Bejelentéskoju.5mp.eu
egésszég

MENÜ
www.mackorendelo.hu

Budapest 1026 Nagyajtai 15 fsz 1

kovacsandrea@mackorendelo.hu

Baba mozgásfejlődés vizsgálat

 

Mondtatnánk azt, hogy régen is felnőttek a babák mozgásvizsgálat nélkül, igen de napjainkban nem csak az számít, hogy megtanul járni, hanem a mozdulatok, mozgássorok kivitelezésének minősége-pontossága is. Mint minden, ez a tudomány ág is rengeteget fejlődött és fejlődik napjainkban, úgy a vizsgálati módszerek mint terápiák terén.

Minden babának érdemes mozgásfejlődés vizsgálatra jelentkezni gyógytornásznál, ha valami „furcsát” talál a baba testhelyzeteiben, a mozgásaiban vagy már két hónap elmaradása van a standardtól.

Általában a mozgásfejlődésükben elmaradt babáknál az a legfontosabb, hogy megtaláljuk a az elmaradás okát (motiválatlanság, tónus eloszlási zavar, ingerszegény környezett, rossz szokások, helytelen testhelyzetek vagy egyéb tényezők) és ezt orvosoljuk.

Ha súlyosan sérült a baba, akkor szinte biztos, hogy elkerül szakemberhez. Ha enyhe gondok vannak, akkor néha sokáig húzódik a szakember megkeresése. Ha pedig alig látható a probléma, akkor szinte el sem jutnak vagy csak nagyon későn.

A gyerekgyógytorna annál hatásosabb, minél hamarabb fedezik fel a problémát és időben kezdik el a megfelelő  terápiát.

A terápiás cél a  súlyosan sérült babáknál  kihozni belőlük  a maximumot, az enyhén sérült babánál  a normál állapot elérése, és egy egészséges baba minimál eltérésével nem azért kel foglalkozni, mert nem tanul meg ülni vagy járni, hanem azért, hogy minősében és időben alakuljanak a mozgások és vele együtt a mindenirányú fejlődése is. A mindenirányú fejlődésen értem a kombináció készséget, írást, olvasást, számolást, térbeli orientálódást, koordinációt, egyensúlyt stb.

A kinesztetikus információknak vezető szerepük van a kisgyermekkori mozgástanulásban mert, a legfőbb szenzoros ingerek ebben az életkorban nem a látómezőből, hanem az izmokból érkeznek.

A kisgyerekből akkor lehet egészséges, értelmes felnőtt, ha megfelelő ingerek érik megfelelő életkorban.

 

 

Kovács Andrea

gyógytornász

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!