Bejelentés


GTA Fanatikusok Lapja Nincs kocsid? Lopj egyet!!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
GTA 5 Online


Bizniszek


VIP
Az Executive and other Criminals frissítés kapcsán került be a játékba. Az egész nem más mint egy státusz amit ha megszerzel újabb feladatok válnak számodra elérhetővé. Illetve azoknak a tagoknak akiket ezekbe a feladatokba behívsz mint testőr. Testőr bárki lehet nemszükséges hozzá VIP tagság. VIP tag akkor lesz valaki ha rendelkezünk 1.000.000 dollárral és regisztrálunk az interakció menüben a SecuroServ menüpont segítségével ahol létrehozhatjuk és elnevezhetjük a saját bűnszervezetünket. Ehhez az egészhez a Gunrunning fressítés óta elég 50.000 dollár is ez így már barátságosabb. Ezen tagsághoz járnak az interakciós menüben indítható VIP küldetések és szintén csak VIP tagoknak elérhető VIP challengek is. A Further Adventures in Finance and Felony frissítés során újabb VIP challengek és VIP küldetések kerültek a játékba. Az Import Export frissítéssel pedig újabb VIP küldetések.

VIP Work

1.Hostile Takeover
A feladatot négy féle lokációval tudod indítani. Az egyik helynél egy tankot kell megszerezni a többinél táskát. Mindegyikre 30 perc áll rendelkezésre. Amint összeszdtél egy táskát vagy a tankot láthatóvá válsz a radaron minden játékosnak így azt elvehetik tőled tehát légy résen.
1.LSIA: Irány a reptér ahol egy piros táska ikonnal jelzett táskát szerezz meg majd szállítsd le a kijelölt helyre. Persze nem ilyen egyszerű hisz a táskát őrzik. Pontosabban meg kell ölnöd azt akinél van. Ha meghalt a táska zöld színűre vált a radaron. Hogy felszedhesd nem szükséges kiszállni a járművedből ha éppen azzal vagy.
2.Merryweather Base: Feladat szintén táskaszerzés mely éppen nem lesz senkinél tehát zölden lesz jelölve a radaron mely a földön található. Természetesen eztis őrizni fogják. Ha megvan szállítsátok le a kijelölt helyre.
3.Fort Zancudo: Ebben az esetben nem táskát hanem egy tankot kell megszerezni s leszállítani. A tank a katonaságon lesz tehát elkerülhetetlen a lövöldözés.
4.Altruist Camp: A feladat újfent táskaszerzés mely ismét nem lesz senkinél zöldel lesz a jelölve a földön. Őrizni eztis fogják persze. Ha megvan szállítsátok le a kijelölt helyre.

2.Asset Recovery
Irány a kijelölt rendőrség ahol megjelenik két kék pajzsféleséggel jelzett kocsi amit le kell szállítanotok a kijelölt helyre. Amint beszálltok körözést kaptok amit rázzatok le mielőtt odaértek. Minderre 20 percetek lesz. Amint beszálltok egy kocsiba láthatóvá válsz a radaron minden játékosnak így azt elvehetik tőled tehát légy résen.

3.Piracy Prevention
A feladat megvédeni a yachtodat magyarán amíg nincs yachtod és nem vagy viptag addig else tudod indítani. A két feltételnek együttesen kell teljesülnie mivel a VIP tagság nem jár együtt a yacht birtoklásával. VIP tagság nélkül is lehet yachtunk illetve fordítva yacht nélkül is lehetünk VIP tagok. Ha ilyet indítunk akkor irány a yachtunk ha netán nem ott lennénk bár ezt eleve ott célszerű indítani. A yachton található felső fedélzeten lesz kis sárga négyszögletes area amit védelmezni kell vagyis ha valamely támadó ezen areán belül egyhúzóra kb fél percet tartózkodik vesztettél. Az ostromlást 10 percig kell kibírnod. A támadók másik szervezet tagjai illetve egyéb játékosok lehetnek akik ilyenkor értesítést kapnak róla hogy ilyen feladatot indítottál ekkor megjelenik nekik a yachtod a radaron sárga színüen továbbá a yachthoz legközelebbi partszakaszra a játék ilyenkor motorcsónakokat és helikoptereket rak amiket szintén jelöl a radar ezzel segítve a támadókat. Ekkor a támadók és a védelmezők is piros pöttyel vannak jelölve a radaron.

