Bejelentés


GTA Fanatikusok Lapja Nincs kocsid? Lopj egyet!!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

GTA 5 Online


Bevezető


A multiplayer tartalom az ötödik részből sem maradhatott ki. Mivel eléggé sok lehetőséget s azt újfajta elérési módszerrel kínálja így külön GTA Online nevet kapott az ötödik GTA multiplayer része. A GTA Onlineban már úgy konstruálták a játékmenetet hogy az egyes multiplayer tartalmak nem csak a szünet menüben listaszerűen legyenek elindíthatók hanem úgyis ahogy a single playerben már megszokhattuk hogy a radaron található ikonokhoz odamenve tudjuk elindítani a feladatokat a Free Mode-ban. Szerintem így sokkal élvezetesebb. Az egyes feladatok elvégzésére Pénzt, JP-t és RP-t kapunk amik összege az egyes feladatok fajtájától és az azon belüli helyezésünktől teljesítményünktől függ. A pénzt elég sok mindenre elkölthetjük szinte minden benne van a multiban is ami a storymódban volt épület, garázs, ruha, maszk, tatto, fodrász, kocsituning, fegyvertuning stb. A JP vagyis Job Point túl sok mindenre nem használható csak ranglistán mászhatunk vele felfele. Az RP vagyis Reputation Point na ez már fontosabb ugyanis ezen pontok szerzésével léphetünk szinteket. Minden egyes szintnél egyre több pont szükséges a szintlépéshez. Meg van adva hogy az online egyes küldetései, tartalmai, lehetőségei hányadik szinten érhetők el. Tehát az elején elérhető mindenből valamennyi s szépen apránként a szintek előrehaladtával a többi. A feladatok zömét tudod egyedül is csinálni de vannak melyeknél meg van szabva hogy minimum mennyi ember kell és mennyi lehet maximum. Lesznek olyanok is amiket csak csapatban játszhatunk ezeknél szintén adott hány csapat lehet min-max és azokba mennyi ember min-max. A feladatokba be tudsz hívni embereket hogy segítsenek ugyanígy téged is behívhatnak bármibe. Ugyan a feladatok a szintlépések sorrendjében válnak elérhetővé ettől függetlenül az elvégzésük sorrendje javarészt mindegy. Minden egyes résznél írni fogom mi hányadik szinten válik elérhetővé. A játékot főleg az online részét elég gyakran frissítik mely során a hibák javításán felül új dolgok, tartalmak, feladatok kerülnek be a játékba amiket később egy újabb frissítés kapcsán esetleg törölhetnek így előfordulhat hogy az itt olvasottakból valamit már nem fogsz megtalálni a játékban.

Alap Player Radarikonok


A sima mezei játékosok vannak ezzel jelölve a radaron. A kis nyil körülötte azt mutatja éppen merre felé néz a játékos.


Ha a játékos hozzád képest alattad vagy feletted van. Ez kacsacsőr más egyéb ikonokban is előfordulhat pl ha az illető épp valamely ingatlanában tartózkodik ikon esetén is.


Azt mutatja ha egy járműben többen ülnek pl ketten de ez akár tízig is terjedhet. Ha egy járműbe teszem azt különböző színű pöttyel jelölt játékosok ülnek akkor a pötty mindig olyan színű mint amilyen a sofőr pöttyének színe.


Ha a játékos meghal persze ez csak rövid ideig látszik ilyenkor.


Ha a játékos éppen valamelyik ingatlanában tartózkodik.


Ha a játékos éppen a szünetmenüben van.


Ha a játékos passzív módban van. Ilyenkor nem támadható és ő se támadhat senkit.


Ezzel az ikonnal a te személyes földi négykerekű járműved van jelölve a radaron. Ha más játékosok ülnek földi nem spéci négykerekű járműben ők ugyanúgy ponttal vannak jelölve tehát nem így.


Ezzel az ikonnal a te személyes kétkerekű járműveid motorok és biciklik vannak jelölve a radaron. Ha más játékosok ülnek kétkerekű járművekben ők ugyanúgy ponttal vannak jelölve tehát nem így.


Ezzel az ikonnal a te személyes Nagasaki Shotaro járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Nagasaki Chimera és egyéb quadjaid vannak jelölve a radaron. Ha más játékosok ülnek ilyen járműben ők ugyanúgy ponttal vannak jelölve tehát nem így kivéve a Nagasaki Blazer Auqa esetén.


