Bejelentés


LEVELEK Nagyközség Vendégkönyve Várjuk a látogatók hozzászólásait!

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Laszlo Berekmery [ 2018-06-29 11:45 ]

Kérem vegyék figyelembe, hogy lakósuk, Nagy Ferenc, szakács,Cím: 4555 Levelek, Kossuth u. 72., Telefonszám 06-30/412-0964 egy csaló.

Többszörösen megkárosított akarattal.

Tisztelettel,
Berekméry László
mérnök
Mihalik István [ 2018-02-13 19:38 ]

Befizettem a gépjármű adókat 2018ra is ha megtudnák írni hogymikor tudom megközeliteni a vándor utcai ingatlanomat nagyon hálás lennék mert másfél hónapja lehetetlen?Páll Ilona [ 2017-06-15 13:45 ]

https://www.flickr.com/photos/155870413@N02/shares/ppvvb9Dezsavü Színkör [ 2016-11-15 16:09 ]

2016. november 14-én a Művelődési házban adtunk műsort a nyugdíjas klub tagjainak, ahol nagyon jól éreztük magunkat, ahol rengeteg szeretettel halmoztak el bennünket, és ahova vissza fogunk térni a kedves fogadtatás miatt.
Üdvözlettel Juhász Bori, Kosik Anita, Gulácsi TamásMolnár Róbert [ 2016-01-30 16:34 ]

Üdv.ugy tudom önöknél a faluban foglalkozik valaki motorgumi értékesítéssel.Ki ő?elérhetőséget keresek.köszönöm.VargaJulcsi [ 2015-07-21 20:57 ]

Érdeklődni szeretnék, hogy van -e lehetőség sátorozásra a strand területén?
Ha igen, mennyi a sátorhely ára? Ha nincs, hol lehet a tó közelében sátorozni.?fazekasné dávida zsuzsanna [ 2014-06-26 11:17 ]

Köszönjük az Országos Gépészkovács Találkozó rendezvényének a megosztását Levelek község honlapján.

Szervezők: Újfehértói Ipartestület és Szilágyi PéterGyula Szabolcs [ 2014-04-15 10:46 ]

Elkészült a Horgászegyesület Facebook oldala! Naprakész infókkal!

https://www.facebook.com/groups/621963231226007/Gyula Szabolcs [ 2013-09-27 09:01 ]

Nem azért de én minden nap kint vagyok a tavon és még senkit sem láttam napijegy illetve megfelelő engedélyek nélkül horgászni!
A halőrök mindenkit folyamatosan ellenőriznek!
Kíváncsi vagy rá, hogy aki ritkán jár a tóra, honnan ilyen "jól informált!
"Az a hír járja" szövegről meg annyit, hogy akkor beszéljünk ha ténylegesen bizonyítani tudjuk.

Üdvözlettel: HE. vezetőségeBorsodi László [ 2013-09-26 10:49 ]

Kedves "horgász"!
Név, időpont, halőr neve... Így talán korrektebb lenne a bejelentés. Ezek nélkül inkább csak "névtelen feljelentés"...

Borsodi László polgármesterhorgász [ 2013-09-25 08:26 ]

Az a hír járja,hogy a szomszéd településről át jár horgászni (2-3 vendég pecás) . A halőröket is megtévesztve napijegyet sem váltanak ráadásul a darabszámot is magasam meghaladva teszik tevékenységüket. Figyeljünk oda és szólítsuk fel a horgászainkat ha ilyet észlelnek, jelezzék.Fazekasné Dávida Zsuzsanna [ 2013-08-22 20:22 ]

Tisztelt Polgármester Úr!

Köszönöm (köszönjük) szépen a kimerítő választ.

Örülünk a Kossuth utcán eddig megvalósított munkáknak, és a járdát is alig várjuk....!
Jó érzéssel tölt el, hogy a falu más utcájában lakókra is gondot visel az Önkormányzat.
A sok jó elképzelés megvalósítása bizony nagyon látványos, de azért látjuk, hogy bizony folyamatosan van teendő.
Köszönjük szépen a közreműködőknek a falu épülését, szépülését!

Fazekasné Dávida ZsuzsaBorsodi László [ 2013-08-10 23:16 ]

Kedves Fazekasné Dávida Zsuzsa!