4.Executive Deathmatch
Sima csatározás másik szervezetbe tartozó tagokkal. Egyszerre csak egy szervezetet tudsz ilyenre kihívni és csak akkor indul ha a másik szervezet főnöke elfogadja a kihívást. Feladat hogy a valamilyen színű célkereszttel jelölt ellenséges banda főnökét 10 alkalommal lőjük le. Persze vannak testőrei is akik problémát jelenthetnek. Ugyanígy a ti csapatotoknál is ugyanez a felállás. Ha te vagy a VIP tag akkor te is célkeresztel leszel jelölve az ellenséges szervezet tagjainak ugyanis nekik ugyanaz a céljuk mint neked. Az egész csatára 20 perc áll rendelkezésre tehát amely szervezet előbb eléri a tizes kill számot vagy amelyiknek nagyobb killszáma van az idő lejártával az nyer.

5.Executive Search
Ha ilyen indul megjelenik a radaron egy célkereszt benne figuraikonnal jelölt area ahol a viptagnak aki ilyenkor nem látszik a radaron 10 percig rejtve kell maradnia. Persze ilyenkor más szervezetek és játékosok is látják az ugyanilyen jelzésü areát amin belül az a feladatuk hogy találják meg és lőjék le a rejtőzködő viptagot. A viptag testőrei sem maradnak ki a buliból nekik az a feladatuk hogy biztosítsák a viptag rejtettségét magyarán aki az areába merészkedik azt lehetőleg vadásszák le.

6.Sightseer
Három táskát kell összeszednetek melyeket szép sorban a telefonon található Sightseer applikációval tudtok láthatóvá tenni a radaron. Nemkell megijedni mert a már jól ismert betümegállítgatós hack programokról van szó tehát semmi új egyszerű ügyességi játék csak. Ha látható lesz egy csomag akkor egy zöld wifi szimbólummal lesz jelölve a radaron. Menjetek el érte a táskákat nem fogja őrizni senki. Ha megvan jöhet a kövi és így tovább míg meg nem lesz mind a három. Erre az egész procedúrára 15 percetek lesz. Amint összeszedsz egy táskát más játékosoknak megjelensz a radaron színes célkereszt formájában tehát számítani kell rá hogy el akarnak tenni láb alól. Ha ez sikerül nekik a work véget ér.

7.Headhunter (Further Adventures in Finance and Felony Update)
Intézzétek el a négy piros célkereszttel jelölt célpontot a város különböző pontjain 15 percen belül. A célpontokat természetesen őrizni fogják ráadásul erről minden szervezeten kívüli játékos is értesül tehát akár még őkis védhetik a célpontokat.

8.Airfreight (Further Adventures in Finance and Felony Update)
Menjetek el a kijelölt Cargobob helikopterért. Ha megvan jóval arrébb egy zöld kampó ikonnal jelölt konténert kell felszedni vele és leszállítani a kijelölt helyre. A konténert őrzik tehát érdemes megtisztítani a felszedés előtt a terepet különösen az ellenséges helikoptert. A konténer felszedése után vigyázva szállítsuk mert a koccanásoktól csökken az értéke. Ha a konténer sikeresen elért a megadott helyre van fél percünk kiszállni a heliből mert magától felrobban. Minderre az egész mizériára 20 percünk lesz. Amint összeszedted a konténert láthatóvá válsz más játékosok számára akik adott esetben levadászhatnak.

9.Haulage (Further Adventures in Finance and Felony Update)
Irány a kijelölt építkezés ahonnan el kell húzni egy trailert a kijelölt helyre. Teherautó is lesz ott amivel ezt megteheted szintén jelölve a radaron. Minderre 20 perced lesz. Erről a szervezeten kívüli játékosok is értesítve lesznek tehát elvehetik tőled a trailert úgyhogy csak óvatosan.

10.Plowed (Import Export Update)
Elindítható ha vettünk egy Jobuilt Phantom Wedge járművet. Keressük meg és szálljunk be a kijelölt spéci teherautóba majd kb 15 percünk lesz arra hogy 9 dobozrakást szétdúljunk vele a város különböző pontjain. Össz három helyre kell ellátogatnunk mindegyik helyen három dobozrakás lesz. A dobozrakásokat természetesen védelmezni fogják. Ha megvan mind akkor lesz fél percünk hogy elhagyjuk a járművünket mert fel fog robbanni. A dobozok ekkor minden játékosnak látszanak a radaron akik esetleg megvédhetik azokat.