Ezzel az ikonnal a te személyes repülőd van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen repülőt vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes helikoptered van jelölve a radaron.


Forgó rotor ikon. Más játékosok vannak így jelölve ha éppen helikoptert vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes hajód van jelölve a radaron.


Más játékosok vannak így jelölve ha éppen valamilyen motorcsónakot vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Speedophile Seashark jetskid van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes vadászgéped van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen vadászgépet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Rhino tankod van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes HVY Insurgent, HVY Insurgent Pickup, HVY Nightshark, HVY Menacer és Karin Technical típusú járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyen járműveket vezetnek.


A Benefactor Turreted Limo van ezzel az ikonnal jelölve akkoris ha sajátod akkoris ha más vezeti.


Ezzel az ikonnal a te személyes Jobuilt Phantom Wedge járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek. Ez egy olyan kamion melynek az elején egy nagy fémcsőr található ami lehetővé teszi más járművek könnyed letolását az útról.


Ezzel az ikonnal a te személyes Brute Armored Boxville járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek. Ez egy rozsdás lemezekből strapabíróbbra összetákolt kisteherkocsi kisebb hótolóval az elején.


Ezzel az ikonnal a te személyes Imponte Ruiner 2000 járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek. Ez egy Knight Rider kocsira hajazó szuperjárgány mellyel rakétázni ugrani és ejtőernyőzni lehet.


Ezzel az ikonnal a te személyes BF Ramp Buggy járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek. Ez egy szerkezetét tekintve rámpa alakú jármű mely az útba levő kocsik alatt egyszerüen átsiklik.


Ezzel az ikonnal a te személyes Coil Rocket Voltic járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek. Ez egy rakétahajtású gyorskocsi.


Ezzel az ikonnal a te személyes MTL Wastelander járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek. Ez egy rozsdás lemezekből strapabíróbbra összetákolt nagy platós teherautó.


Ezzel az ikonnal a te személyes Karin Technical Aqua járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek. Ez egy pickup kocsi gépfegyverrel a tetején alkalmassá téve vizen való közlekedésre.


Ezzel az ikonnal a te személyes Anti-Aircraft Trailer járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes HVY APC tankod van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes fegyveres BF Dune FAV járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes fegyveres Bravado Halftrack járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Mobile Operation Center teherautód van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Pegassi Oppressor motorod van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes fegyveres Declasse Weaponized Tampa járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal akkor vagy jelölve a radaron ha a juggernaut öltözéket aktiválod magadon. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha ezt aktiválták.


Ezzel az ikonnal a te személyes Buckingham Alpha Z1 légi járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Buckingham Howard NX25 légi járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Buckingham Pyro légi járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes FH1 Hunter légi járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes LF22 Starling légi járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Mammoth Mogul légi járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Mammoth Tula légi járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Nagasaki Havok légi járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Nagasaki Ultralight légi járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes P45 Nokota légi járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes RM10 Bombushka légi járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes V65 Molotok légi járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Western Company Rogue légi járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Western Company Seabreeze légi járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Buckingham Akula légi járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes HVY Barrage járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes HVY Chernobog járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Imponte Deluxo járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Mammoth Avenger légi járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Mammoth Thruster légi járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Ocelot Stromberg járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Riot Control Van járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes TM-02 Khanjali tankod van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Volatol légi járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ez az ikon azt mutatja ha valaki az Orbital Cannon cuccával pásztázza a várost.


Ezzel az ikonnal a te személyes Sea Sparrow helikoptered van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Vapid Speedo Custom járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Maibatsu Mule Custom járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes MTL Pounder Custom teherautód van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Terrorbyte teherautód van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Oppressor MKII motorod van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Festival Bus járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Vapid Caracara járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Declasse Scramjet járműved van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal a te személyes Blimp léghajód van jelölve a radaron. Más játékosok is ezzel vannak jelölve ha éppen ilyet vezetnek.


Ezzel az ikonnal az általad illetve a bodyguardjaid által vezetett a Terrorbyteból irányítható drón van jelölve.