Ebben az évben egyenlőre nem tudjuk tovább építeni a vízelvezető árkokat. Az elmúlt évben és idén is az volt a cél, hogy a legproblémásabb helyeken megoldjuk a csapadékvíz biztonságos elvezetését. Az idei év hátralévő részében igyekszünk elkészíteni a Kossuth utcán a járdát is az újonnan elkészült vízelvezető árkok mellett.
Sajnos közmunkában ennyit tudunk megvalósítani.
Remélem, hogy hosszú őszünk lesz és akkor talán még néhány árokra lesz időnk. Az előre legyártott betonelemeink is elfogytak.
Jövőre mindenképpen tervezzük a folytatást. De nagyon nagy gondok vannak még az Új utcán és a Dózsa György utcán is.

Sajnos ennél bővebbet most nem tudok mondani.
Folyamatosan dolgozunk. Sok mindent megcsináltunk már az elmúlt években, amivel el volt maradva a település, de napról napra jobban látjuk, hogy mennyi munka vár még ránk!

Sajnálom, hogy nem tudtam ennél biztatóbb választ adni.

Borsodi László
Fazekasné Dávida Zsuzsanna [ 2013-08-06 12:23 ]

Tisztelt Polgármester Úr!

Örömmel látjuk és fogadjuk, hogy községünkben a Kossuth utcán folyik a csapadékvíz elvezető árkok kialakítása, meg(fel)újítása.

A következők után érdeklődöm: mikorra remélhetjük, hogy az utca végéig megvalósításra kerül az árkok és a járda elkészítése? S egyáltalán, valóban lesz-e az utca fél oldalán járda, ami nagy örömére szolgálna a Kossuth utca lakóinak?!
Ha már volt ezzel kapcsolatos tájékoztatás, ami elkerülte volna az én - vagy más Kossuth utcai lakos figyelmét, úgy kérünk szépen egy újabb tájékoztatást.

Üdvözlettel: Fazekasné Dávida ZsuzsaNatkó Lászlóné [ 2013-07-10 23:28 ]

Tisztelt Polgármester Úr !

Elnézését kérem, hogy rabolom az idejét, de engedje meg, hogy néhány sorban még leírjam, mit tett velünk ez a család.
Két részletben írom, mert túl hosszúra sikeredett.

Az erdőt, amit kivágásra odaadtunk, december 31-ig el kellett volna végezni, és két éven belül újra kell telepíteni, az erdészet szabta a határidőt. Mivel nem mertek jönni befejezni, (tudták hogy nem fognak fizetni) itt hagyták nem akarom leírni milyen állapotban. Novemberig nem tudtunk belemenni a per miatt, három falu tüzépnek nézte, vágták és lopták már a lábon álló fákat is, így a férjem, hogy mentse, ami menthető, segítséggel hozzáfogott kitermelni a még álló fákat, vesztére. November 30-án leesett nyolc méter magasról hanyatt, a fa ráesett, a mászóöv mentette meg az életét. Kiképzett tűzoltó negyven éve, huszonöt éve az önkéntesek parancsnoka, végtelenül nyugodt ember, tudta hogy mit csinál. Kettétörött a bal lába három helyen, kettétört a jobb combcsont, és a bal medencecsont hat darabra tört, ehhez jött még belső vérzés.
Két hét intenzív osztály, lélegeztetőgép, mélyaltatás, öt műtét, folyamatos vérpótlás, és életveszély. 42 napig feküdt hanyatt a kórházban, ez idő alatt megtapasztaltuk az egész megye szeretetét, két hétig folyamatos sor állt a véradó előtt, a hivatásos és önkéntes tűzoltók, katasztrófa védelmisek, önkormányzatok szervezték a véradást, mert sajnos kevés volt a vér, a műtét meg sok. Míg élünk megköszönni nem tudjuk a sok embernek, akik karjukat nyújtották azért, hogy a férjem még élhet. És hét hónap után újra tanul járni, igaz két mankóval, de megy. Nem kell mondanom, hogy ennyi ideig fekvő beteggel mit kellett tennem nekem és a családomnak, aki magam is gerincbeteg vagyok, bottal járok, emelni nem tudok, és rám szakadt minden. Voltam ápolónő, gyógyszeres nővér, háziasszony, gyógytornász, állatgondozó, fűtő. És legalább szánalom lett volna a szélhámosokban, vagy felismerték volna a tettüket, hogy mit tettek.
De túléltük, és ne haragudjon meg érte, hogy kissé hosszura sikeredett írásom, de úgy gondolom az igazsághoz még ez hozzátartozott.