11.Fully Loaded (Import Export Update)
Elindítható ha vettünk egy Imponte Ruiner 2000 járművet. Keressük meg és szálljunk be a kijelölt spéci kocsiba majd kb 20 percünk lesz arra hogy 10 járművet megsemmisítsünk a város különböző pontjain. A járművel lehet lőni rakétát tehát ezzel kivitelezzük a dolgot. Ha megvan mind akkor lesz fél percünk hogy elhagyjuk a járművünket mert fel fog robbanni. A célpont járművek minden játékosnak látszanak a radaron akik esetleg megvédhetik azokat.

12.Amphibious Assault (Import Export Update)
Elindítható ha vettünk egy Karin Technical Aqua járművet. Keressük meg és szálljunk be a kijelölt spéci pickup kocsiba majd kb 15 percünk lesz arra hogy 9db dobozrakást megsemmisítsünk melyek három szigeten találhatók meg. A szigeteket ezzel a járművel tudjuk megközelíteni mert a vizen is lehet vele menni. Ha megvan mind akkor lesz fél percünk hogy elhagyjuk a járművünket mert fel fog robbanni. A dobozok ekkor minden játékosnak látszanak a radaron akik esetleg megvédhetik azokat.

13.Transporter (Import Export Update)
Elindítható ha vettünk egy MTL Wastelander járművet. Keressük meg és szálljunk be a kijelölt spéci tehertautóba melyet a sérülésre vigyázva 15 percen belül vezessünk a kijelölt helyre. Beszállás után a teherautó mindenkinek látszik a radaron így az npc támadókon kívül egyéb játékosok támadása is fennállhat.

14.Fortified (Import Export Update)
Elindítható ha vettünk egy Brute Armored Boxville járművet. Keressük meg és szálljunk be a kijelölt spéci páncélozott teherautóba majd 10 percen keresztül kell vele túlélni az ellenségek támadását. Ha sikeresen letelt az idő akkor lesz fél percünk hogy elhagyjuk a járművünket mert fel fog robbanni. Beszállás után a teherautó mindenkinek látszik a radaron így az npc támadókon kívül egyéb játékosok támadása is fennállhat.

15.Velocity (Import Export Update)
Elindítható ha vettünk egy Coil Rocket Voltic járművet. Keressük meg és szálljunk be a kijelölt spéci rakéta meghajtású kocsiba majd kb 10 percig kell vele minimum 100km/h sebességgel menni. Ha egy bizonyos sebesség alá megyünk a járművünk egy idő után felrobban. Ugyan a városba lesznek sárga stopperóra ikonnal jelölt checkpointok melyek összegyűjtése 20 másodpercel csökkentgetik az időt de nem szükséges velük foglalkozni csak haladjunk amíg le nem jár az idő. Ha sikeresen letelt az idő akkor lesz fél percünk hogy elhagyjuk a járművünket mert fel fog robbanni. A járművünk mindenkinek látszani fog a radaron így egyéb játékosok esetleges támadásaira is számítani kell.

16.Ramped Up (Import Export Update)
Elindítható ha vettünk egy BF Ramp Buggy járművet. Keressük meg és szálljunk be a kijelölt spéci rámpás kocsiba majd kb 20 percünk lesz hogy bizonyos területeken 15 táskát összeszedjünk. Nade nem akárhogyan ugyanis a táskákat csak járműben ülve lehet összeszedni továbbá minden táska valaminek a tetején lesz. Így az a feladat hogy a rámpás kocsi segítségével a társad feltudjon ugratni az egyes csomagokért. Tehát vándorolni kell s mindig olyan pozícióba kell állítani a kocsit hogy az illető kényelmesen feltudjon ugratni. Ha megvan mind akkor lesz fél percünk hogy elhagyjuk a járművünket mert fel fog robbanni. A táskák minden játékosnak látszani fognak a radaron így őkis tudják szedni őket ezt természetesen ne hagyd.

