1-3. tábla kontumálása, egy játékos második kontumálása, jogosulatlan játékos szerepeltetése esetén a játszmát az ellenfél javára kell igazolni és a vétkes csapattól 2 büntető pontot kell levonni. A másodszorra kontumált játékos azonnal kizárásra kerül az erősorrendi ívről. Amennyiben a másodszori kontumálás adott csapaton belül kettő vagy több játékossal is előfordul, abban az esetben Versenybíróság a vétkes csapatot azonnal kizárja a folyamatban lévő, illetve a következő évi bajnokságból!

h) Az 1-3. helyezett csapatának játékosai érem díjazásban részesülnek /10 fő /.

i) Óvást a Versenybíróságnál-kizárólag írásban - a hivatalos csapatvezető tehet. Óvási díj: 2000 Ft, amit az óvással egy időben kell befizetni. Fellebbezni a B.M.S.Sz. Elnökénél lehet a kézhez vételtől számított három munkanapon belül.

j) A fentiekben nem szabályozott kérdésekben a Sakkjáték Versenyszabályzata 4.3, a Versenyszabályok csapatversenyekre / 17. §.-34.§. / , a Versenybíróság döntése, illetve az Elnökség határozatai az irányadóak.

Békéscsaba, 2012. augusztus 12.

Békés Megyei Sakkszövetség Elnöke

 

2012-2013. évi Körös Kupa megyei sakkcsapatbajnokság párosítása
1. forduló2. forduló3. forduló
2012. szeptember 22. 2012. október 13. 2012. november 24.
Battonya - Békés Békés - B.szentandrás Szarvas - Békés
Szarvas - Dévaványa Orosháza - Csaba Honvéd Gyula - Battonya
Gyula - Orosháza Dévaványa - Gyula Csaba Honvéd - Dévaványa
Csaba Honvéd - B.szentandrás Battonya - Szarvas B.szentandrás - Orosháza
4. forduló5. forduló6. forduló
2012. december 8. 2013. január 19. 2013. február 23.
Békés - Orosháza Gyula - Békés Békés - Dévaványa
Dévaványa - B.szentandrás Csaba Honvéd - Szarvas Battonya - Orosháza
Battonya - Csaba Honvéd B.szentandrás - Battonya Szarvas - B.szentandrás
Szarvas - Gyula Orosháza - Dévaványa Gyula - Csaba Honvéd
7. forduló
2013. március 9.
Csaba Honvéd - Békés
B.szentandrás - Gyula
Orosháza - Szarvas
Dévaványa - BattonyaA 2011/2012. évi Békés megyei Körös Kupa Sakkcsapatbajnokság eredményei
Letölthető: Békés Megyei Csapatbajnokság 2011/2012 végeredménye, részletei
A 2011/2012. évi Békés megyei Körös Kupa Sakkcsapatbajnokság versenykiírása

1. A bajnokság célja: A csapatok közötti erőviszonyok felmérése, a 2011/2012. évi megyei csapatbajnoki cím megszerzése.


2. A résztvevők: A B.M.S.Sz.-el tagsági viszonyban álló önálló sakkegyesületek, sakkszakosztályt működtető sportegyesületek és szabadidős sport-szerveződések sakkcsapatai. 3. A csapatokban versenyzők száma: 8 fő, ezen belül 2 fő ifjúsági - 1993.01.01. után született - játékos, melyek közül egy fő kiváltható női játékossal. 4. A csapatbajnokság rendezője: Békés Megyei Sakkszövetség A Versenybíróság elnöke: Bíró István, tagjai : Balatoni György, Pásztorcsik János 5. Versenynapok: 2011. szeptember 24., október 15., november 19., december 10. 2012. január 15., február 18., március 3., tartalék nap: március 10.

6. A mérkőzések helye: A sorsolás szerint helyválasztó csapat bejelentett versenyhelyisége.

7. Nevezési határidő: 2011. szeptember 2. 8. Nevezési díj: A Körös Kupa csapatbajnokság nevezési díja: 3000 Ft/ egyesület. Nevezési díj befizethető Petró József elnöknél, legkésőbb 2011. október 31-ig. 9. Költségek: A csapatok részvételi költségeit a sakkegyesületek viselik. A csapatbajnokság mérkőzéseit a két csapat vezetői vezetik le versenybíróként. Részükre díjazás nem jár. 10. A bajnokság rendszere: Körmérkőzési sorsolás szerint. 11. Helyezések eldöntése: A helyezések sorrendjét a mérkőzések során elért / büntető pontokkal csökkentett / játszmapontok összege határozza meg. Holtverseny esetén: Elsősorban az egymás elleni eredmény, másodsorban a csapatgyőzelmi pontszámítás / győzelem 2 pont, döntetlen 1 pont, vereség 0 pont /, harmadsorban a Berger-Sonneborn értékelés dönt. Ez utóbbit a játszmapontok szerint kell kiszámítani.

12. Az erősorrendi ív: a) A csapatok erőlistáját a játékosok FIDE értékszámával kell benyújtani a Versenybíróság Elnökéhez elektronikus úton legkésőbb 2011. szeptember 18-ig, a szeptemberre érvényes értékszámok alapján. Az erősorrendet a sportkör határozza meg és a B.M S.Sz. Versenybírósága hagyja jóvá. Az erősorrendi íven alacsonyabb értékszámú versenyző csak akkor előzheti meg a magasabb értékszámút, ha kettőjük között az értékszám különbség nem haladja meg a 150-et. A 150 pontos határt nem kell minden esetben betartani 1993.01.01. után született ifjúsági és 1951.01.01. után született szenior játékos esetén! Csapatonként összesen kettő esetben lehet a 150 pontos határtól eltérni. Az erősorrenden jelezni kell!