Egy idézettel zárom, és ezzel részemről lezártnak tekintem ügyemet:

„ Ne állj bosszút azon, aki megbántott
Egy nap majd átéli, amit veled tett,
és ha szerencséd van
Isten megengedi, hogy végignézd.”

Tisztelettel: Natkó Lászlóné

Natkó Lászlóné [ 2013-07-10 23:23 ]

Tisztelt Polgármester Úr!

Igen figyelemmel kisérem nemcsak Levelek önkormányzat munkáját hanem még nagyon sok települést, - legyen az falu vagy város – ez nálam munkahelyi ártalom. Ugyanis 40 évet dolgoztam a helyi polgármesteri hivatalban köztisztviselőként a legszebb munkakörben, a személyzeti munka és a költségvetés ( a tervezéstől a beszámolóig a könyvelés minden nyűgjével ) volt a munkaköröm. Ez volt az első és utolsó munkahelyem és munkaköröm, két éve nyugdíjas vagyok. A férjem önkormányzati képviselő hetedik éve. Így talán megérti, ha érdeklődöm.

Egyébként dicséret illeti a honlapjukat, szép és tartalmas, aki végignézi, kedvet kap, hogy megismerkedjen a településsel is.

Sajnos a hiszékenység áldozatai lettünk, többedmagunkkal, nem informálódtunk, úgy voltunk, hogy ki hogy él úgy ítél. Azt hittük, ha mi becsületesek vagyunk, mások is azok. Sajnos a magunk kárán tanultuk meg, hogy nem így van. (igaz kivételek mindig vannak)

Igen mi Hederman Zsolttal kötöttünk szerződést, aki az édesapjával vitte el a fát, vélhetően az apa számlázott tovább, és a feleségnek fizették ki másnap, s a duplájáért adta el, mint amivel nekünk tartozik. Ezt Ön mondta 2012 tavaszán, telefonbeszélgetésünkre hivatkozom, ekkor fordultam Önhöz segítséget kérve, mivel negyedik hónapja hazudoztak a fizetést illetően. A Polgármester Úrra hivatkoztak, hogy szabadságon van, nincs aki, engedélyezze a kifizetést, nincs az önkormányzatnak pénze, az iskolának vitték a fát. Ekkoriban sok önkormányzat nehéz helyzetben volt, elhittük. Amikor szóvá tettem az illető uraknak, hogy megyek a polgármesterhez, keményen megfenyegettek, úgy próbáljam megtenni, hogy nagyon megbánom, és ha szólni merek, egy fillért sem fogok látni. (A fenyegetés nem az utolsó volt)
A polgármester Urat megbántani nem állt szándékomban, ha úgy gondolja, megkövetem, és elnézést kérek, én csak sajnáltam, hogy annyi pénz kifizettek nekik, ők meg nem szégyelltek annyi adótartozást felhalmozni. Az adóslista nyilvános volt, ott olvastam. Az illető urakra értettem hogy mások munkájából élnek, és még dicsekedtek is, hogy hol építettek házat a gyereküknek.

A per több mint egy éve tart, igen tettünk feljelentést, csak sajnos úgy csinálják, mint sokan , nincs lefoglalható ingó és ingatlan vagyonuk, letiltható jövedelmük, így szabadon szélhámoskodhatnak. A végrehajtó lefoglalt és forgalomból kivonatott egy autót, árverezés is volt, némi föld is árverés alá kerül, de oly soknak tartoznak, (van akinek 2 millió Ft-al) hogy törvényt kellene változtatni ahhoz, hogy a rabkeresetből levonják.
Rendőrségi ügy akkor lesz, ha a követelők össze fognak és elmennek az utcájukba tüntetni, mint a libások.

folytatom......Natkó LászlónéBorsodi László [ 2013-07-10 16:44 ]

Tisztelt Névtelen Horgász!