Minden összes eddig felsorolt ikon alapból mindig fehér színű. Viszont attól függően hogy valaki mennyit randalírozik a játékosnak függetlenül attól hogy van jelölve a radaron gyalogosan házban valamilyen járműben stb változik a mentális állapota így a fehér szín elkezd fokozatosan pirosba átcsapni. Ha lenyugszik és abbahagyja az öldöklést akkor szépen fokozatosan visszafehéredik. Összesen 5 színállapotot különböztetünk meg.


Az organizációs VIP tagok illetve a motorosklub főnökei vannak ezzel jelölve. Ezek az organizációknak megfelelően vannak színezve tehát elég sokféle színnel fordulhat elő. Ez a szín ilyenkor szintén minden eddig felsorolt fehér ikonra igaz lesz. Ebben az esetben nincs a mentális állapot indikálva senkin. Magyarán ha valaki pl sötétzöld szervezeti tag és elkezd randalírozni akkor nemfog az ő zöld színű pöttye átcsapni pirosba.


Abban az esetben ha valaki valamely organizáció bodyguard tagja lesz akkor az ő pöttyük megválatozik arra színre amilyen a szervezet VIP tagja is vagy amilyen a motorosklub főnök színe is. A mentális állapot ezeknél sincs indikálva.


Ha a játékosnak vérdíjat tűztek a fejére. Ez alapból piros színű kivéve akkor amikor a játékos valamely szervezet tagja éppen akár főnök akár testőr mert akkor olyan színű az ikon mint amilyen az organizáció színe.


Amikor a vérdíjjal ellátott játékos valamely ingatlanában tartózkodik. Ez szintén mindig piros színű kivéve akkor amikor a tag valamely szervezet tagja éppen akár főnök akár testőr mert akkor olyan színű mint amilyen az organizáció színe.


Azt mutatja hogy a játékos milyen crewba tartozik és hogy barátod-e. A bal oldali udvar a crew színe a jobb oldali udvar pedig a barátság jele. Ezek előfordulhatnak külön külön is hogy csak az egyik oldal színes. A bal oldali az bármilyen szín lehet minden árnyalatával együtt függően attól hogy aki a crewot csinálta milyen színt állított be. A jobb oldal csak világoskék lehet. Az udvar minden eddig felsorolt ikonnál jelen van ilyenkor.

Frissítések

PS3 X360
1.01 Javítás 2013.10.01
1.02 Javítás 2013.10.04
1.03 Javítás 2013.10.09
1.04 Javítás 2013.10.18
1.05 Javítás 2013.11.05
1.06 Beach Bum Content 2013.11.19
1.07 Content Creator (Race,Deathmach) 2013.12.10
1.08 Holiday Gifts, Capture 2013.12.17
1.09 Javítás 2014.01.11
1.10 Valentine's Day Massacre Special 2014.02.04
1.11 The Business 2014.03.04
1.12 Content Creator (Capture) 2014.04.08
1.13 The High Life 2014.05.13
1.14 I'm Not a Hipster 2014.06.17
1.15 Independence Day Special 2014.07.01
1.16 The San Andreas Flight School 2014.08.19
1.17 The Last Team Standing és Creatora 2014.10.02
1.18 Javítás 2014.11.19
1.19 Festive Surprise 2014.12.18
1.20 Javítás 2014.12.23
1.21 Heist 2015.03.10
1.22 Javítás 2015.03.13
1.23 Javítás 2015.03.26
1.24 (Online 1.27) Ill-Gotten Gains P1 2015.06.10
1.25 (Online 1.28) Ill-Gotten Gains P2 2015.07.08
1.25 (Online 1.29) Javítás 2015.11.17

PS3
1.36 (Online 1.29) Javítás 2016.12.09

PS4 XONE
1.01 (Online 1.17) Javítás 2014.11.18
1.02 (Online 1.18) Javítás 2014.11.19
1.03 (Online 1.19) Javítás 2014.11.22
1.04 (Online 1.20) Javítás 2014.11.26
1.05 (Online 1.21) Festive Surprise 2014.12.18
1.06 (Online 1.22) Javítás 2014.12.23
1.07 (Online 1.23) Heist 2015.03.10
1.08 (Online 1.24) Javítás 2015.03.13
1.09 (Online 1.25) Javítás 2015.03.26
1.10 (Online 1.26) Javítás 2015.04.02
1.11 (Online 1.27) Ill-Gotten Gains P1 2015.06.10
1.12 (Online 1.28) Ill-Gotten Gains P2 2015.07.08

