BejelentésBicskei Fúvószenekari Egyesület
Azért a réz az úr...

MENÜA zenekar 1987-ben alakult meg, a zeneiskola fúvós és ütős tanszakainak növendékeiből. Alapító karnagya Csizmadia László, a bicskei zeneiskola akkori igazgatója. Jelenleg a tagjai között az általános iskolástól a középiskolásokon, egyetemistákon át a szakmunkásokig, vállalkozókig, tanárokig, gyógyszerészig sokféle foglalkozást találunk. Hivatásos muzsikus tagja nincs az együttesnek.
Az együttes 1995 óta egyesületként működik, 2005 óta közhasznú szervezet. 1988-tól minden nyáron zenei táborban készülnek fel a következő évad műsorszámaiból. Gyakran és szívesen szerepelnek a Batthyány-kastély kiváló akusztikájú szabadtéri színpadán. Működésük során Kárpátalján, Szlovákiában, Németországban, Olaszországban és Hollandiában jártak. A zenekar repertoárján eredeti fúvószenekari művek, klasszikus átiratok,filmzenék, musicalek szerepelnek.

Jelentősebb fellépéseik:


- 1996 és 1998 között háromszor egymás után megnyerték a budavári Magyar Történelmi Indulók országos fúvószenekari versenyét.
- 1997-ben egész estét betöltő hangversenyre kérték fel az együttest a Kongresszusi Központban.
- Olaszországi útjuk alkalmával, 1998-ban II.János Pál pápa külön fogadta a zenekart.
- 1998-ban nagy sikert arattak a móri II.Nemzetközi Fúvószenekari Fesztiválon.
- 2000-ben megjelent a fúvószenekar első CD-lemeze.
- Eddig három alkalommal (1994,1999,2004) érdemelte ki két kategóriában az arany, bevezetése után a kiemelt arany minősítést.
- 2005-ben Bicske Város Önkormányzata "Bicske Városáért Közösségi Díj"-jal tüntette ki a zenekart.


A zenekar alapító karnagya Csizmadia László, 1981-től 2007-ig, nyugdíjazásáig, a bicskei Prelúdium Zeneiskola igazgatója.
Először a felsőfokú énekkari karnagyképzőt, majd a középfokú fúvóskarnagyképzőt végezte el.
Zenepedagógiai és karnagyi munkájáért 1998-ban Németh László díjjal tüntették ki, majd 2002-ben megkapta a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét.


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!