BejelentésKÉTBODONYI HORGÁSZEGYESÜLET
Alapítva: 1975

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Hírek
Újabb korlátozások

Kedves Horgásztársak! A tegnap kihirdetett újabb korlátozások értelmében 06 órától 19 óráig lesz lehetőség horgászni tavunkon. Megértéseteket köszönjük! Kétbodonyi HE

Nyitvatartás

2020.Október 1- től átállunk a téli nyitvatartásra 2021. Április 30-ig. A 24 órás horgászat csütörtök 06:00-tól vasárnap 20:00-ig lehetséges. A többi napokon rövídített nyitvatartás 06:00- tól 20:00- ig.

tovább >>


Felhívás!!!

Felhívás a Kétbodonyi Horgászegyesület tagságához, valamint napijeggyel horgászni akaró sporttársakhoz! 2020.06.22-én reggel 06.00 órától a horgászatot 2020.07.12-ig felfüggesztjük halvédelmi tevékenység, és társadalmi munkavégzés végett. Ez alatt az időszak alatt mindenféle horgászat tilos. Megértésüket köszönjük! Kétbodonyi Horgászegyesület Elnöksége

Haltelepítés

Mérlegelés folyamatban, az új lakók 11:00- 11:30 körül érkeznek.

Haltelepítés

Kedves Horgásztársak! A várva várt időpont elérkezett! 2020.05.13- án a haltelepítés folytatódik. Az ígért 20 mázsa Ponty helyett, 30 mázsa 3 nyaras Pontyok érkeznek tavunkba. A haltelepítés 11-13 óra között lesz megtekinthető, a koronavírus szabályzatot betartva. Pontosabb időpontot a telepítés napján tudunk közölni. Tilalmi napok: 2020.05.13- tól 2020.05.15. 18:00 óráig. Stégfelújításra tilalmi időszak végéig van lehetőség a héten. 2020.05.15. 18:00 óra után pedig, induljon a peca, görbüljön a bot! Kellemes pihenést és jó szórakozást kívánunk!

tovább >>


Haltelepítés időpontváltozás

Kedves Horgásztársak, Tisztelt Tagság! A mai napon kaptunk információt, a holnapi telepítést végző cégtől, hogy a tavunkba érkező Pontyok ívása megkezdődött. Halaink szállítása nagyszámú elhullás kockázatával járna, így a telepítés elnapolása mellett döntöttünk. Új időpontról, az ívás végeztével tudunk információt adni. További információ: Stégfelújítási napok megtartásra kerülnek! Napijegyes horgászatra 2020.05.08- tól lesz lehetőség.

tovább >>


Rendkívüli nyitva tartás

Kedves Horgásztársak! A hosszúhétvégere való tekintettel, jövőhéten rendkívüli nyitva tartással szeretnénk kedveskedi az éjszakai horgászatot kedvelők részére. Április 30-án napkeltétől május 3-a napnyugtáig 0-24-es horgászatra lesz lehetőség a tavon. A rendkívüli nyitvatartás alatt is szeretnénk mindenkit megkérni, hogy koronavírus miatt meghozott belsőszabályzatot fokozottan tartsák be. Jó időtöltést és kellemes hétvégét Kívánunk!

tovább >>


Stégfelújítási napok

Megkérünk minden Stégtulajdonost, hogy a telepítést követő horgásztilalmi napokra (2020.05.05-06-07.) időzítsék a nagyobb stégfelújítási munkákat, mert így a horgászok zavarása nélkül megtehetik.

tovább >>


Haltelepítés

2020.05.05- én 20 mázsa 2-3 nyaras Pontyok telepítése lesz a tavon. Horgász tilalmi napok 2020.05-06-07.

tovább >>


Környezetvédelmi nap!

2020 Màrcius 7-én. Reggel 8 òràtòl Környezetvédelmi napot tart az egyesület. Esõnap esetén Màrcius 8-àn tartjuk meg.
KÉTBODONYI HORGÁSZ EGYESÜLET HORGÁSZRENDJE 2020. év


Tisztelettel köszöntjük a horgászni, pihenni vágyó egyesületi tagokat, napijegyes horgászokat, családtagokat, kirándulókat! Kívánjuk, hogy élményekben gazdag időt töltsenek gyönyörű horgásztavunknál! Ahhoz, hogy mindenki élvezhesse a tó nyújtotta lehetőséget, be kell tartani néhány közösségi szabályt, melyet az alábbiak szerint ismertetünk.