A Kormány valóban támogatja a horgászatot - a természetes vizeken. A Leveleki víztározó nem természetes víz.
Levelek Nagyközség Önkormányzatának nagyon fontos célja a turizmus erősítése a településen. Munkahelyeket, nagyobb bevételt remélünk belőle.
Sajnos - kimutatható évekre visszamenőleg - hogy a horgászatból származó bevételek nem nyereségesek.
Annál inkább a szállásadás, az üdültetés, a strandoltatás, a vízi sportoltatás. Ha szétnéz a tó leveleki oldalán, akkor azt tapasztalhatja, hogy a vállalkozók meglátták a lehetőséget a leveleki turizmusban. A szép tájban, a nyugodt, rendezett környezetben. A tisztaság és a rend egyre nagyobb tömegeket vonz településünkre.
Szállásaink szinte 100 %-os kihasználtsággal működnek - és nem horgászok, hanem pihenni, üdülni vágyók veszik azokat igénybe.
Leveleknek "kitörési pontja" a víztározó. Ennek a kitörési lehetőségnek része a horgászat is, de önmagában nem elegendő. Egyre nagyobb az igény a vízi sportok szerelmeseitől a tó vízfelületének használatára.
Horgásztó rengeteg van a megyében, de ilyen adottságokkal rendelkező vízfelszín, amelyik ennyi lehetőséget ad a vízi sportok szerelmeseinek, nincs.
El kellene végre fogadni azt, hogy a víztározó sokféle tevékenységre ad lehetőséget. A 204 hektáron elférnek egymás mellett a horgászok, a vízi sportot kedvelők és a nyugalomra, kikapcsolódásra vágyók is.
Ha ezt végre a horgászok is elfogadják, akkor Levelek a megye egyik kiemelkedő turizmussal rendelkező településévé válhat.
Ez mindenkinek jó, de leginkább a Leveleken élő levelekieknek.

Borsodi László polgármester

Horgász [ 2013-07-10 10:25 ]

Tisztelt Borsodi Úr!
Köszönöm,hogy reagált az előző levélre.

Nem véletlen ,hogy ezeket a tavakat hoztam példának.
Hisz mindegyik Víztározó, akárcsak a leveleki.
A cél a példa értékü telepitések ,halvédelem és a nagy közösségek.
Hisz önnek is érdek lenne hogy minnél több embert vonzon az önök csodálatos vize.
Minnél több ember fordol meg a településen annál több lehet a bevétel.
Az infók alapján még más országokbol is látogatják a tározót a horgászat szerelmesei.
-csak épp eredmény nélkül.(és panaszkodnak)
És ez a Nem megfelelő Halgazdálkodásnak köszönhető.
Önöknek nem jobb lenne ha a jó hírt vinnék és több látogatót vonzana????
De mint tudja a jelenlegi kormány Igen pártolja a horgász turizmust .
Nem véletlenül!!!
Ez elgondolkodtató.Borsodi László [ 2013-07-04 00:08 ]

Tisztelt Névtelen Horgász!

Azok a tavak, amelyekkel példálózik, mind kisebbek és mind kimondottan horgásztavak.
A Leveleki víztározó nem horgásztó. Ráadásul nincs egy olyan egyesület sem, amely megfelelően működne a horgászat feltételeinek megteremtésén. Bár az utóbbi időben az új elnökség már igyekszik erre tenni a hangsúlyt.
A mostani feltételeket nem az önkormányzat, hanem a FETIVIZIG (horgászhelyek, stégek engedélyezése) és a helyi horgász egyesület (házirend, horgászat szabályai) alakítja.
Az önkormányzat mást nem tud tenni, mint hogy a bevételek arányában elvégzi a telepítést.
Sokadszor ismétlem... A Leveleki víztározó sokféle hasznosítású. Nem csak a horgászoké.
Az utóbbi időben pedig a Nyíregyházához való közelsége miatt megnőtt a vízi sportok kedvelőinek érdeklődése a tó iránt... Pontosan annak mérete miatt.
Mindezek ellenére talán azt is észrevette, hogy jelentősen megnőtt a tóhoz érkező horgász turisták száma.
Köszönöm, hogy felhívta a figyelmemet ezekre a horgásztavakra!

További sikeres horgászatot kívánok Önnek!

Horgász [ 2013-07-03 22:43 ]

Tisztelt Borsodi úr!

így is lehet nyreséget generálni a horgászatból!
Csak Nem horgász ellenesnek kellene lennie.
Ja és ezek az eredmények NEm 204 hektáron teljesülnek,mint leveleki.

Figgyelje az alábbi bevételeket és eredményeket.:A linkeken

http://lazbercito.8x.hu/egyesuleti-tajekoztato-2013

http://buzasvolgyito.gportal.hu/gindex.php?pg=35679436


http://www.egerszalokihorgaszto.hu/


Tehát ha valaki akar így is lehet gazdálkodni, és bevételt generálni!!!