PC
1.01 (Online 1.24) Javítás 2015.04.17
335.1 (Online 1.24) Javítás 2015.04.21
350.1 (Online 1.25) Javítás 2015.04.30
350.2 (Online 1.26) Javítás 2015.05.01
350.3 (Online 1.27) Ill-Gotten Gains P1 2015.06.10
393.2 (Online 1.28) Ill-Gotten Gains P2 2015.07.08
393.4 (Online 1.28.01) Javítás 2015.07.20

PS4 XONE PC
1.13 (Online 1.29) Freemode Event 2015.09.15
1.14 (Online 1.30) Lowriders 2015.10.20
1.14 (Online 1.30) Halloveen Surprise 2015.10.29
1.15 (Online 1.31) Executives and Other Criminals 2015.12.15
1.16 (Online 1.32) Drop Zone 2016.01.28
1.16 (Online 1.32) Be My Valentine 2016.02.11
1.17 (Online 1.33) Lowriders Custom Classics 2016.03.15
1.18 (Online 1.34) Further Adventures in Finance and Felony 2016.06.07
1.19 (Online 1.35) Cunning Stunts 2016.07.12
1.20 (Online 1.36) Biker 2016.10.04
1.21 (Online 1.37) Import Export 2016.12.12
1.21 (Online 1.38) Cunning Stunts Special Vehicle Circuit 2018.03.14
1.21 (Online 1.39) Tiny Racers Land Grab 2017.04.05
1.21 (Online 1.40) Gunrunning 2017.06.13
1.21 (Online 1.41) Smuggler's Run 2017.08.29
1.21 (Online 1.42) Doomsday Heist 2017.12.12
1.21 (Online 1.43) Southern San Andreas Super Sport Series 2018.03.20
1.21 (Online 1.44) After Hours 2018.07.24

Introduction

A belépés után készítsük el a karakterünket állítsuk be a kinézetet és minden egyéb lényegtelen nyavalyát amire lehetőség van. Ha megvan, az intro végignézését követően sétáljunk bele a néhány lépésnyire levő verseny markerbe. Ezennel elkezdődik a "Mall or Nothing" autóverseny melyben Lamarral fogunk megküzdeni. Állítsuk be a kapott járművünk néhány paraméterét és indulhat is. Útvonal A verseny után indul Geraldtól a "Learning The Ropes" Contact misszió amit ebben az esetben Lamar közreműködésével kapunk. Akár a "Mall or Nothing" feladatot is nevezhetjük Lamar első Contact missziójának függetlenül attól hogy egy verseny volt az. Ugyanis az introfeladatok után a versenyek külön kategóriába sorolandók. Hajtsunk a rendeltetési helyre ahol likvidáljuk az ellenségeket majd kapjuk el a kábszeres csávót aki a lövöldözés megkezdődésekor menekülőre fogja tehát mire lelősz mindenkit addigra már jóval távolabb lesz. Szállj vissza a kocsidba érd utol csináld ki és szedd fel a drogot majd vidd Gerald házához. Mission Passed. Ezután egy kijelölt ruhaboltba invitál a játék. Válts ruhát mindegy mit veszel amit akarsz. Eztán Lamar felhív majd küld egy üzenetet melyen keresztül a pipát választva elindíthatod azt. Ezennel megkezdődik Lamar második Contact missziója a "Hold Up" küldetés melyben ki kell rabolnod egy üzletet. Hajts a kijelölt üzlethez menj be és tartsd a fegyvert a pultosra míg ki nem adja a pénzt ezután vissza a kocsiba és rázd le a körözést. Innentől kezdve a kirabolható üzletek egy bevásárlókosár ikonnal lesznek jelölve a radaron. A zsaruk lerázása után Simeon fog felhívni. A duma után keresned kell egy tuningolatlan kocsit és hajts vele a kijelölt Pay'N'Spray-be ami a GTA 5 esetén Los Santos Customs néven fut. Ott fújasd át a kocsit, rakass bele nyomkövetőt és köss rá biztosítást (Loss/Theft Prevention--->Tracker és Full Coverage). Ha kijössz a garázsból bekerül a Mors Mutual Insurance a telefonkönyvedbe akit hívva visszaigényelheted az esetlegesen megsemmisült járművedet de erről bővebben később. Ezután Gerald fog hívni és el kell menned a kijelölt Last Team Standig markerhez ahol még jópár instrukcióval ellát a játék. Innentől kezdve szabad kezet kapsz mihez kezdesz eme lehetőségekkel teli városban.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!