I. Elvihető halmennyiség:

1. Tagi kvóták: Tagok naponta elvihetnek 2 db 5 kg alatti pontyot, illetve max. 3 db méretkorlátozás alá eső halat, melyből fajtánként kettő db lehet azonos. Harcsa kifogható és elvihető méretkorlátai: 5-25 kg. Ez alatti és feletti súllyal rendelkező harcsát vissza kell helyezni a vízbe. Egyéb halból (keszeg, kárász, egyéb fehérhal) 3 kg a napi maximum elvihető mennyiség.Felhívjuk a sporttársak figyelmét, hogy kíméljék a tó fehérhal állományát, mely a tó ökológiai egyensúlya, a ragadozóállomány táplálékbázisa és végső soron a fogható ponty mennyiségének is záloga.Hetente 4 db 5 kg alatti pontyot és 2 db süllőt vihetnek el a tagok. Éves szinten 40 db 5 kg alatti ponty fogható és vihető el. Az elért darabszám után második területi engedély váltható, melynek díja 30.000 Ft.

2. Napijegyes horgászat kvótái: A napijegyesek naponta 3 db méretkorlátozás alá eső halat vihetnek el, melyből 2 db lehet azonos fajtájú. Pontyot max. 5 kg-ig egyéb halat, 3 kg-ot lehet zsákmányolni. A harcsa elvihető mérete 5-25 kg. Figyelem! A korlátozás visszavonásáig süllőből csak 1 db vihető el! A nappali, az éjszakai és a 24 órás horgászat alatt kifogható és elvihető halmennyiség és darabszám ugyanaz (tehát a 24 órás jeggyel sem vihető el több hal)!

3. Egyéb szabályok: A nappali, az éjszakai és a 24 órás horgászat alatt kifogható és elvihető halmennyiség és darabszám ugyanaz (tehát a 24 órás jeggyel sem vihető el több hal)! Az ifjúsági horgászok a felnőtt horgászokra vonatkozó mennyiségnek a felét foghatják és vihetik el.


II. Horgászati időszakok:

1. Nappali horgászat: A napijegyes horgászat reggel 06.00-tól napnyugtáig tart. A horgászat befejezéséről a halőrházból hangjelzéssel tájékoztatnak. Az aktuális havi időpontokról az egyesület honlapján, közösségi oldalán és a halőrháznál található táblán található információ.

2. Éjszakai horgászat: A napijegyes éjszakai horgászat napnyugtától másnap reggel 06.00-ig tart. Napijegyet legkésőbb este 21.00-ig lehet váltani.

3. 24 órás horgászat: A 24 órás horgászat a horgászat tényleges megkezdésétől számolódik, hossza értelemszerűen 24 óra.


III. Fajlagos tilalmi időszakok:

A fajlagos tilalmi időszakok azonosak az országos szabályozással. Ez alól kivétel a ponty és a harcsa, amelyeknél visszavonásig nincs tilalmi időszak.

IV. Fajlagos tilalmi mérettartományok:

A fajlagos tilalmi mérettartományok azonosak az országos szabályozással.


V. Az etetés főbb szabályai

1. Etetés eszközei:

1.1. Etetőhajó és csónakos etetés A partról történő (csúzlis, stb.) etetés mellett etetőhajó használata is megengedett más horgászok zavarása nélkül! Csónakkal rendelkező horgásztársak etetésre is használhatják a csónakot más horgászok zavarása nélkül.

1.2. Etetőbója használata Un. dőlő etetőbója általánosan elhelyezhető, illetve használható, de a horgászat befejezésével ki kell venni a vízből.

2. Az etetés mennyisége:

A Kétbodonyi tó vízminősége országos viszonylatban is kiváló. A vízminőség és a vízi életközösség védelme érdekében az etetés szabályai az alábbiak: áztatott szemes takarmányból 2 kg/nap/bot/max. 24 óra,bojli 1 kg/nap/bot/max. 24 óra.