17.Stockpiling (Import Export Update)
Elindítható ha vettünk egy Nagasaki Blazer Aqua járművet. Keressük meg és szálljunk be a kijelölt spéci vizen és szárazföldön is közlekedni tudó quadba majd 10 perc alatt szedjünk össze 30db dobozt melyek a vizen és a szárazföldön egyaránt megtalálhatók lesznek szanaszét a városba. Ha megvan mind akkor lesz fél percünk hogy elhagyjuk a járművünket mert fel fog robbanni. A dobozok minden játékosnak látszani fognak a radaron így őkis tudják szedni őket ezt természetesen ne hagyd.

VIP Challenge

1.Most Wanted
Mindenki 5 csillagos körözést kap aki 10 perces intervallumban tovább bírja az nyer.

2.Market Manipulaton
A radaron megjelennek a kirabolható üzletek így aki a legtöbb pénzt rabolja össze 10 perc alatt az nyer.

3.Auto Buyout
Különböző értékű az utakon véletlenszerűen közlekedő járműveket kell begyűjteni és leszállítani a kijelölt helyekre. Az egyes helyek előbb utóbb megtellnek tehát több felé kell mennie mindenkinek. Az nyer aki 10 perc alatt a legtöbb pénzt szerezte a járművekkel.

4.Courier Service
Mindenki aki csatlakozott szedjen össze egy zöld táskaikonnal kijelölt táskát. A táskák kb egyrakáson lesznek mindenki csak egyet tud összeszedni. Ha megvan akkor ezt 10 percen belül szállítsuk le a kijelölt helyre. Amint összeszedtük a táskát körözést kapunk továbbá ha eltalálnak akkor a táska pénzösszege csökkenni fog. Amikor mindenki leszállította az a játékos nyer akinél a legtöbb pénz maradt.

5.Due Diligence
Induláskor egy sárga kérdőjellel jelölt sárga area jelenik meg a radaron amin belül a telefonodon található Trackify alkalmazás segítségével találj meg minél több csomagot. A csomagok végtelen mennyiségben lesznek így aki 10 perc alatt többet szed össze az nyer.

6.Point to Point
Ugyanaz mint az impromptu sprint verseny mód csak itt a VIP választja ki a célvonal helyét.

7.Cashing Out (Further Adventures in Finance and Felony Update)
Indítás után 10 perc áll rendelkezésre hogy a város különböző pontjain zöld dollárjellel jelölt bankautomatákat fejjünk le. Aki több pénzt tud így szerezni az adott időn belül az nyer. Az automaták feltörése a már jól ismert hackprogram mini játékokkal töténik.

8.Salvage (Further Adventures in Finance and Felony Update)
Irány a tengeren található sárga kérdőjellel jelölt salvage area ahol úszva a víz alá merülve 50db checkpointot kell elérnetek egymást megelőzve minderre 10 perc áll rendelkezésre. Ha elfogyott mind az ötven az nyer akinél a legtöbb van vagy az aki 10 perc alatt a legtöbbet szedi össze. A merülés kisméretű véges oxigéntartalmú palackal történik melyből három lesz nálad de a víz alatt fellelhető plusz négy ilyen melyek zöld pontal lesznek jelölve.

CEO
A Further Adventures in Finance and Felony frissítés kapcsán került be a játékba. Újabb státusz mely tulképp a VIP-val egyenrangú oly módon hogy aki még nem VIP de a CEO rangot megszerzi az automatikusan a VIP státuszt is megkapja és persze a vele járó VIP küldetések és VIP challengek indításának lehetőségét is. Nos első teendőnk a CEO-hoz hogy a www.dynasty8executiverealty.com oldalon vegyünk egy irodaházat. Négy féle közül választhatunk. Egyszerre csak egy lehet a birtokunkban. A vétel során vehetünk bele jópár plussz dolgot is melyek megdobják az alapárat de ez csak a kinézet szempontjából lényeg amúgy teljesen mindegy. Az irodába választani kell egy asszisztenst is akinek naponta 300$ a fizetsége ez ugyebár tőled vonódik le. Ha megvan a vétel irány az irodánk ahol lesz egy számítógép amibe lépjünk be. Következő teendőink hogy vegyünk a cégünknek raktárakat. Ezt a SecuroServ program segítségével tehetjük meg amibe beléptünk. Két féle raktár közül választhatunk Special Cargo és Vehicle Cargo. Az irodákról azonos számozású térkép a térképek menüponton belül található.