Az erősorrendet év közben megváltoztatni nem lehet. Új versenyző az erősorrendi ívre az utolsó forduló kivételével bármikor felvehető. Értékszám nélküli játékos csak az 1500 alatti értékszámosok után kerülhet az erősorrendi ívre.

b) Azon csapatok, amelyek két csapattal vesznek részt a bajnokságban, az erőlistán a 8. versenyző után vonalhúzást kötelesek alkalmazni. A vonal feletti versenyzők csak az I. csapatban, míg a többiek az I. és II. csapatban is szerepelhetnek. A vonalhúzásnál nincs kivétel a játékosoknál ifi, női és szenior szinten sem.

c) Az erőlistára csak Békés megyei lakhellyel rendelkező játékosok kerülhetnek. Az erőlista leadásakor a játékosok lakcímét is fel kell tüntetni.

13. Egyéb rendelkezések: a) A mérkőzéseket az 5. pontban meghatározott napokon kell lejátszani.

b) A Versenybíróság a mérkőzések időpontjának megváltoztatásához csak teljesen rendkívüli esetben járul hozzá – kivéve az időjárási viszonyokat.

c) A mérkőzések kezdési időpontja: 9 óra

d) A kötelező játékidő: 4 óra. Kötelező lépésszám nincs, 2 percen belüli döntetlen igénylés lehetséges. A játszmajegyzés a FIDE érvényben lévő szabályai szerint –mindkét játékosnak az időellenőrzés utolsó 5 percéig kötelező. A partik a gyorsított befejezés szabályai szerint érnek véget.

e) Készletekről, sakkórákról, játszmalapokról a helyválasztó csapatnak kell gondoskodnia. Az eredményeket Bíró István e-mail címére (bistvan1985@freemail.hu) kell elküldeni legkésőbb a mérkőzést követő hétfő estig valamennyi érdekelt csapatvezetőnek. A fenti időpont megsértése első esetben felszólítást von maga után, a továbbiakban esetenként egy büntetőpont levonását.

f) Bekapcsolt állapotú telefon, mobiltelefon, sétálómagnó, televízió, rádió és egyéb zajkeltő eszköz használata a játékteremben nem megengedett.

g) Elmaradt mérkőzés esetén az eset kivizsgálása után az elmaradásért vétkes csapat automatikusan elveszíti a mérkőzést. Másodszori mérkőzés elmaradás után a Versenybíróság a vétkes csapatot azonnal kizárja a folyamatban lévő, illetve a következő évi bajnokságból! A Versenybíróság a vétlen csapat javára 4,5 pontot köteles odaítélni, ha azonban a vétlen csapat eredményei között ennél jobb eredmény lenne, úgy ezzel az eredménnyel kell javára igazolni az eredményt. A vétkes csapatnak meg kell térítenie a vétlen csapat számára annak igazolt költségeit. Erősorrend megsértése, 1-3. tábla kontumálása, egy játékos második kontumálása, jogosulatlan játékos szerepeltetése esetén a játszmát az ellenfél javára kell igazolni és a vétkes csapattól 2 büntető pontot kell levonni. A másodszorra kontumált játékos azonnal kizárásra kerül az erősorrendi ívről. Amennyiben a másodszori kontumálás adott csapaton belül kettő vagy több játékossal is előfordul, abban az esetben Versenybíróság a vétkes csapatot azonnal kizárja a folyamatban lévő, illetve a következő évi bajnokságból!

h) Az 1-3. helyezett csapatának játékosai érem díjazásban részesülnek /10 fő /.

i) Óvást a Versenybíróságnál-kizárólag írásban - a hivatalos csapatvezető tehet. Óvási díj: 2000 Ft, amit az óvással egy időben kell befizetni. Fellebbezni a B.M.S.Sz. Elnökénél lehet a kézhez vételtől számított három munkanapon belül.

j) A fentiekben nem szabályozott kérdésekben a Sakkjáték Versenyszabályzata 4.3, a Versenyszabályok csapatversenyekre / 17. §.-34.§. /, a Versenybíróság döntése, illetve az Elnökség határozatai az irányadóak.

Békéscsaba, 2011. augusztus 21.

Békés Megyei Sakkszövetség Elnöke

 

 

 

 

2011-2012. évi Körös Kupa megyei sakkcsapatbajnokság párosítása
1. forduló2. forduló3. forduló
2011. szeptember 24. 2011. október 15. 2011. november 19.
Békés - Orosháza Orosháza - B.szentandrás Szarvas - Orosháza
Szarvas - Gyula Dévaványa - Csaba Honvéd Battonya - Békés
Battonya - Dévaványa Gyula - Battonya Csaba Honvéd - Gyula
Csaba Honvéd - B.szentandrás Békés - Szarvas B.szentandrás - Dévaványa
4. forduló5. forduló6. forduló
2011. december 10. 2012. január 15. 2012. február 18.
Orosháza - Dévaványa Battonya - Orosháza Orosháza - Gyula
Gyula - B.szentandrás Csaba Honvéd - Szarvas Békés - Dévaványa
Békés -Csaba Honvéd B.szentandrás - Békés Szarvas - B.szentandrás
Szarvas - Battonya Dévaványa - Gyula Battonya - Csaba Honvéd
7. forduló
2012. március 3.
Csaba Honvéd - Orosháza
B.szentandrás - Battonya
Dévaványa - Szarvas
Gyula - Békés


A 2010/2011. évi Békés megyei Körös Kupa Sakkcsapatbajnokság fordulónkénti eredményei

VII. forduló (2011. március):

Orosháza - Csaba Honvéd 3,0 - 5,0
Dévaványa - Békésszentandrás 4,5 - 3,5
Szarvas - Gyula 2,0 - 6,0
Békés - Battonya 5,5 - 2,5


VI. forduló (2011. február)

Csaba Honvéd - Békés 6,0 - 2,0
Battonya - Szarvas 5,0 - 3,0
Gyula - Dévaványa 3,0 - 5,0
Békésszentandrás - Orosháza 4,0 - 4,0
V. forduló (2011. január):

Békésszentandrás - Csaba Honvéd 1,5 - 6,5
Orosháza - Gyula 4,5 - 3,5
Dévaványa - Battonya 4,5 - 3,5
Szarvas - Békés 0,5 - 7,5
IV. forduló (2010. december):