VI. Horgászati módszerek és eszközök:

A tavon az összes Magyarországon engedélyezett horgászmódszer megengedett (pl. fenekezés, úszózás, pergetés, stb.). Bojlis horgászatra külön szabályokat írt elő a vezetőség. Botonként maximum két horog megengedett. „1X1-es” kishal merítő háló használatát nem tiltjuk, a hálóhasználat alatt horgászbotot nem kell kivenni a vízből. Vágóhorog használata szigorúan tilos!


1. Horgászat partról: A partról történő horgászat elsősorban stégek igénybevételével történik (egy parti horgászhely van a mozgáskorlátozottak számára. A készség bedobásának és a behordásának irányát a stég szélessége adja meg (mindenki maga elé horgászik). A stégek (maga a felépítmény) és stégrészek a tagok, vagy az egyesület tulajdonában vannak. A stégeket a napijegyes horgászok korlátozás nélkül használhatják oly módon, hogy a horgászat megkezdése előtt a halőrháznál érdeklődhetnek az üres horgászállásokról. Stég(rész)tulajdonosok előre jelezhetik a halőrök felé, ha egy adott napon használni kívánják a stéget, akik a halőrháznál található nyilvános stégnyilvántartásba bevezetik a tiltást arra az időszakra. Ebben az esetben más nem használhatja a stéget (stég részt). Napijegyes horgászt a kijelölt stégről elküldeni nem lehet. A horgászfelszerelés bejuttatása kishajóval megengedett – mások zavarása nélkül.

2. Horgászat csónakból: Csónakból történő horgászat csak az arra kijelölt területen belül lehetséges, maximum két fő számára csónakonként. A kijelölt területre való kijutást és beérkezést a stéges horgászok zavarása nélkül kell megoldani. A csónak kötelező felszerelése a mentőmellény(ek), a csáklya, a kötél és éjszakai horgászatnál a világító berendezés. A csónak hajtását evezővel, vagy elektromos motorral lehet megoldani, robbanómotor használata nem megengedett! Csónakos horgászat helyszíne a tó Kisecseti befolyójánál található öböl. A csónakos horgászat határait világító, un. dőlő bóják jelölik ki (a bóják 2020.március 15- ig kihelyezésre kerülnek). A kijelölt szakasz megtekinthető a halőrháznál található hirdetménytáblán. Éjszakai csónakos horgászat a tavon nem lehetséges! A csónakot mindenki saját felelősségére használhatja, vigyázva a saját és mások testi épségére.

 

VII. Halőrzés, halvédelem és haljelölés:

1. Halőrzés: A horgászat megkezdése előtt a halőrháznál történő kötelező regisztrációt követően a horgászkártyát át kell adni az ott található illetékesnek, aki a horgászat befejezésével az engedélyt visszaszolgáltatja (a fogási napló a horgásznál marad). Az átvett igazolványok zárt helyen, mások számára nem elérhető módon kerülnek elhelyezésre. A halőrzést hivatalos- és un. társadalmi/tagsági halőrök látják el. Az ellenőrzés szempontjából a halőrök státusza mellékes, az általános horgászrend szerint járnak el, kéréseiknek megfelelően kell eljárni a horgászoknak (fogási naplók, kötelező horgászati kellékek, a fogott halak, stb. bemutatása). A halőrök ellenőri státuszukra utaló jelzést viselnek. Horgászat befejezésekor a fogott halat be kell mutatni a halőrháznál és a regisztrációs könyvből – a fogás bejegyzése mellett – ki kell jelentkezni. A halak bemutatásának elmulasztása kizárást/feljelentést vonhat maga után. A halastó területén kamerarendszer kerül kiépítésre, a kamerák használatáról, illetve a felvételek rögzítéséről táblák tájékoztatnak.

