Bejelentés


Kalandozó Egyesület Honlapja "Ép testben ép lélek"


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Csillagászati tábor Ausztriában


Turnusok:
1. 2017...
2. 2017...
3. CSOPORT jelentkezése esetén, további időpontokban
is lehetséges!


Időtartam és helyszín:
Táborunk 6 napos, és a szálláshelyünk Lackenhofban, Alsó-Ausztriában az Ötscher hegy lábánál található. Kedvező mikroklímája (800m), és a rengeteg látnivaló miatt, az egyik legalkalmasabb helyszín nyári táborok megrendezésére. Nem utolsó sorban a szálláshely ideális természettudományokkal kapcsolatos táborok megszervezésére, a helyi adottságok miatt (természeti környezet, sok tematikus múzeum, szélessávú internet).
A szakmai programokon túl nagyon gazdagok az egyéb szabadidős, és sport programlehetőségek is (sportterem, focipálya, medence, túrázás, futás, kerékpározás, lovaglás, rafting, canyoning, sziklamászás, barlangászás, stb.) Ráadásul a legtöbb szakmai is szabadidős lehetőség ingyenesen vehető igénybe Niederösterreich (NÖ) kártyával!Szállás:

Sonnenhof panzió

A Sonnenhof Panzióban, 2 -6 ágyas (1 és 2 légteres) szobákban. A családi panzió összkomfortos, a település központjától 250 méterre található. A panzió rendelkezik konyhával, egy nagyobb étkezőhelységgel, szabadidő terem­mel (pingpongasztal, csocsó stb.), és szaunával is. A szálláshelymelyet a táborozók ingyenesen használhatnak.

 

Étkezés:
Teljes panzió. Az egyesület szakácsai igény szerint tudják a menüsort összeállítani, így a jellegzetes osztrák ételek mellett van lehetőség a hagyományos magyar ételek elkészítésére is.

 

.                                                                Szakmai programok:
Minden nap elméleti és gyakorlati témájú előadások Csill agászati megfigyelések (saját és közös műszerekkel), minden derült éjszaka Kedvezőtlen időjárás esetén esténként asztro-mozi, kirándulások csillagászati, és más természettudományos vonatkozású nevezetességekhez

 

 

Programajánlat:

 • 1. nap
  A Bécsi PlanetáriumIndulás a kora reggeli órákban. A Bécsi Planetárium meglátogatása (Felnőtt jegy 8 €, diákjegy 6€), utána Melkben az Apátság megtekintése, ahol több csillagászattörténeti nevezetességet is láthatunk (A múzeumi belépő NÖ kártyával ingyenes!). érkezés a szállás-helyre, az esti órákban.
 • 2. nap
  Ötscher 1893mDe.: Egy kis séta a környéken, avagy ismerkedé s Lackenhoffal.
  Du.:Libegővel az Ötscher hegyre és rövid túra a csúcsra (1893 m, NÖ kártyával ingyenes!).
  18:00 Előadás: Nap, naptevé-kenység
  21:30 Távcsöves megfigyelés - Csillagászati alapok, ismerkedés a távcsövekkel, lézeres csillagkép-ismertető,
 • 3. nap
  De: Távcsöves bemutató - Nap
  Du: Fakultatív kirándulás Türinzbe nyári bob pálya (Eibl Jet), utána látogatás a Sternwarte Hochbärneck-be (Hochbarneck bemutató csillagvizsgáló), ahol ismét megnézhetjük a Napot az ottani műszerekkel, illetve megismerkedhetünk a helyi amatőrcsillagászokkal
  18:00 Előadás: A naprendszer égitestjei
  21:30 Távcsöves megfigyelés - bolygók, kisbolygók, üstökösök és hullócsillagok
 • 4. nap
  Luzer SeeKerékpár túra Lunz am See-be (teljes táv 26 km), és csobbanás a Lunzer See-be. Egész napos fürdőzés a kristálytiszta vizű hegyitóban. (A strandbelépő NÖ kártyával ingyenes!)
  18:00 Előadás: Csillagok életútja - avagy a csillagok mégis hasonlítanak ránk?
  21:30 Távcsöves megfigyelés - Mélyég objektumok, kettős csillagok, változócsillagok
 • 5. nap
  Egész napos fakultatívkirándulás Waidhofen-be.
  De. Bátorságpróba és állatkert a Buchenbergi kalandparkban, Du. a város nevezetességei (vízi erőmű, az 5 elem múzeuma, - a belépők NÖ kártyával ingyene-sek!).
  18:00 Előadás: A Galaxisok világa - avagy mi van a csillagokon túl?
  21:30 Távcsöves megfigyelés - aktuálisan látható égitestek megfigyelése

 • 6. nap

  Reggel indulás haza, útközben megállunk Königstetten-ben, ahol ismét teszünk egy naprendszertúrát, az ott elhelyezett méret és távolságarányos naprendszer modell tagjai között (5 km).
  Délután meglátogatjuk Ausztria legnagyobb csillagászati távcsövét (1,5 m!), amely a Leopold Figl-Observatoriumban található. Hazaérkezés, a későesti órákban!

 

A programok megváltoztatásának jogát az egyesület fent tartja (időjárás, nyitva tartás, stb.) illetve igény esetén lehetőség más ajánlat összeállítására is.

 

Jelentkezés, érdeklődés:
Egyesületünk a fenti feltételekkel csak min. 40 fős csoportok jelentkezését tudja elfogadni, de kisebb létszámú csoport jelentkezése esetén a csoportszervezésben tud segíteni.


További táboraink:

 


Képgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Pásztor Márta [ 2012-06-10 12:35 ]

Tisztelt Szervezők!

Gyermekem szeretne részt venni a 2012.07.22-28-i csillagászati táboron, Ő most 13 éves. Olvasta, hogy csoportokat várnak, kérdésem, hogy így egyéni jelentkezőket fogadnak-e. A felügyelet megoldott-e? Amennyiben lehetséges az egyéni jelentkezés, természeten lenne majd még egy csomó kérdésem, szeretnék Nö kártyát, stb, ja és a kisfiam budapesti.


Köszönettel:
Pásztor Márta
Tel: +36-20-9536-299
email: pasztimarti4@gmail.com


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!