 

Csaba Honvéd - Szarvas 6,5 - 1,5
Békés - Dévaványa 1,5 - 6,5
Gyula - Békésszentandrás 3,0 - 5,0
Battonya - Orosháza elmaradt
III. forduló (2010. november):

Gyula - Csaba Honvéd 3,5 - 4,5
Békésszentandrás - Battonya 6,0 - 2,0
Orosháza - Békés 3,0 - 5,0
Dévaványa - Szarvas 5,0 - 3,0
II. forduló (2010. október):

 

Battonya - Gyula 2,0 - 6,0
Szarvas - Orosháza 2,0 - 6,0
Csaba Honvéd - Dévaványa 4,5 - 3,5
Békés - Békésszentandrás 2,0 - 6,0
I. forduló (2010. szeptember):

Gyula - Békés 4,0 - 4,0
Battonya - Csaba Honvéd 2,0 - 6,0
Orosháza - Dévaványa 5,0 - 3,0
Békésszentandrás - Szarvas elmaradtA 2010-2011. évi bajnokság eredményei az alábbi mellékletben részletezve.
Körös Kupa Bajnokság részletes eredményei

A 2010/2011. évi Békés megyei Körös Kupa Sakkcsapatbajnokság versenykiírása

1.A bajnokság célja: A csapatok közötti erőviszonyok felmérése, a 2010/2011. évi megyei csapatbajnoki cím megszerzése.
2.A résztvevők: A B.M.S.Sz.-el tagsági viszonyban álló önálló sakkegyesületek, sakkszakosztályt működtető sportegyesületek és szabadidős sportszerveződések sakkcsapatai.
3. A csapatokban versenyzők száma: 8 fő, ezen belül 2 fő ifjúsági - 1992.01.01. után született - játékos, melyek közül egy fő kiváltható női játékossal.
4. A csapatbajnokság rendezője: Békés Megyei Sakkszövetség A Versenybíróság elnöke: Jozaf Csaba, tagjai : Bíró István, Balatoni György,Pásztorcsik János
5.Versenynapok:

2010. szeptember 25., október 16., november 13., december 4.
2011. január 15., február 19., március 5.

6.A mérkőzések helye: A sorsolás szerint helyválasztó csapat bejelentett versenyhelyisége.
7.Nevezési határidő: 2010. augusztus 30.
8. Nevezési díj: A Körös Kupa csapatbajnokság nevezési díja: 3000 Ft/ egyesület.
Nevezési díj befizethető Petró József elnöknél, legkésőbb 2010. október 30-ig.
9. Költségek: A csapatok részvételi költségeit a sakkegyesületek viselik. A csapatbajnokság mérkőzéseit a két csapat vezetői vezetik le versenybíróként. Részükre díjazás nem jár.
10. A bajnokság rendszere: Körmérkőzési sorsolás szerint.
11. Helyezések eldöntése: A helyezések sorrendjét a mérkőzések során elért / büntető pontokkal csökkentett / játszmapontok összege határozza meg. Holtverseny esetén: Elsősorban az egymás elleni eredmény, másodsorban a csapatgyőzelmi pontszámítás / győzelem 2 pont, döntetlen 1 pont, vereség 0 pont /, harmadsorban a Berger-Sonneborn értékelés dönt. Ez utóbbit a játszmapontok szerint kell kiszámítani
12. Az erősorrendi ív: a) A csapatok erőlistáját a játékosok FIDE értékszámával kell benyújtani a Versenybíróság Elnökéhez elektronikus úton legkésőbb 2010. szeptember 21-ig a negyedik negyedéves értékszámok alapján. Az erősorrendet a sportkör határozza meg és a B.M S.Sz. Versenybírósága hagyja jóvá. Az erősorrendi íven alacsonyabb értékszámú versenyző csak akkor előzheti meg a magasabb értékszámút, ha kettőjük között az értékszám különbség nem haladja meg a 150-et. Az erősorrendet év közben megváltoztatni nem lehet. Új versenyző az erősorrendi ívre az utolsó forduló kivételével bármikor felvehető. Értékszám nélküli játékos csak az 1800 alatti értékszámosok közzé kerülhet az erősorrendi íven.
b) Azon csapatok, amelyek két csapattal vesznek részt a bajnokságban, az erőlistán a 8. versenyző után vonalhúzást kötelesek alkalmazni. A vonal feletti versenyzők csak az I. csapatban, míg a többiek az I. és II. csapatban is szerepelhetnek. A vonalhúzásnál nincs kivétel a játékosoknál ifi, női és szenior szinten sem.
c) Az erőlistára csak Békés megyei lakhellyel rendelkező játékosok kerülhetnek. Az erőlista leadásakor a játékosok lakcímét is fel kell tüntetni.
13. Egyéb rendelkezések: a) A mérkőzéseket az 5. pontban meghatározott napokon kell lejátszani.
b) A Versenybíróság a mérkőzések időpontjának megváltoztatásához csak teljesen rendkívüli esetben járul hozzá – kivéve az időjárási viszonyokat.
c) A mérkőzések kezdési időpontja: 9 óra
d) A kötelező játékidő: 4 óra. Kötelező lépésszám nincs, 2 percen belüli döntetlen igénylés lehetséges. A játszmajegyzés a FIDE érvényben lévő szabályai szerint –mindkét játékosnak az időellenőrzés utolsó 5 percéig kötelező. A partik a gyorsított befejezés szabályai szerint érnek véget.
e) Készletekről, sakkórákról, játszmalapokról a helyválasztó csapatnak kell gondoskodnia. Az eredményeket Jozaf Csaba e-mail címére (mbcsacsa@freemail.hu) kell elküldeni legkésőbb a mérkőzést követő hétfő estig valamennyi érdekelt csapatvezetőnek. A fenti időpont megsértése első esetben felszólítást von maga után, a továbbiakban esetenként egy büntetőpont levonását.
f) Bekapcsolt állapotú telefon, mobiltelefon, sétálómagnó, televízió, rádió és egyéb zajkeltő eszköz használata a játékteremben nem megengedett.
g) Elmaradt mérkőzés esetén az eset kivizsgálása után az elmaradásért vétkes csapat automatikusan elveszíti a mérkőzést. Másodszori mérkőzés elmaradás után a Versenybíróság a vétkes csapatot azonnal kizárja a folyamatban lévő, illetve a következő évi bajnokságból! A Versenybíróság a vétlen csapat javára 4,5 pontot köteles odaítélni, ha azonban a vétlen csapat eredményei között ennél jobb eredmény lenne , úgy ezzel az eredménnyel kell javára igazolni az eredményt. A vétkes csapatnak meg kell térítenie a vétlen csapat számára annak igazolt költségeit. Erősorrend megsértése, 1-3. tábla kontumálása, egy játékos második kontumálása, jogosulatlan játékos szerepeltetése esetén a játszmát az ellenfél javára kell igazolni és a vétkes csapattól 2 büntető pontot kell levonni. A másodszorra kontumált játékos azonnal kizárásra kerül az erősorrendi ívről. Amennyiben a másodszori kontumálás adott csapaton belül kettő vagy több játékossal is előfordul, abban az esetben Versenybíróság a vétkes csapatot azonnal kizárja a folyamatban lévő, illetve a következő évi bajnokságból!
h) Az 1-3. helyezett csapatának játékosai érem díjazásban részesülnek /10 fő /.
i) Óvást a Versenybíróságnál-kizárólag írásban - a hivatalos csapatvezető tehet. Óvási díj: 2000 Ft, amit az óvással egy időben kell befizetni. Fellebbezni a B.M.S.Sz. Elnökénél lehet a kézhez vételtől számított három munkanapon belül.
j) A fentiekben nem szabályozott kérdésekben a Sakkjáték Versenyszabályzata 4.3, a Versenyszabályok csapatversenyekre / 17. §.-34.§. / , a Versenybíróság döntése, illetve az Elnökség határozatai az irányadóak.
Békéscsaba, 2010. szeptember 6.

