Bejelentés


Ady Endre Műv. Ház és Könyvtár A kultúra utolsó bástyája!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Hírek
TINI_KIFUTÓ

2012. március 24-én 17.00-órától tartják a XII. tehetségkutató versenyt. A rendezvényre lehet jelentkezni a következő e-mail címen: muvhaz.dombrad@gmail.com

Farsang

2012. február 24-én 15.00-órától "Beszélgetés a Könyvtárban" című előadásra kerül sor. Az előadás a farsangi népszokásokról és farsangi ételekről szól. Előadók: Róka Gézáné ny. pedagógus és Csáki István Gyuláné "Kicsi" konyha vezető. A rendezvényt megnyítja Vincze Menyhért igazgató. Minden érdeklődőt várnak a szevezők.

Helytörténeti kutatások című konferencia

2011.november 30-án 14,00-órától a művelődési ház nagytermében Konferencia megtartására kerül sor. A Konferencia a TÁMOP-3.2.3-09/2-2010-0024. sz. projekt keretén belül vaósul meg Előadók: Dr. Sipos József történész, Néző István Könyvtáros, helytörténeti kutató, Vincze Menyhért projektmenedzser

Helytörténeti kutatások című konferencia

2011.november 30-án 14,00-órától a művelődési ház nagytermében Konferencia megtartására kerül sor. A Konferencia a TÁMOP-3.2.3-09/2-2010-0024. sz. projekt keretén belül vaósul meg Előadók: Dr. Sipos József történész, Néző István Könyvtáros, helytörténeti kutató, Vincze Menyhért projektmenedzser

Karácsonyi készülődés

Képek a Karácsonyi készülődés menüpont alatt

tovább >>

HAGYOMÁNYŐRZŐ SZÜRETI MULATSÁG

 

2011. szeptember 24-én rendeztük meg már XXVIII. alkalommal a Hagyományőrző Szüreti Mulatságot. A rendezvény felvonulással kezdődött melynek útvonala a korábbi évekhez hasonlóan a Kossuth út, Thököly út, Andrássy út, Kölcsey út, Főtér volt. Új jellegzetessége volt a felvonulásnak, hogy a mazsorett csoport, a modern- és néptáncosok, lovasok, fogatosok mellett az idei évben alakult motorosok vezették a felvonulást. Az Ady Endre Művelődési Ház és Könyvtár berkein belül alakult Dombrádi Motorosok Klubja tisztelte meg rendezvényünket első „fellépésükkel”.

A  rendezvényt megnyította Vincze Menyhért igazgató, ünnepi köszöntőt mondott Kozmáné Kasza Veronika polgármester. A fellépéseket a dombrádi „Őszirózsa” Nyugdíjas Klub nyitotta meg. Nótacsokrukkal megalapozták a jó hangulatot. Fellépet a Móra Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola mazsorett csoportja, majd a Dr. Bereczky Zsigmond Református Általános Iskola moderntánc csoportja mutatta be előadásait.. Az ajaki Pántlikás Népdalkör tagjai nevükkel ellentétben most táncra perdültek és különböző koreográfiájú néptáncokat mutattak be. A nagyhalászi Csillagocska Néptáncegyűttes ifjú tagjai Mezőföldi táncokat és Az Elveszett juhait kereső leány történetét mutatták be. A cigánci Sarkantyús Néptáncegyüttes több alkalommal is színpadra lépett, hiszen több produkciót hoztak a rendezvényre. A Móra Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola néptánccsoportja szintén minden évben megtapsoltat bennünket többszörös műsorukkal. A ricsei Botorka Néptáncegyüttes szintén visszatérő vendégeink, hiszen már évek óta koptatják a rendezvényünk színpadját a különböző tájegységek néptáncait bemutató előadásukkal.

Az idei évben új elemként került a Hagyományőrző Szüreti Mulatság műsorrendjébe a divatbemutató. Igazán nagy sikert arattak a nyíregyházi Vogue Kft. modelljei, akik között még dombrádi ismerős arcot is felfedezhettünk.

A 19:00 órától kezdődő utcabál sokak örömére éjjel 23:00 óráig tartott. Az utcabál ideje alatt is volt ok az izgalomra, hiszen 20:00 órától igazán látványos tűzzsonglőr show-t láthattak az érdeklődők a Tűzlovagok előadásában. A 20:30 órától kezdődő tombolasorsolás fődíja szállás biztosítása a görögországi Makrygialos üdülőhelyen, a székesfehérvári Andromeda Travel Kft. felajánlásával.

Köszönjük a támogatók, a rendőrök, a polgárőrök, technikusok valamint a segítők munkáját!

 

Támogatóink:

 

Dombrád Város Önkormányzata;

Dr. Bereczky Zsigmond Református Általános Iskola;

Móra Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és AMI;

Coop ZRt., Dombrád – Tóth László, elnök;

„Dombka” 2003. ZRt. – Háda Sándor, elnök;

Andi Bt – Szanyi József, vállalkozó;

Andromeda Travel Kft., Székesfehérvár;

Dombrádi Motoros Klub tagjai;

Dombrádi Városvédő és Városszépítő Egyesület;

„Őszirózsa” Nyugdíjas Klub;

Városi Polgárőrség, Dombrád;

Városi Rendőrőrs, Dombrád;

Ágoston Pál, nyugdíjas;

Barati Barnabás, fogathajtó;

Barati Ottó, Dombrádi Motoros Klub tag;

Berencsi Zoltán, képviselő;

Berencsi Zoltánné, vállalkozó;

Csáki Istvánné, vállalkozó;

Gáspár Béla, vállalkozó;

Gégény Sándor vállalkozó:

Fodor László, fogathajtó;

Karászi László, képviselő;

Karászi Lászlóné vállalkozó;

Kecsmár László hangtechnikus

Kocsi József, vállalkozó;

Kozmáné Kasza Veronika, polgármester;

Kozma László, vállalkozó;

Kicsi Konyha dolgozói;

Maczkó István, nyugdíjas;

Molnár Zoltán, videotechnikus;

Ritli Jánosné, dr., vállalkozó;

Szalkayné Szénégető Krisztina, konferanszié;

Szántó Attila, vállalkozó;

Széplaki László, fogathajtó;

Tamás Bertalan és ifj. Tamás Bertalan, lovasok;

Tamási Ödön vállalkozó:

Tóth Géza, fogathajtó;

Vajda Géza, fogathajtó;

Városgazdálkodási csoport;

Vincze Ferencné, vállalkozó;

Vinszesz Kft. – Vincze Ferenc, vállalkozó;

Zsanda Zsolt, lovas.

 
Üzenőfal


Név:

Üzenet:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!