Irodák Kép

1.Maze Bank West - 1.000.000$
2.Arcadius Business Center - 2.250.000$
3.Lombank West - 3.100.000$
4.Maze Bank Tower - 4.000.000$

Special Cargo
Ezen raktárak a lopott árufajták tárolására lesznek alkalmasak. Összesen 22 raktár közül választhatunk kicsi közepes és nagyból különböző árkategóriákban persze. A kicsi 16 a közepes 42 és a nagy 111 raklapférőhellyel bír. Egyszerre maximum csak öt raktár lehet a birtokunkban. A raktárakról azonos számozású térkép a térképek menüponton belül található.

Raktárak Kép

Kicsi
1.Convenience Store Lockup - 250.000$
2.Celltowa Unit - 318.000$
3.White Widow Garage - 360.000$
4.Pacific Bait Storage - 376.000$
5.Pier 400 Utility Building - 392.000$
6.Foreclosed Garage - 400.000$

Közepes
7.GEE Warehouse - 880.000$
8.Derriere Lingerie Backlot - 902.000$
9.Fridgit Annexe - 925.000$
10.Discount Retail Unit - 948.000$
11.Disused Factory Outlet - 971.000$
12.LS Marine Building 3 - 994.000$
13.Old Power Station - 1.000.000$
14.Railyard Warehouse - 1.017.000$

Nagy
15.Wholesale Furniture - 1.900.000$
16.West Vinewood Backlot - 2.135.000$
17.Xero Gas Factory - 2.365.000$
18.Logistics Depot - 2.600.000$
19.Bilgeco Warehouse - 2.825.000$
20.Walker & Sons Warehouse - 3.040.000$
21.Cypress Warehouses - 3.265.000$
22.Darnell Bros Warehouse - 3.500.000$

Ha vettünk legalább egy raktárat kezdődhetnek a küldetések pontosabban a Buy missziók. A program segítségével a birtokunkban levő raktárra kattintva egyesével kettesével vagy hármasával raklapos árut vehetünk amiket egyszerü küldetések keretében kell megszereznünk és leszállítanunk a raktárunkba. A cuccok elég sokfélék lehetnek.

1.Electronic Goods
2.Art and Antiques
3.Weapons and Ammo
4.Bullion
5.Narcotics
6.Medical Supplies
7.Counterfeit Goods
8.Jewelry
9.Animal Materials
10.Tobacco and Alcohol
11.Gemstones

Cuccfajtától függetlenül egy raklap 2.000$ két raklap 8.000$ három raklap pedig 18.000$-ba fog kerülni mindig. Minden tizedik áruszerzéses küldi után a titkárod vagy titkárnőd felhív egy bizonyos speciális áru kapcsán ebből hat féle van melyeket különböző árakon vásárolhatunk meg.

1.Ornamental Egg - 25.000$
2.Antique Pocket Watch - 30.000$
3.Golden Minigun - 23.000$
4.Large Diamond - 27.000$
5.Rare Hide - 21.000$
6.Film Reel - 19.000$

A cuccok megszerzése fajtától és értéktől függetlenül különböző módokon történhet ez véletlenszerű lesz hogy miként melyik Buy missziót fogja neked beadni a játék. Ha nálatok van éppen valami megszerzett áru akkor megjelenik egy Global Signal számláló mely ha lejár mindenki számára láthatóvá válsz a radaron hogy nálad van valami így nemcsak az npc-k támadását kell elviselni hanem az esetleges egyéb játékosok támadását is kiknek a te árudra fáj a foga. Ez akkoris így van ha nem beszerzed hanem éppen eladni akarod tehát légy résen.