Békés Megyei Sakkszövetség Elnöke

Békés Megyei Sakkszövetség,Versenybíróság Elnöke

 

 

 

2010-2011. évi Körös Kupa megyei sakkcsapatbajnokság párosítása
1. forduló2. forduló3. forduló
2010. szeptember 25. 2010. október 16. 2010. november 13.
Battonya - Csaba Honvéd Csaba Honvéd - Dévaványa Gyula - Csaba Honvéd
Gyula - Békés Szarvas - Orosháza B.szentandrás - Battonya
B.szentandrás - Szarvas Békés - B.szentandrás Orosháza - Békés
Orosháza - Dévaványa Battonya - Gyula Dévaványa - Szarvas
4. forduló5. forduló6. forduló
2010. december 4. 2011. január 11. 2011. február 19.
Csaba Honvéd - Szarvas B.szentandrás - Csaba Honvéd Csaba Honvéd - Békés
Békés - Dévaványa Orosháza - Gyula Battonya - Szarvas
Battonya - Orosháza Dévaványa - Battonya Gyula - Dévaványa
Gyula - B.szentandrás Szarvas - Békés B.szentandrás - Orosháza
7. forduló
2011. március 5.
Orosháza - Csaba Honvéd
Dévaványa - B.szentandrás
Szarvas - Gyula
Békés - BattonyaA 2009/2010. évi Békés megyei Körös Kupa Sakkcsapatbajnokság fordulónkénti eredményei

Összesített pontszám (2009/10. Végeredmény):

1. Csaba Honvéd 40,5
2-3. Orosháza 34,5
2-3. Békés 34,5
4. Gyula 30,5
5. Dévaványa 27,0
6. Békésszentandrás 24,5
7-8. Szarvas 16,0
7-8. Battonya 16,0


VII. forduló (2010. április):

Csaba Honvéd - Békésszentandrás 4,5 - 3,5
Battonya - Gyula Békés II. 3,0 - 5,0
Orosháza - Dévaványa 5,5 - 2,5
Békés - Szarvas 8,0 - 0,0

 

VI. forduló (2010. március):

Gyula - Csaba Honvéd 2,0 - 6,0
Békésszentandrás - Orosháza 2,0 - 6,0
Dévaványa - Békés 2,5 - 5,5
Szarvas - Battonya 7,5 - 0,5
V. forduló (2010. február):

Csaba Honvéd - Szarvas 7,5 - 0,5
Battonya - Dévaványa 1,5 - 6,5
Békés - Orosháza 3,5 - 4,5
Gyula - Békésszentandrás 5,5 - 2,5
IV. forduló (2010. január):

 

Békésszentandrás - Békés 3,5 - 4,5
Szarvas - Gyula 4,0 - 4,0
Orosháza - Battonya 5,5 - 2,5
Dévaványa - Csaba Honvéd 1,0 - 7,0
III. forduló (2009. december):

Gyula - Dévaványa 4,5 - 3,5
Békés - Battonya 5,5 - 2,5
Békésszentandrás - Szarvas 6,0 - 2,0
Csaba Honvéd - Orosháza 5,0 - 3,0
II. forduló (2009. november):

 

Gyula - Orosháza 5,0 - 3,0
Csaba Honvéd - Békés 4,0 - 4,0
Battonya - Békésszentandrás 4,5 - 3,5
Dévaványa - Szarvas 6,5 - 1,5
I. forduló (2009. október):

Csaba Honvéd - Battonya 6,5 - 1,5
Szarvas - Orosháza 1,0 - 7,0
Dévaványa - Békésszentandrás 4,5 - 3,5
Gyula - Békés 4,5 - 3,5
A 2009/2010. évi Békés megyei Körös Kupa Sakkcsapatbajnokság versenykiírása

1.A bajnokság célja: A csapatok közötti erőviszonyok felmérése, a 2009/2010. évi megyei csapatbajnoki cím megszerzése.
2.A résztvevők: A B.M.S.Sz.-el tagsági viszonyban álló önálló sakkegyesületek, sakkszakosztályt működtető sportegyesületek és szabadidős sportszerveződések sakkcsapatai.
3. A csapatokban versenyzők száma: 8 fő, ezen belül 2 fő ifjúsági - 1991.09.01. után született - játékos, melyek közül egy fő kiváltható női játékossal.
4. A csapatbajnokság rendezője: Békés Megyei Sakkszövetség A Versenybíróság elnöke: Jozaf Csaba, tagjai : Balatoni György,Pásztorcsik János
5.Versenynapok:

2009. október 17., november 14., december 12. 2010. január 16., február 20., március 6., április 10.