Borsodi László [ 2013-06-30 14:38 ]

Tisztelt Natkó Lászlóné!
Először is örülök, hogy ily távolról is figyelemmel kíséri a Levelek Nagyközségi Önkormányzat munkáját.
De...
Először: Az Úr, akitől az önkormányzatunk a fát vásárolta az nem Zsolt...
Másodszor: Önök magán szerződést, megállapodást kötöttek egymással a nevezett úrral. Az önkormányzat számlával igazolható módon, törvényesen vásárolta a tűzifát. Az, hogy a nevezett úr még mindig nem rendezte Ön és társai felé a tartozását az nem az önkormányzatra tartozik, hanem a rendőrségre.
Harmadszor: Az adótartozás és a vásárlás nem egymással összefüggő dolog. Az lenne törvénytelen, ha az önkormányzat a törvényesen vásárolt tűzifa árát az adótartozásra hivatkozva nem utalta volna át.
Negyedszer: Az iskolában földgázzal és nem tűzifával fűtünk. A megvásárolt tűzifát az önkormányzat szociális tűzifaként osztotta szét.
Ötödször: Az utolsó mondatát remélem, hogy úgy értette, hogy a nevezett úr, akivel Ön és társai szerződést kötöttek (akár szóban, akár írásban) él mások keserves munkájából...
És végül: megtette már a rendőrségi feljelentést? Ha nem, akkor miért nem???
Natkó Lászlóné [ 2013-06-27 14:36 ]

Tisztelt Polgármester Úr !

Örömmel olvastam a hozzászólásokban az önkormányzatuk felé fennálló adótartozásokkal kapcsolatos írásokat, válaszát, és a behajtás irányába tett erőfeszítésüket.

Nekem csak annyi kérdésem lenn Önhöz mint a település felelős vezetőjéhez, aki az önkormányzat gazdálkodásáért is felelős, hogy engedhette meg azt, hogy ilyen mértékű adótartozás mellett az egyik lakosuknak, nevezzem nevén az illetőt Hederman Zsolt, hogy közel 700 ezer forint tartozást halmozott fel családjával együtt, ugyanakkor Önök kifizettek az édesanyjának készpénzben ekkora összeget. Nem lett volna illő nemleges adóigazolást csatolni a kifizetés mellé:? A m i polgármesterünket ezért a képviselő-testületünk igen csak elmarasztalta vonta volna.

Írásomat vállalom, hiszen ez volt annak a fának az ára, amivel iskolájukban fűtöttek tavaly februárban.

2012 tavaszán Önnel történő telefonbeszélgetésünkre hivatkozom, ( ekkor kértem Öntől először segítséget, ) hogy amikor az illető Úr február hó 06-án elvitt tőlünk kb 80 m3 fát a leveleki iskolába azzal, hogy akkor tudja kifizetni nekünk, ha az önkormányzattól megkapja a pénzt. Hát az Ön elmondása szerint megkapta még másnap, de nekünk és még sok másnak azóta is tartozik. Én szégyenemben a föld alá bújnék, hogy másnak a keserves verejtékes munkájából éljek


Tisztelettel: Natkó Lászlóné.Takács Sándor [ 2013-03-29 19:19 ]

A régi / 9O-es évek, ezredfordulós / képeket nézegetve, ezeken keresztül tisztelettel köszöntöm Levelek község minden lakóját, a képek nagy részének készítője : Takács SándorPankotai Attila [ 2013-03-29 18:49 ]

Kellemes húsvéti ünnepet kívánok minden leveleki barátomnak és ismerősömnekBorsodi László [ 2013-02-14 19:12 ]

Tisztelt Baráth Attila!

Nagyon köszönöm a kérdéseket, hiszen mindenkit érdeklő problémákat feszeget velük.
Az első két kérdésére nem itt válaszolok, mert túl hosszúak lennének a válaszaim, ezért a honlap első oldalára helyeztem el azokat az információkat, amelyekre kérdései vonatkoztak.
Sajnos az elmúlt évekből rendezetlen adóviszonyokat örökölt az önkormányzat. A képviselő-testület már 2010-ben az adók beszedésére és az adónyilvántartás rendezésére szólította fel az akkori jegyzőt, tekintettel a polgármesterváltáskor fennálló 88 millió forintos adókintlévőségre. Valójában a folyamat a jegyzőváltással kezdődött el. Jelenleg is folyik az adónyilvántartás pontosítása, rendezése. Emellett zajlik az adókintlévőségek behajtása, amely sokaknak okoz fejtörést mostanában településünkön (pl. gépjármű forgalomból való kivonása, jövedelemből való letiltás).
Az adótartozással rendelkezők listáját pontosítjuk és természetesen újra közzétesszük.