2. Halvédelem: A halak védelmében hal (ponty) matrac és szájfertőtlenítő spray használata kötelező (stégenként 1 db elégséges). Amennyiben a horgász nem rendelkezik ilyen eszközzel (valamint hosszmérő eszközzel) a horgászás megtagadható. Matrac és egyéb kötelező kiegészítő eszközök a halőrháznál bérelhetők, illetve megvásárolhatók. Élőhalas horgászatnál a csalihal kíméletes feltűzését kérjük. Hármas horog használata rablóhalas horgászatnál nem tiltott, de nem ajánlott a halak védelmében. A halak kimerítése (szákolása), valamint átmeneti tárolása csak megfelelő méretű és minőségű tárolóban lehetséges. A halak visszahelyezése a tóba csak kíméletes módon lehetséges, a halak kíméletlen „visszadobása” kerülendő.

3. Haljelölés: Ez évtől tavunkon elkezdődik a 10 kg feletti súllyal rendelkező pontyok jelölése, melyet halőreink végeznek. A hal kifogását követően haladéktalanul értesíteni kell a halőrt, aki méret és súlymérést végez, valamint elvégzi a jelölést, illetve a hal fényképezését. A kifogott halat a vízben, biztonságos tárolást lehetővé tévő eszközben kell tárolni a jelölő halőr megérkezéséig. A jelölt halakat a tag, vagy a napijegyes horgász is lefényképezheti, de a fényképet az egyesület részére is meg kell küldeni; az egyesület a fényképet a fogás adataival kiegészítve korlátozás nélkül közzéteheti. Amennyiben halőr nem tartózkodik a tó területén, a halat annak méret-és súlyadatainak rögzítését követően haladéktalanul vissza kell engedni a vízbe. Jelölt hal fogása esetén a jelölés számát is fel kell írni!


VIII. Haltelepítés:

A haltelepítések időpontjáról előre értesítjük a tagságot (honlap, közösségi oldal, hirdetménytábla útján). A telepítésről – melyről minden esetben felvételek készülnek – bárki részt vehet! A halállomány védelmében a telepítéseket követően két napos általános horgászati tilalom lép életbe. A horgászat megkezdésének ideje a telepítést követő harmadik nap napkelte (T+3.).

 

IX. Biztonsági követelmények:

A tavat és annak partját (ide értve a stégeket, valamint azok bejáróit), a parti utakat a kijelölt pihenőket, valamint a telepített mobil illemhelyeket mindenki saját felelősségére használhatja! Szürkülettől hajnalig (világosodásig) a stégek kivilágítása kötelező. Gyermekek (16 év alatt) csak szülői, gondviselői felügyelet mellett tartózkodhatnak a tónál. Az éjszakai - felügyelet mellett történő - tartózkodás nem tiltott számukra, de a szülő/gondviselő teljes felelősséggel tartozik a gyermek iránt. Az egyesület bármilyen balesetből származó sérülés esetén kizárja felelősségét.

 

X. Környezet és természetvédelem:

1. Környezetünk védelme: Minden horgász, kísérő és kiránduló köteles megtartani a környezetvédelem írott és íratlan szabályait. A szemetet – különös tekintettel a horgászzsinórra, ólomra és egyéb veszélyes hulladékra – köteles összegyűjteni és a halőrháznál található szemétlerakó helyen elhelyezni. A szemetelés súlyos büntetést von maga után. Megköszönjük segítségét azon horgásztársainknak, akik a szemetüket összegyűjtve távozásukkor elviszik. A tó (beleértve a hozzá tartozó földterületek) egyes részei kerültek kijelölésre nagyobb létszámú csoportok időszakos fogadására (e területekről az elnökségnél és a halőrházban lehet tájékozódni). Mind a kijelölt területeken, mind a stégek környékén, a csónakokban a horgászhoz méltó magatartás követendő, mások zavarása kerülendő.

2. Természetvédelem: A tó és környezete számos védett és védendő állat-és növényfajnak ad otthont, védelmük mindenki számára kötelező. A természetvédelmi előírások betartása alapvető elvárás az egyesület tagjaival, a napijegyes horgászokkal és a horgászok kísérőivel, a kirándulókkal szemben. A környezetkárosítást különös súllyal kezeli az elnökség. A vízinövények, a parti sáv növényei, valamint a galériaerdő és bokros bármilyen mértékű ritkítása csak az elnökség engedélyével lehetséges! Tűzrakás csak az arra kijelölt helyen lehetséges.

 

 

Sikeres horgászatot és kellemes időtöltést kíván a Kétbodonyi Horgászegyesület elnöksége!


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!