6.A mérkőzések helye: A sorsolás szerint helyválasztó csapat bejelentett versenyhelyisége.
7.Nevezési határidő: 2009. szeptember 30.
8. Nevezési díj: A Körös Kupa csapatbajnokság nevezési díja: 3000 Ft/ egyesület.
Nevezési díj befizethető Petró József elnöknél, legkésőbb 2009. október 25-ig.
9. Költségek: A csapatok részvételi költségeit a sakkegyesületek viselik. A csapatbajnokság mérkőzéseit a két csapat vezetői vezetik le versenybíróként. Részükre díjazás nem jár.
10. A bajnokság rendszere: Körmérkőzési sorsolás szerint.
11. Helyezések eldöntése: A helyezések sorrendjét a mérkőzések során elért / büntető pontokkal csökkentett / játszmapontok összege határozza meg. Holtverseny esetén: Elsősorban az egymás elleni eredmény, másodsorban a csapatgyőzelmi pontszámítás / győzelem 2 pont, döntetlen 1 pont, vereség 0 pont /, harmadsorban a Berger-Sonneborn értékelés dönt. Ez utóbbit a játszmapontok szerint kell kiszámítani
12. Az erősorrendi ív: a) A csapatok erőlistáját a játékosok FIDE és KOMIR értékszámával kell benyújtani a Versenybíróság Elnökéhez elektronikus úton legkésőbb 2009. október 11-ig a negyedik negyedéves értékszámok alapján. Az erősorrendet a sportkör határozza meg és a B.M S.Sz. Versenybírósága hagyja jóvá. Az erősorrendi íven alacsonyabb értékszámú versenyző csak akkor előzheti meg a magasabb értékszámút, ha kettőjük között az értékszám különbség nem haladja meg a 150-et. Az erősorrendet év közben megváltoztatni nem lehet. Új versenyző az erősorrendi ívre az utolsó forduló kivételével bármikor felvehető. Értékszám nélküli játékos csak az 1800 alatti értékszámosok közzé kerülhet az erősorrendi íven.
b) Azon csapatok, amelyek két csapattal vesznek részt a bajnokságban, az erőlistán a 8. versenyző után vonalhúzást kötelesek alkalmazni. A vonal feletti versenyzők csak az I. csapatban, míg a többiek az I. és II. csapatban is szerepelhetnek. A vonalhúzásnál nincs kivétel a játékosoknál ifi, női és szenior szinten sem.
c) Az erőlistára csak Békés megyei lakhellyel rendelkező játékosok kerülhetnek. Az erőlista leadásakor a játékosok lakcímét is fel kell tüntetni.
13. Egyéb rendelkezések:
a) A mérkőzéseket az 5. pontban meghatározott napokon kell lejátszani.
b) A Versenybíróság a mérkőzések időpontjának megváltoztatásához csak teljesen rendkívüli esetben járul hozzá – kivéve az időjárási viszonyokat.
c) A mérkőzések kezdési időpontja: 9 óra
d) A kötelező játékidő: 4 óra. Kötelező lépésszám nincs, 2 percen belüli döntetlen igénylés lehetséges. A játszmajegyzés a FIDE érvényben lévő szabályai szerint –mindkét játékosnak az időellenőrzés utolsó 5 percéig kötelező. A partik a gyorsított befejezés szabályai szerint érnek véget.
e) Készletekről, sakkórákról, játszmalapokról a helyválasztó csapatnak kell gondoskodnia. Az eredményeket Jozaf Csaba e-mail címére (mbcsacsa@freemail.hu) kell elküldeni legkésőbb a mérkőzést követő hétfő estig valamennyi érdekelt csapatvezetőnek. A fenti időpont megsértése első esetben felszólítást von maga után, a továbbiakban esetenként egy büntetőpont levonását.
f) Bekapcsolt állapotú telefon, mobiltelefon, sétálómagnó, televízió, rádió és egyéb zajkeltő eszköz használata a játékteremben nem megengedett.
g) Elmaradt mérkőzés esetén az eset kivizsgálása után az elmaradásért vétkes csapat automatikusan elveszíti a mérkőzést. Másodszori mérkőzés elmaradás után a Versenybíróság a vétkes csapatot azonnal kizárja a folyamatban lévő, illetve a következő évi bajnokságból! A Versenybíróság a vétlen csapat javára 4,5 pontot köteles odaítélni, ha azonban a vétlen csapat eredményei között ennél jobb eredmény lenne , úgy ezzel az eredménnyel kell javára igazolni az eredményt. A vétkes csapatnak meg kell térítenie a vétlen csapat számára annak igazolt költségeit. Erősorrend megsértése, 1-3. tábla kontumálása, egy játékos második kontumálása, jogosulatlan játékos szerepeltetése esetén a játszmát az ellenfél javára kell igazolni és a vétkes csapattól 2 büntető pontot kell levonni. A másodszorra kontumált játékos azonnal kizárásra kerül az erősorrendi ívről. Amennyiben a másodszori kontumálás adott csapaton belül kettő vagy több játékossal is előfordul, abban az esetben Versenybíróság a vétkes csapatot azonnal kizárja a folyamatban lévő, illetve a következő évi bajnokságból!
h) Az 1-3. helyezett csapatának játékosai érem díjazásban részesülnek /10 fő /.
i) Óvást a Versenybíróságnál-kizárólag írásban - a hivatalos csapatvezető tehet. Óvási díj: 2000 Ft, amit az óvással egy időben kell befizetni. Fellebbezni a B.M.S.Sz. Elnökénél lehet a kézhez vételtől számított három munkanapon belül.
j) A fentiekben nem szabályozott kérdésekben a Sakkjáték Versenyszabályzata 4.3, a Versenyszabályok csapatversenyekre / 17. §.-34.§. / , a Versenybíróság döntése, illetve az Elnökség határozatai az irányadóak.

