Bejelentés


Gyöngyösi Polgárőr Egyesület Megelőzünk és védünk


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

--------------------

A legújabb képek 2012 decemberétől

 

a facebook oldalunkon tekinthető meg,

ahol a kapcsolattartások felül,

a napi aktualitásokról is tájékozódhat

minden érdeklődő.

Keressen minket !

......................

A gyöngyösi polgárőrség rendszeresen ellenőrzi a város közterületeit, játszótereit és közintézményeit. Ellenőrzést főleg az esti órákban, azon belül, főként hétvégéken végzi. Az ellenőrzésekkor járőreink a játszótereken, köztereken szabadidejüket töltő fiatalok alkoholfogyasztását ellenőrzik, és felvilágosítást adnak a közterületen történő alkohol fogyasztás, illetve a játszótereken történő dohányzás tilalmáról.

További tevékenységünk: Városi rendezvényeken a felvonulások alkalmával az útszakaszok zárása, illetve forgalom elterelése a Rendőrséggel közösen.

.........................

forrás:
http://www.opsz.hu/


 

Szigorították a polgárőrségek működésének feltételeit

A jövőben csak a székhelyükön láthatják el tevékenységüket a polgárőrszervezetek - döntött az Országgyűlés hétfőn. A képviselők arról is határoztak, hogy elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható az a polgárőr, aki megszegi a polgárőrségről szóló törvényt.

Forrás:MTI

részletek :  VPonline


 

POLGÁRŐR MÓDSZERTANI FÜZETEK

részlet.

"A POLGÁRŐRSÉG SZEREPE A KÖZRENDVÉDELEMEN

A XVI. századtól kezdve a veszélyeztetett helyzetben lévő jelentősebb városok polgárai előbb-utóbb    mind    rákényszerültek    arra,    hogy    városuk    védelmére    maguk    is összefogjanak.  Magyarország  szabad  királyi  városainak  és  a polgárjoggal  rendelkező város lakosainak egyik legfontosabb "terhe" mindenkor a védelmi kötelezettség volt. A városok  közvetlen  védelme  érdekében  őrszolgálatot  szerveztek  a  városfalak  mentén. A magyarországi polgárőrségről 1532-ből maradt fenn az első mustrajegyzék.  A   szabad   királyi   városokban   a   belső   biztonság   védelmében   a   polgárőrségek megalakítását az 1808. évi törvény 2. cikkelyének 13. paragrafusa rendelte el, és 1809-ben már országos összeírást készítettek. 1848-ban a polgárőrségek egy ideig  párhuzamosan működtek a nemzetőrséggel, 1914-ben  belügyminisztériumi  rendelet  intézkedett  arról,  hogy  a  közrend  és  közbiztonság elemi feltételeinek megóvása érdekében polgári őrséget állítsanak fel. ..."

forrás: opsz.


Együttmködési kötelezettség megszegése polgárr tevékenység ellátása során
Közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése

 


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!