Bejelentéskoju.5mp.eu
egésszég

MENÜ
Az egészséges babacipő,

a bőr  tutyi

 

 

A puha talpú cipők (a bőr tutyik) a lehető legegészségesebbek és legtermészetesebbek, a fejlődő gyermeki láb számára, mivel ez áll a legközelebb a természetes állapotokhoz.

A bőr tutyiban úgy tanul meg járni, hogy használja a lábujjait, amit egy merev talpas cipőben nem tud. Ez sokban hozzájárul az egyensúly és koordináció kifejlődéséhez és erősíti a lábat.

 

 

A tutyi talpa egy vékony bőr,ami könnyedén követi a láb gördülését. A lábizmok a merev cipőben elsatnyulnak és a boltozatok lesüllyednek.

A tutyinak nem csak a talpa csúszásmentes hanem az oldala és a teteje is, így minden nagymozgásnál (kúszás, mászás, járás) biztonságos. Az első cipőt akkor kapja meg a gyermek nem tudja megmondani , hogy szorít, esetleg kényelmetlen,a bőr tutyiban ezt kiválóan és könnyen tudjuk ellenőrizni és a tutyit tovább tudja használni, mint a keménytalpú cipőket.

 

Mint minden, az egészséges gyermekcipő-trend is változik. Nemrég még az volt a "divat" hogy beépített betétes cipőket ajánlottak és készítettek. Tudományos kutatások bebizonyították, hogy a természetes a legegészségesebb.

 

 

Az egészséges láb fejlődéséhez szükség van arra, hogy a gyerek (1-3 évesen) lehetőség szerint többet járjon mezítláb, mint cipőben. Az úgynevezett lúdtalp 2-3 éves korig nem jelenhető ki (babák lába "telitalpas", talpi zsírpárnák töltik ki), csak a lúdtalpra való hajlam.

A járás következtében a rövid talpizmok aktív munkája eredményeként folyamatosan alakul ki a láb hosszanti- és harántboltozata. A talpizmok annál többet dolgoznak, minél változatosabb terepen járnak a babák. Napjainkban, elég nehéz ilyen terepeket találni, ezért a lúdtalpra hajlamos babáknál " talpizom-erősítő" gyógytorna gyakorlatokat  kell betanítni a szülőknek, amit otthon játék közben elvégeznek.

Szakértők egyetértenek abban, hogy a nagyon sok felnőttkori lábbetegség oka a láb kisgyermekkori helytelen fejlődésére vezethető vissza.

 

Kovács Andrea

Gyermekgyógytornász

www.mackorendelo.hu
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!