Remélem kérdéseire érdemi választ tudtam adni! Kérem, hogy a továbbiakban is segítse munkánkat hozzászólásaival!

Tisztelettel: Borsodi László polgármester

tisztelettel:Baráth Attila [ 2013-02-13 18:41 ]

Tisztelt Polgármester Úr!

A kommunális hulladékot csak az ingatlantulajdonos által biztosított, a Közszolgáltatóval kötött szerződésében rögzített űrtartalmú szabvány gyűjtőedényből szállítják el.

Ezzel kapcsolatba lenne egy-két kérdésem.

Ha valaki nem rendelkezik megfelelő gyűjtőedénnyel és így nem szállítanak tőle,akkor kell-e neki fizetni?
Ha igen akkor miért?

A másik kérdésem az lenne,hogy tapasztalatom szerint sokan nem fizetik a szemétszállítási díjat,kérdezném hogy velük kapcsolatba milyen szankciók vannak.
Elvileg adó formájába behajtható.

Sajnos ezzel kapcsolatba és a súlyadó behajtással kapcsolatba sem tapasztaltam semmilyen szankciót.

A súlyadóra visszatérve nem értem hogy a lista miért lett levéve a honlapról.
Én is és szerintem azok az emberek is szívesen megnéznék a listát akiknek a 47 ezer forintos közmunkás béréből keményen bevasalták,hogy kik szerepelnek még a listán .

Tisztelettel: Baráth AttilaFazekasné Dávida Zsuzsa [ 2013-02-12 18:43 ]

Köszönöm az együttműködést a lakossági tájékoztatáshoz a Földhasználati nyilvántartással kapcsolatban.

Fazekasné Dávida ZsuzsaBorsodi László [ 2013-01-12 19:30 ]

A honlapon lévő listát töröltem, mivel már nem napra készen tartalmazott adatokat.
A honlapon azonban feltüntettük, hogy ez a 2012. november 10.-i állapotot tükrözte.
A listában csak azok az adózók szerepeltek és fognak a továbbiakban is szerepelni, akik semmilyen formában nem működnek együtt a Polgármesteri Hivatallal helyi adójának rendezése ügyében (pl. nem kért részletfizetési kedvezményt, nem reagált az írásos felhívásra, stb.).
A helyi adók beszedése folyamatosan történik, az elmaradások letiltásra kerülnek a tartozók jövedelméből, illetve a gépjárműveket, amelyek után a tulajdonosa nem fizette meg a közterheket - kivonatja a Polgármesteri Hivatal a forgalomból.Baráth Attila [ 2013-01-11 13:44 ]

Örömmel venném ha frissítenék a honlapon megjelenő \" Levelek Nagyközség Önkormányzatának az alábbi magánszemélyek és alábbi vállalkozások - egyéni és társas- tartoznak helyi adóval\"-listát,valamint érdeklődéssel figyelem a kilátásba helyezett intézkedéseket.
Borsodi László [ 2012-12-29 10:35 ]

A kutyákba helyezendő chipről szóló cikket a honlapunk első oldalán is olvashatják!Borsodi László [ 2012-12-28 19:23 ]

A kutyákba helyezendő mikrochipről itt olvashatnak bővebben:

http://www.origo.hu/tudomany/20121220-kutya-mikrochip-allatvedelmi-torveny-mire-jo-a-chip-a-kutyaban.htmlVarga Éva [ 2012-12-26 17:07 ]

Érdeklődnék, hogy a kutyákba a chipet az állatorvos egy kijelölt napon végzi a faluban vagy mindenkinek magának kell erről gondoskodni.Gyula Szabolcs [ 2012-12-09 11:20 ]

Adventi Ünnepségen jártunk...
http://szabolcs1985.jalbum.net/Advent%20%202012%20%20Levelek/Borsodi László [ 2012-10-19 11:06 ]

Első bejegyzés...
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!