Békéscsaba, 2009. szeptember 22.

Békés Megyei Sakkszövetség Elnöke

Békés Megyei Sakkszövetség,Versenybíróság Elnöke

 

 

A 2009. évi Körös Kupa megyei sakkcsapatbajnokság sorsolása
A csapatbajnokság párosítása:
1. forduló2. forduló3. forduló
2009. október 17. 2009. november 14. 2009. december 12.
Dévaványa - B.szentandrás B.szentandrás - Battonya Szarvas - B.szentandrás
Szarvas - Orosháza Békés - Csaba Honvéd Gyula - Dévaványa
Gyula - Békés Orosháza - Gyula Csaba Honvéd - Orosháza
Csaba Honvéd - Battonya Dévaványa - Szarvas Battonya - Békés
4. forduló5. forduló6. forduló
2010. január 16. 2010. február 20. 2010. március 6.
B.szentandrás - Békés Gyula - B.szentandrás B.szentandrás - Orosháza
Orosháza - Battonya Csaba Honvéd - Szarvas Dévaványa - Békés
Dévaványa - Csaba Honvéd Battonya - Dévaványa Szarvas - Battonya
Szarvas - Gyula Békés - Orosháza Gyula - Csaba Honvéd
7. forduló
2010. április 10.
Csaba Honvéd - B.szentandrás
Battonya - Gyula
Békés - Szarvas
Orosháza - DévaványaA 2008/2009. évi Békés megyei Körös Kupa Sakkcsapatbajnokság fordulónkénti eredményei

Befejeződött

 

 

Összesített pontszám (Végeredmény):

1. Békés I. 58,0
2. Csaba Honvéd 57,5
3. Orosháza 46,0
4. Gyula 39,0
5. Szarvas 37,5
6. Békésszentandrás 37,0
7. Mezőberény 31,5
8. Dévaványa 25,0
9. Battonya 16,0
10. Békés II. 9,0

IX. forduló (2009. március):

Békésszentandrás - Békés I. 1,5 - 6,5
Gyula - Orosháza 3,0 - 5,0
Mezőberény - Csaba Honvéd 1,0 - 7,0
Dévaványa - Battonya 2,5 - 5,5
Békés II. - Szarvas 1,5 - 6,5


VIII. forduló (2009. március):

Csaba Honvéd - Békés II. 7,5 - 0,5
Orosháza - Békésszentandrás 4,5 - 3,5
Békés I. - Dévaványa 8,0 - 0,0
Szarvas - Gyula 5,0 - 3,0
Battonya - Mezőberény 1,0 - 7,0

VII. forduló (2009. március):

Mezőberény - Békés I. 0,5 - 7,5
Gyula - Csaba Honvéd 3,0 - 5,0
Békés II. - Battonya 4,0 - 4,0
Szarvas - Orosháza 3,5 - 4,5
Dévaványa - Békésszentandrás 3,0 - 5,0

 

VI. forduló (2009. február):

Mezőberény - Dévaványa 4,5 - 3,5
Békés II. - Békésszentandrás 1,0 - 7,0
Csaba Honvéd - Orosháza 5,5 - 2,5
Szarvas - Battonya 7,5 - 0,5
Gyula - Békés I. 1,0 - 7,0

V. forduló (2009. február):

Orosháza - Mezőberény 6,0 - 2,0
Békésszentandrás - Gyula 4,5 - 3,5
Battonya - Csaba Honvéd 0,0 - 8,0
Békés I. - Szarvas 7,5 - 0,5
Dévaványa - Békés II. 4,5 - 0,0
Döntés alapján


IV. forduló (2009. január):

Csaba Honvéd - Békés I. 6,5 - 1,5
Mezőberény - Békés II. 7,0 - 1,0
Gyula - Dévaványa 4,5 - 3,5
Orosháza - Battonya 6,0 - 2,0
Szarvas - Békésszentandrás 4,0 - 4,0

III. forduló (2008. december):

Békés I. - Battonya 8,0 - 0,0
Orosháza - Békés II. 7.0 - 1.0
Csaba Honvéd-Békésszentandrás 6,5 - 1,5
Dévaványa - Szarvas 4.0 - 4.0
Gyula - Mezőberény 6,0 - 2,0

II. forduló (2008. november):

 

Szarvas - Mezőberény 4,5 - 3,5
Békés I. - Orosháza 4,0 - 4,0
Gyula - Békés II. 8,0 - 0,0
Csaba Honvéd - Dévaványa 5,5 - 2,5
Battonya - Békésszentandrás 2,0 - 6,0

I. forduló (2008. október):

Battonya - Gyula 1,0 - 7,0
Békésszentandrás - Mezőberény 4,0 - 4,0
Orosháza - Dévaványa 6,5 - 1,5
Békés I. - Békés II. 8,0 - 0,0
Csaba Honvéd - Szarvas 6,0 - 2,0

