BejelentésMóni Szülészeti Honlapja
Minden amit a szülésről tudni kell,szöveggel és képekkel díszítve!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Ikerterhesség veszélyei

Egynél több gyermek világra hozása mindig kihívás. Ennek ellenére nem támasztják alá kemény kutatási adatok, hogy az ikreket rutinszerűen császármetszéssel kellene megszülni. A legtöbb gondozó viszont ezt fogja javasolni, ha hármas- vagy többes ikrekről van szó. Mint mindig, ilyenkor is fontos, hogy tisztázza a császármetszés várható előnyeit és kockázatait a hüvelyi szüléssel szemben, és egyedi helyzetét megbeszélje gondozójával, mielőtt dönt. Ha ikreket vár, és hüvelyi úton szeretne szülni, valószínűleg keresnie kell olyan gondozót, aki támogatja elképzelését.A fő veszély a koraszülés:

Az ember nem két, hanem csak egy magzat kihordására van "kitalálva", kettő "túlfeszíti a méhet" és gyakran okoz koraszülést, az esetek jelentős részében olyan terhességi korban, amikor még a magzatok esélyei igen csekélyek.
Gyakorisága a 40%-ot is eléri, szerencsére a koraszülések nagy része 34-37 hét között történik.
Az ikrek születési súlya minden terhességi korban kisebb, mint az egyes terhességben.

Gyakoribb a terhességi magas vérnyomás (toxémia) és cukorbetegség is, ami tovább rontja a magzatok/újszülöttek életkilátásait. Ezek a terhességi kórképek gyakrabban okoznak méhen belüli oxygénhiányos állapotot.

Különösen az egypetéjű ikreket fenyegeti az a veszély, hogy a lepényen belül az ikrek vérkeringése összekapcsolódik és az egyik magzat túl kevés, másik túl sok vért, táplálékot, oxygént kap, ez mindkét magzatot súlyosan veszélyezteti.

Szintén egypetéjű ikrek esetén, ha nincs a magzatok között hártya, fenyeget az összeakadás veszélye, összecsomósodhat a két köldökzsinór, ami életveszélyes szövődmény.

Kétpetéjű ikrek esetén viszonylag gyakran fordul elő, hogy egyik magzat fejlődése elmarad a másik mellett, az egyik magzat már abban a terhességi korban súlyosan károsodik, amikor a másik teljesen egészséges lenne.

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?SzavazásIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!