Bejelentés


Ady Endre Műv. Ház és Könyvtár A kultúra utolsó bástyája!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Hírek
TINI_KIFUTÓ

2012. március 24-én 17.00-órától tartják a XII. tehetségkutató versenyt. A rendezvényre lehet jelentkezni a következő e-mail címen: muvhaz.dombrad@gmail.com

Farsang

2012. február 24-én 15.00-órától "Beszélgetés a Könyvtárban" című előadásra kerül sor. Az előadás a farsangi népszokásokról és farsangi ételekről szól. Előadók: Róka Gézáné ny. pedagógus és Csáki István Gyuláné "Kicsi" konyha vezető. A rendezvényt megnyítja Vincze Menyhért igazgató. Minden érdeklődőt várnak a szevezők.

Helytörténeti kutatások című konferencia

2011.november 30-án 14,00-órától a művelődési ház nagytermében Konferencia megtartására kerül sor. A Konferencia a TÁMOP-3.2.3-09/2-2010-0024. sz. projekt keretén belül vaósul meg Előadók: Dr. Sipos József történész, Néző István Könyvtáros, helytörténeti kutató, Vincze Menyhért projektmenedzser

Helytörténeti kutatások című konferencia

2011.november 30-án 14,00-órától a művelődési ház nagytermében Konferencia megtartására kerül sor. A Konferencia a TÁMOP-3.2.3-09/2-2010-0024. sz. projekt keretén belül vaósul meg Előadók: Dr. Sipos József történész, Néző István Könyvtáros, helytörténeti kutató, Vincze Menyhért projektmenedzser

Karácsonyi készülődés

Képek a Karácsonyi készülődés menüpont alatt

tovább >>

 

Újabb sikeres pályázat

 

Dombrád Város Önkormányzata által megnyert a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség TÁMOP-3.2.3-09/2-2010-0024 azonosító számú „Alkalom és tartalom” – kompetenciafejlesztés, tehetséggondozás és megtartás Dombrádon a nem formális és informális tanulás segítségével című pályázat.

Kedvezményezett: Dombrád Város Önkormányzata

4492. Dombrád, Rákóczi út 36.

A támogatás mértéke: 28.404.120.-Ft

A projekt időtartama: 2010. november 01 – 2012. szeptember 30.

 

A projekt hivatalos megnyitója 2010. november 26-án (csütörtökön) 1100 órától került megrendezésre. A vendégeket köszöntötte Vincze Menyhért projektmenedzser, az Ady Endre Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója.

Az ünnepi köszöntőt mondott Kozmáné Kasza Veronika polgármester.

A megnyitó beszédet Brüll Edit, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Közművelődési Főosztályának vezető-főtanácsosa tartotta. A főtanácsos asszony örömmel szólt a sikeres pályázatról és beszédében kitért a közművelődés területén a jövőben várható változásokra is.

A projekt szakmai tartalmáról Vincze Menyhért projektvezető tartott bővebb tájékoztatót. Előadásában elmondta, hogy alapvető cél a gyermek- és ifjúsági korosztály bevonása a formális oktatást támogató és kiegészítő új tanulási formákba, nem formális, informális tanulási programokba, szolgáltatásokba, valamint a hátrányos helyzetű csoportok bekapcsolása az egész életen át tartó tanulás folyamatába. A projekt keretében a dombrádi Ady Endre Művelődési Ház és Könyvtár, mint lebonyolító vesz részt. Ennek keretében a „B” komponenshez kapcsolódóan 6 szakkör, kiscsoportos tehetséggondozás valamint 2 db tábor kerül megszervezésre. A komponensen belül az alábbi szakkörök kerülnek megtartásra: festészet, környezeti nevelés, anyanyelv-nemzetiségi nyelv ápoló szakkör, modern táncok felnőtteknek, kommunikáció. Az „E” komponenshez kapcsolódó tevékenységek az alábbiak lesznek: 10 db kiscsoportos életvezetési foglalkozás. További szervezett program a kompetenciafejlesztő csoportmunka az alábbi 3 területen: hagyományos foglalkozások megismerése; kisebbségi kultúrák; dombrádi hagyományok. A szakkörök 8-8 alkalommal kéthetente kerülnek megrendezésre. A szakkörök szervezésében Berencsi Zoltánné kulturális szakember működik közre.

A projekt időtartama alatt (2010. februártól 20 hónapon keresztül) Foglalkoztató Klub működik a Művelődési Házban.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.


Képgaléria


Üzenőfal


Név:

Üzenet:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!