A 2008/2009. évi Békés megyei Körös Kupa Sakkcsapatbajnokság versenykiírása

1. A bajnokság célja: A csapatok közötti erőviszonyok felmérése, a 2008/2009. évi megyei csapatbajnoki cím megszerzése.
2. A résztvevők: A B.M.S.Sz.-el tagsági viszonyban álló önálló sakkegyesületek, sakkszakosztályt működtető sportegyesületek és szabadidős sportszerveződések sakkcsapatai.
3. A csapatokban versenyzők száma: 8 fő, ezen belül 2 fő ifjúsági - 1989.09.01. után született - játékos, melyek közül egy fő kiváltható női játékossal.
4. A csapatbajnokság rendezője: Békés Megyei Sakkszövetség
A Versenybíróság elnöke: Jozaf Csaba, tagjai: Balatoni György, Pásztorcsik János
5. Versenynapok:
2008. október 11., november 15., december 13. 2009. január 17., február 14., február 28., március 14., március 21., március 28.
6. A mérkőzések helye: A sorsolás szerint helyválasztó csapat bejelentett versenyhelyisége.
7. Nevezési határidő: 2008. szeptember 30.
8. Nevezési díj: A Körös Kupa csapatbajnokság nevezési díja: 3000 Ft/ egyesület.
Nevezési díj befizethető Petró József elnöknél, legkésőbb 2008. október 25-ig.
9. Költségek: A csapatok részvételi költségeit a sakkegyesületek viselik. A csapatbajnokság mérkőzéseit a két csapat vezetői vezetik le versenybíróként. Részükre díjazás nem jár.
10. A bajnokság rendszere: Körmérkőzési sorsolás szerint.
11. Helyezések eldöntése: A helyezések sorrendjét a mérkőzések során elért / büntető pontokkal csökkentett / játszmapontok összege határozza meg.
Holtverseny esetén: Elsősorban az egymás elleni eredmény, másodsorban a csapatgyőzelmi pontszámítás / győzelem 2 pont, döntetlen 1 pont, vereség 0 pont /, harmadsorban a Berger-Sonneborn értékelés dönt. Ez utóbbit a játszmapontok szerint kell kiszámítani.
12. Az erősorrendi ív:
a) A csapatok erőlistáját a játékosok FIDE és KOMIR értékszámával kell benyújtani a Versenybíróság Elnökéhez elektronikus úton legkésőbb 2008. október 10-ig a negyedik negyedéves értékszámok alapján. Az erősorrendet a sportkör határozza meg és a B.M S.Sz. Versenybírósága hagyja jóvá. Az erősorrendi íven alacsonyabb értékszámú versenyző csak akkor előzheti meg a magasabb értékszámút, ha kettőjük között az értékszám különbség nem haladja meg a 150-et. Az erősorrendet év közben megváltoztatni nem lehet. Új versenyző az erősorrendi ívre az utolsó forduló kivételével bármikor felvehető. Értékszám nélküli játékos csak az 1800 alatti értékszámosok közzé kerülhet az erősorrendi íven.
b) Azon csapatok, amelyek két csapattal vesznek részt a bajnokságban, az erőlistán a 8. versenyző után vonalhúzást kötelesek alkalmazni. A vonal feletti versenyzők csak az I. csapatban, míg a többiek az I. és II. csapatban is szerepelhetnek. A vonalhúzásnál nincs kivétel a játékosoknál ifi, női és szenior szinten sem.
c) Az erőlistára csak Békés megyei lakhellyel rendelkező játékosok kerülhetnek. Az erőlista leadásakor a játékosok lakcímét is fel kell tüntetni.
13. Egyéb rendelkezések:
a) A mérkőzéseket az 5. pontban meghatározott napokon kell lejátszani.
b) A Versenybíróság a mérkőzések időpontjának megváltoztatásához csak teljesen rendkívüli esetben járul hozzá – kivéve az időjárási viszonyokat.
c) A mérkőzések kezdési időpontja: 9 óra
d) A kötelező játékidő: 4 óra. Kötelező lépésszám nincs, 2 percen belüli döntetlen igénylés lehetséges. A játszmajegyzés a FIDE érvényben lévő szabályai szerint –mindkét játékosnak az időellenőrzés utolsó 5 percéig kötelező. A partik a gyorsított befejezés szabályai szerint érnek véget.
e) Készletekről, sakkórákról, játszmalapokról a helyválasztó csapatnak kell gondoskodnia. Az eredményeket Jozaf Csaba e-mail címére ( mbcsacsa@freemail.hu ) kell elküldeni legkésőbb a mérkőzést követő hétfő estig valamennyi érdekelt csapatvezetőnek. A fenti időpont megsértése első esetben felszólítást von maga után, a továbbiakban esetenként egy büntetőpont levonását.
f) Bekapcsolt állapotú telefon, mobiltelefon, sétálómagnó, televízió, rádió és egyéb zajkeltő eszköz használata a játékteremben nem megengedett.
g) Elmaradt mérkőzés esetén az eset kivizsgálása után az elmaradásért vétkes csapat automatikusan elveszíti a mérkőzést. Másodszori mérkőzés elmaradás után a Versenybíróság a vétkes csapatot azonnal kizárja a folyamatban lévő, illetve a következő évi bajnokságból! A Versenybíróság a vétlen csapat javára 4,5 pontot köteles odaítélni, ha azonban a vétlen csapat eredményei között ennél jobb eredmény lenne , úgy ezzel az eredménnyel kell javára igazolni az eredményt. A vétkes csapatnak meg kell térítenie a vétlen csapat számára annak igazolt költségeit. Erősorrend megsértése, 1-3. tábla kontumálása, egy játékos második kontumálása, jogosulatlan játékos szerepeltetése esetén a játszmát az ellenfél javára kell igazolni és a vétkes csapattól 2 büntető pontot kell levonni. A másodszorra kontumált játékos azonnal kizárásra kerül az erősorrendi ívről. Amennyiben a másodszori kontumálás adott csapaton belül kettő vagy több játékossal is előfordul, abban az esetben Versenybíróság a vétkes csapatot azonnal kizárja a folyamatban lévő, illetve a következő évi bajnokságból!
h) Az 1-3. helyezett csapatának játékosai érem díjazásban részesülnek /10 fő /.
i) Óvást a Versenybíróságnál-kizárólag írásban - a hivatalos csapatvezető tehet. Óvási díj: 2000 Ft, amit az óvással egy időben kell befizetni. Fellebbezni a B.M.S.Sz. Elnökénél lehet a kézhez vételtől számított három munkanapon belül.
j) A fentiekben nem szabályozott kérdésekben a Sakkjáték Versenyszabályzata 4.3, a Versenyszabályok csapatversenyekre / 17. §.-34.§. / , a Versenybíróság döntése, illetve az Elnökség határozatai az irányadóak.

