Bejelentés


Ady Endre Műv. Ház és Könyvtár A kultúra utolsó bástyája!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Hírek
TINI_KIFUTÓ

2012. március 24-én 17.00-órától tartják a XII. tehetségkutató versenyt. A rendezvényre lehet jelentkezni a következő e-mail címen: muvhaz.dombrad@gmail.com

Farsang

2012. február 24-én 15.00-órától "Beszélgetés a Könyvtárban" című előadásra kerül sor. Az előadás a farsangi népszokásokról és farsangi ételekről szól. Előadók: Róka Gézáné ny. pedagógus és Csáki István Gyuláné "Kicsi" konyha vezető. A rendezvényt megnyítja Vincze Menyhért igazgató. Minden érdeklődőt várnak a szevezők.

Helytörténeti kutatások című konferencia

2011.november 30-án 14,00-órától a művelődési ház nagytermében Konferencia megtartására kerül sor. A Konferencia a TÁMOP-3.2.3-09/2-2010-0024. sz. projekt keretén belül vaósul meg Előadók: Dr. Sipos József történész, Néző István Könyvtáros, helytörténeti kutató, Vincze Menyhért projektmenedzser

Helytörténeti kutatások című konferencia

2011.november 30-án 14,00-órától a művelődési ház nagytermében Konferencia megtartására kerül sor. A Konferencia a TÁMOP-3.2.3-09/2-2010-0024. sz. projekt keretén belül vaósul meg Előadók: Dr. Sipos József történész, Néző István Könyvtáros, helytörténeti kutató, Vincze Menyhért projektmenedzser

Karácsonyi készülődés

Képek a Karácsonyi készülődés menüpont alatt

tovább >>

Húsvéti készülődés a Művelődési Házban

2011. április 19-én (kedden) 1400 órától a Művelődési Ház dolgozói a húsvéti ünnepre készülve foglalkoztató délutánt tartottak kisiskolások részére.
A rendezvényt Vincze Menyhért az Ady Endre Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója nyitotta meg. A megjelent nagyszámú érdeklődőnek megköszönte, hogy részt vesznek a rendezvényen. A húsvéti hagyományokról tartott előadását egy locsolóverssel zárta. A bátrabb kisiskolások is elmondhatták saját locsolóverseiket. Célunk a foglalkoztató délutánnal az, hogy a gyerekek jobban megismerjék a húsvéti ünnepkörhöz tartozó hagyományokat. Kálnay Adél idézetével élve "Sokkal értékesebb a magad alkotta ajándék. - Amíg készíted, mindig arra gondolsz, akié lesz. Nem egy pillanat csak, amíg megveszed, hanem hosszú órák, esték, amíg elkészülsz. Ezalatt beépül az ajándékba a szereteted is."
A húsvéti ünnephez kapcsolódó asztaldíszek, tojástartók készítése mellett, a dolgozók által gipszből kiöntött húsvéti díszeket festhettek a Dr. Bereczky Zsigmond Református Általános Iskola valamint a Móra Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói. Külön öröm volt számunkra, hogy óvodáskorú gyermekekkel is találkozhattunk a rendezvényen. A dísztárgyak elkészítésében a Művelődési Ház dolgozói (Vincze Menyhértné, Németh Lászlóné, Pocsai Ágnes) segítették a gyerekeket, melyeket haza is vihettek.
A jó hangulatú délutánról nem maradhatott el a sütemény (kacsa formájú linzer) és a minden gyermek kedvenc innivalója a málnaszörp sem. A rendezvény sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint a nagyszámú érdeklődő (kb. 80 fő) és távozó gyermekek kérdése "Mikor lesz legközelebb ilyen délután?"

Szöveg: Vincze Menyhért, az Ady Endre Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója
Fotó: Ady Endre Művelődési Ház és Könyvtár


Képgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?

Üzenőfal


Név:

Üzenet:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!