BejelentésSZARDÍNIA - TERGU - KIRIRGU
Kiadó apartmanok

MENÜ


Hírek
Komoly ajánlatok - komolytalan árakon

Vicces árakon utazhatsz hozzánk, a mediterrán paradicsomba. Nézd meg hogyan!

tovább >>T E R G U

Családunk 2010-ben költözött a szigetre, azzal a szándékkal, hogy egy 9 épületből álló kis "apartman központot", Kirirgu-t, építsünk fel Szardínia északi partvidékének közepén, a Castelsardo melletti Tergu falucskában, az algheroi reptértől kb. 45 perc autóútra.Több évi munka után 2015. júliusában sikerült megnyitnunk.

 

  

 


Miért itt ? Miért ezt ?


2009-ben jött az ötlet, hogy Szardínia északi részén egy kis „apartman falut, tanyát” építsünk fel, elsősorban magyaroknak. A szigethez fűződő közel 30 éves szerelem teljesült be ezzel. A 80-as évek közepén egy véletlen folytán vetődtünk először a szigetre, majd évekig abban a szerencsében volt részünk, hogy a szeptember hónap elejét itt tölthettük. Később az élet úgy hozta, hogy a rendszerváltást követően, amikor már szabadon jöhettünk-mehettünk volna, csaknem 20 évig a sziget felé sem jártunk. Azután egy hirtelen elhatározás, egy véletlen találkozás, egy nagy adag szerencse és csaknem 2000 km-re Magyarországtól belekezdtünk életünk legnagyobb vállalkozásába, amihez nagyszerű társakat találtunk.


Mivel a beruházás tulajdonképpen egy hegy, a Monte Tergu tetején valósult meg, a teraszos beépítésnek köszönhetően csodálatos kilátás nyílik a tergui fennsíkra és a horizontot betöltő Asinara-öbölre. A legfelső szintről, ahova a medence került, a panoráma bővül kelet felé a castelsardoi hegyvonulatokkal és tengeröböllel. A telken óriás kaktuszok, olajfák és paratölgyek találhatók, hatalmas sziklaképződmények szomszédságában.

 

  

 


Kirirgu a sziget északi részén, az egyedülállóan szép óvárosáról és egy meseszép öbölben elterülő kikötőjéről nevezetes Castelsardo közvetlen közelében, Tergu falucskában valósult meg pár lépésre a falu nevezetességének számító, 900 éves, román stílusban épült Chiesa di Nostra Signora di Tergu bazilikától.

 

 

 


 

 

 

 

 

A falucska a magyarországi megközelítés szempontjából ideális helyen - a porto torres-i tengeri kikötőtől (ahova naponta érkeznek kompok Genovából) mintegy 34 km-re, Alghero repterétől 64 km-re - fekszik, a sziget idegenforgalmának szempontjából egyik legfrekventáltabb részén, alig több mint egy órányi autóútra a világhíres Costa Smeralda partjaitól.

 

 

 


 

 

 

 

A helyi faluvezetéssel és az alig 700 lelkes helybéliekkel kialakult jó, már barátinak mondható viszony nagyban hozzájárul ahhoz, hogy vendégeink - a nyelvi nehézségek dacára - szinte az első pillanattól kezdve otthon érzik magukat nálunk. De az igazi szenzáció, hogy a falutól 6 percre lévő Lu Bagnu tengerpartján kívül viszonylag rövid időn belül kisebb-nagyobb "spiaggia"-k egész sorát találjuk a sekély és meleg vizű Coghinas folyó torkolatánál lévő San Pietrotól, a vadregényes Maragniani-n keresztül, a kicsit távolabbi, mintegy 60 percre lévő, Európa polinéz tengerpartjaként is számon tartott, Stintino halászfalucska mellett elterülő La Pelosa vakítóan fehér homokú strandjáig.

 

 


 

 

 

 

S alig negyed órára - a már említett Coghinas folyó hegyvidéki szakaszánál - egy csodálatos környezetben meghúzódó, a folyómeder aljáról feltörő gyógyító termálvízéről híres Terme di Casteldoria.

 

 
Képgaléria