Békéscsaba, 2008. szeptember 19.

Békés Megyei Sakkszövetség Elnöke

Békés Megyei Sakkszövetség,Versenybíróság ElnökeCsapatonkénti erősorrendek (letölthető)
Battonya
Békés
Békésszentandrás
Csaba Honvéd
Dévaványa
Gyula
Mezőberény
Orosháza
Szarvas

 

A 2008/09. évi Körös Kupa megyei sakkcsapatbajnokság sorsolása
A csapatbajnokság párosítása:
1. forduló2. forduló3. forduló
2008. október 11. 2008. november 15. 2008. december 13.
Orosháza - Dévaványa Szarvas - Mezőberény Békés I. - Battonya
Békésszenta. - Mezőberény Battonya - Békésszenta. Békésszenta. - Csaba Honvéd
Battonya - Gyula Csaba Honvéd - Dévaványa Dévaványa - Szarvas
Csaba Honvéd - Szarvas Békés I. - Orosháza Mezőberény - Gyula
Békés I. - Békés II. Gyula - Békés II. Orosháza - Békés II.
4. forduló5. forduló6. forduló
2009. január 17. 2009. február 14. 2008. február 28.
Csaba Honvéd - Békés I. Orosháza - Mezőberény Mezőberény - Dévaványa
Battonya - Orosháza Dévaványa - Békés II. Békés II. - Békésszentandrás
Szarvas - Békésszentandrás Békésszentandrás - Gyula Csaba Honvéd - Orosháza
Gyula - Dévaványa Békés I. - Szarvas Szarvas - Battonya
Békés II. - Mezőberény Battonya - Csaba Honvéd Gyula - Békés I.
7. forduló8 forduló9. forduló
2009. március 14. 2009. március 21. 2009. március 28.
Dévaványa - Békésszenta. Békés I. - Dévaványa Gyula - Orosháza
Békés II. - Battonya Orosháza - Békésszenta. Békés II. - Szarvas
Mezőberény - Békés I. Csaba Honvéd - Békés II. Mezőberény - Csaba Honvéd
Gyula - Csaba Honvéd Szarvas - Gyula Dévaványa - Battonya
Szarvas - Orosháza Battonya - Mezőberény Békésszentandrás - Békés I.Befejeződött a 2007/2008. évi Békés megyei Körös Kupa Sakkcsapatbajnokság

 

 

TABELLA (2007/08 végeredmény):
1. Békés I. 52,0
2. Csaba Honvéd 49,5
3. Orosháza 37,5
4. Gyula 35,0
5. Dévaványa 33,5
6. Szarvas 33,0
7. Mezőberény 25,0
8. Battonya 14,5
9. Békés II. 8,0


IX. forduló eredményei (2008. április):

Békés II. - Szarvas 1.0 - 7.0
Mezőberény - Gyula 3.5 - 4.5
Dévaványa - Orosháza 2.0 - 6.0
Battonya - Békés I. 1.5 - 6.5
Csaba Honvéd szabadnapos.

VIII. forduló eredményei (2008. március):

Gyula - Békés II. 7,0 - 1,0
Békés I. - Dévaványa 7,0 - 1.0
Csaba Honvéd - Szarvas 6,0 - 2,0
Orosháza - Mezőberény 4,5 - 3,5
Battonya szabadnapos.

VII. forduló eredményei (2008. február):

Csaba Honvéd-Gyula 5,0 - 3,0
Mezőberény-Békés I. 0,0 - 8.0
Békés II.-Orosháza 0,5 - 7,5
Dévaványa-Battonya 6,0 - 2,0
Szarvas szabadnapos.

VI. forduló eredményei (2008. január):

Orosháza-Csaba Honvéd 2,5 - 5,5
Békés I.-Békés II. 8,0 - 0.0
Battonya-Mezőberény 2,5 - 5,5
Gyula-Szarvas 4,5 - 3,5
Dévaványa szabadnapos.

V. forduló eredményei (2008. január):

Szarvas-Orosháza 4,0 - 4,0
Csaba Honvéd-Békés I. 5,0 - 3.0
Békés II.-Battonya 2,5 - 5,5
Mezőberény-Dévaványa 3,0 - 5,0
Gyula szabadnapos.

IV. forduló eredményei (2007. december):

Békés I.-Szarvas 6,5 - 1,5
Dévaványa-Békés II. 7.5 - 0.5
Orosháza-Gyula 5,0 - 3,0
Battonya-Csaba Honvéd 0,5 - 7,5
Mezőberény szabadnapos.

III. forduló eredményei (2007. december):

Gyula-Békés I. 1,5 - 6,5
Szarvas-Battonya 7.0 - 1.0
Csaba Honvéd-Dévaványa 6,5 - 1,5
Békés II.-Mezőberény 1.0 - 7.0
Orosháza szabadnapos.

II. forduló eredményei (2007. november):

Mezőberény-Csaba Honvéd 0,5 - 7,5
Békés I.-Orosháza 6,5 - 1,5
Battonya-Gyula 0,0 - 8,0
Dévaványa-Szarvas 6,0 - 2,0
Békés II. szabadnapos.

I. forduló eredményei (2007. október):

Szarvas-Mezőberény 6,0 - 2,0
Csaba Honvéd-Békés II. 6,5 - 1,5
Orosháza-Battonya 6,5 - 1,5
Gyula-Dévaványa 3,5 - 4,5
Békés I. szabadnapos.


A 2007/2008. évi Békés megyei Körös Kupa Sakkcsapatbajnokság versenyki
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!