Buy Missziók

A buy küldetés indítása után szépen megjelenik a radaron az áru de bizonyos elsődleges komplikációk elfordulhatnak. Az első ilyen hogy amint odaérünk a célhoz a csomag rögtön átkerül a radaron egy másik helyre mondván hogy megijedt az eladó. Másik eset hogy mielött megjelenne az áru előbb el kell mennünk egy bizonyos megfigyelési pontra vagyis valamely épület tetejére ahol távcsöves fegyverrel le kell lőnünk néhány tagot a földön melyet nem jelöl a radar de kapunk smst hogy milyen fajta embereket is kell lelőni kik lehetnek hajléktalanok, mentősök, bandatagok, ürhajós figurák stb oda lesz írva az üzenetbe. Ha véletlenül rossz embert lősz le vagy jót de több célpont van akkor a maradék célpont piros célkereszttel lesznek jelölve a radaron persze ekkor már menekülőre fogják gyalogosan tehát ekkor már kénytelen vagy lejönni a tetőről. Ez a két elsődleges komplikáció nem mindig fordul elő sokesetben kimarad tehát rögtön az árú helye jelenik meg a radaron viszont a komplikációknak még nincs vége ugyanis a továbbiakban van egy rakás másodlagos komplikáció az áru megszerzését illetően.

1.Amikor a cucc egy járműben lesz amit meg kell szerezni és leszállítani a raktárunkba. A jármű állhat vagy éppen mozgásban is lehet. Ha áll akkor ellenséges tagok őrizhetik de nem mindig szokták. Továbbá a jármű elkötésekor vagy megközelítésekor körözést kaphatunk de ez se mindig fordul elő. Ha a jármű mozgásban van ebben az esetben is kaphatunk körözést vagy nem. Előfordul hogy a radaron több jármű is megjelenik ekkor mindet át kell nézni míg meg nem találjuk azt amelyikbe az áru van. Továbbá vannak esetek melyekben a Trackifi alkalmazással kell megtalálni a járművet vagy járműveket mert ebben az esetben nem látszanak a radaron. A járművek megszerzése után a raktár felé vezető út során esetlegesen üldözőbe vehetnek ellenséges tagok is.

2.Amikor a cucc szintén járműben/járművekben van de azt fel kell robbantanunk hogy kiessenek belőlük a dobozok. Na ezeket a dobozokat kell leszállítanunk a raktárunkba. Egy ember egyszerre csak egy dobozt bír el ezzel is ösztönzik a játékosokat hogy ezeket a feladatokat csapatban csinálják meg elvégre multiplayerről van szó. A csomagok lehetnek hajón vagy helikoptereken. A hajó a vizen lesz nem lesz mozgásban de őrzik. Megjelenik a radaron egy fehér motorcsónak ikon is mellyel megközelíthetük a hajót persze nem muszáj ezzel menni. A helikopterek mindig mozgásban lesznek tehát a hőkövetős rakétavető kötelező mert enélkül hatalmas szívás ez a verzió. Előfordulhat hogy a felrobbantás után ejtőernyősök fognak kiugrani a heliből akiknél a csomagok vannak tehát őket ki kell csinálni. Zömében rögtön a csomagok fognak amúgy kiesni. A csomagok úsznak a vizen ha netán tengerbe esnének ez ugyebár a hajók felrobbantásánál elkerülhetetlen hogy vízbe kerüljön de szerencsére nem kell búvárkodni miattuk. Amúgy a csomagok járműben ülve is felszedhetők. A raktár felé szállítás közben üldözőbe vehetnek.

3.Amikor a csomagok eleve a földön lesznek persze nem ilyen egyszerü. Ilyenből is több fajta van létezik. Az első amikor a csomagok egy lezuhant repülő körül lesznek csak simán szedjük őket össze. A rendőrség is ottlesz tehát ezt nem fogják jó szemmel nézni. Második amikor a csomagokat egy bizonyos sárga areán belül kell megtalálni ilyenkor nem mutatja őket a radar. Harmadik eset amikor a csomagokat egy repülőből fogják ledobni nekünk. Ilyenkor irány a kijelölt hely ahol dobjunk el egykét füstjelzőt hogy ledobhassák őket majd szedjük össze. Negyedik eset amikor a rendeltetési helyre érve rablók viszik el a csomagokat kik gyalogosan menekülnek. Nincs más dolgunk mint elkapni őket s a csomagokat összeszedni. Ötödik eset melyeben visszakanyarodok egy kicsit az egyik elsődleges komplikációhoz amikor az smsben kapott célpontokat kell mesterlövésszel lelőni ugyanis előfordul hogy a csomagok eleve azoknál a célpontoknál lesznek. Ezeknél az eseteknél is egy ember csak egy csomagot tud vinni. Szintén összeszedhetők járművel is a visszaúton pedig üldözőbe vehetnek.

