Bejelentés


Ady Endre Műv. Ház és Könyvtár A kultúra utolsó bástyája!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Konzorciumi pályázat

Újabb sikeres pályázati sajtótájékoztató helyszíne volt a könyvtár olvasó részlege 2010. május 3-án. A TIOP-1.2.3-09/1-2009-0030 azonosító számú „Összefogás a dombrádi és mándoki könyvtári szolgáltatások infrastrukturális fejlesztésére” című pályázat az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztései Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A pályázat kedvezményezettje: Dombrád Város Önkormányzata, 4492 Dombrád, Rákóczi út 36.

A pályázaton elnyert összeg: 7.964.300.-Ft.

A pályázat a mándoki ÁMK-val konzorciumban valósul meg. A sajtótájékoztatót Kozmáné Kasza Veronika polgármester nyitotta meg. A projektet Vincze Menyhért projektmenedzser mutatta be, aki beszélt arról, hogy a könyvtári hálózatok összekapcsolása, informatikai rendszerek fejlesztése a XXI. században egy városi könyvtárban elengedhetetlen. A beruházás nagyon is időszerű, hiszen a városi könyvtárakban a számítástechnikai eszközök hiányosak, illetve elavultak. A pályázat megvalósítása során a könyvtárban a használók számára egy új lehetőség nyílik. A TIOP-1.2.3. pályázat megvalósítása során nem csak a mándoki könyvtárral lesz kapcsolatunk, hanem a megyei és országos rendszerbe is bekapcsolódunk. Az ütemterv szerint július 31-ig a korszerű gépek beüzemelése megtörténik. A mándoki könyvtár részéről Oroszné Varga Karolina könyvtárvezető köszönetét fejezte ki Vincze Menyhért projektmenedzsernek a pályázat sikeres lebonyolításáért.

A projekt megvalósulásával mindkét városban a modern könyvtári szolgáltatások kialakításával a település lakossága XXI. századi színvonalú, jól felszerelt és az informatikai lehetőségek maximális kihasználásával működő intézményt vehet igénybe. Az intézménybe kiépített új informatikai rendszer és az ezt szolgáló eszközök segítségével iskola rendszerű oktatáshoz szükséges kiegészítő és támogató szolgáltatások kerültek kiépítésre. A fejlesztés során a két városi könyvtár együttműködése és kapcsolata erősödött. 2010. október 9-én a pályázat zárórendezvényén Kozmáné Kasza Veronika polgármester ünnepi köszöntőjét követően Vincze Menyhért projektmenedzser ismertette a pályázaton beszerzett eszközöket és kitért arra is, hogy a projekt által beszerzett eszközök lehetőséget biztosítanak majd a felnőttképzési szolgáltatások körének bővítésére, és informatikai támogatásuk növelése révén a képzés és átképzés szolgálatába tudjuk állítani a fejlesztést.


Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!