Nos ha sikerült már elég sok árut összeszednünk ideje hogy jó pénzért továbbadjuk őket. Irány valamely raktárunk s az ott található laptopon az Ad-Hawk program segítségével adhatunk el ami szintén kis küldetésekkel fognak járni. Itt általában változó hogy egyszerre hány raklap cuccot adhatunk el az Ad-Hawk mindig más bizniszeket kínál vagyis zömében hármat az össz cuccmennyiség 20 50 vagy 100 százalékát. Az hogy mekkora összegért adsz egy raklapot attól függ egyszerre mennyit adsz el. A most következő lista mutatja hogy egy doboz ára hogy alakul attól függően egyszerre mennyit adunk el.

1db - 10.000$
2db - 11.000$
3db - 12.000$
4-5db - 13.000$
6-7db - 13.500$
8-9db - 14.000$
10-14db - 14.500$
15-19db - 15.000$
20-24db - 15.500$
25-29db - 16.000$
30-34db - 16.500$
35-39db - 17.000$
40-44db - 17.500$
45-49db - 17.750$
50-59db - 18.000$
60-69db - 18.250$
70-79db - 18.500$
80-89db - 18.750$
90-99db - 19.000$
100-110db - 19.500$
111db - 20.000$

A raktárak max kapacitását illetően a maximális eladási árak a következők szerint alakulnak.

Kis 16db - 240.000$
Közepes 42db - 735.000$
Nagy 111db - 2.220.000$

A ládabeszerzési és az eladhatósági árak ismeretében egyértelmű hogy a ládákat egyesével éri meg venni és egyszerre minnél többet kell eladni a legnagyobb profithoz. Így a maximális tiszta haszon a következők szerint alakulnak maxratöltött raktárak esetén ha egyesével vesszük a ládákat. Ugyebár ezek azok az összegek melyekből már levontam az egyesével történő ládák vásárlására költött pénzt.

Kis 16db - 208.000$
Közepes 42db - 651.000$
Nagy 111db - 1.998.000$

Persze ne felejtkezzünk meg arról a tényről hogy egyenként telepakolni a raktárakat elég sok idő tehát idő érték arányban többesével érdemes venni a dobozokat. Így a tiszta haszon a kövi szerint alakul szintén maxratöltött raktárak esetén de már kettesével vásárolva és eszerint levonva a vásárlásra költött pénzt.

Kis 16db - 176.000$
Közepes 42db - 567.000$
Nagy 111db - 1.778.000$

Természetesen a legjobb idő érték arány érdekében hármasával érdemes venni a dobozokat. Így a tiszta haszon a kövi szerint alakul szintén maxratöltött raktárak esetén de már hármasával vásárolva és eszerint levonva a vásárlásra költött pénzt.

Kis 16db - 148.000$
Közepes 42db - 483.000$
Nagy 111db - 1.554.000$

Valóban kevesebb de hármasával vásárolva a ládázásra szánt idő harmadolódik vagyis csökken 66.66%-ot míg a maximális tiszta haszon 111db esetén csak 22.22%-ot, 42db esetén csak 25.81%-ot és 16db esetén csak 28.85%-ot. Ha a tiszta haszon is minden esetben ugyanakkora százalékban csökkenne mint az idő akkor teljesen mindegy lenne.

A speciális árukat csak külön tudjuk eladni tehát nemlehet őket a dobozokkal együtt. Amúgy lehet egyszerre több speciális árut eladni viszont nem kapunk értük többet mintha egyenként adtuk volna el őket.

1.Ornamental Egg - 125.000$
2.Golden Minigun - 115.000$
3.Large Diamond - 135.000$
4.Rare Hide - 105.000$
5.Film Reel - 95.000$
6.Antique Pocket Watch - 150.000$

Sell Missziók

Mint ahogy a Buy misszióknak úgy a Sell misszióknak is különböző fajtái vannak elsősorban az hogy az árut milyen járművel szállítod le ez szintén véletlenszerű lesz. Ez történhet egy, kettő vagy akár három járművel is egyszerre tehát érdemes tagokat toborozni a feladathoz. A jármű száma az éppen eladni kívánt doboz mennyiségétől függ.

1-9db - 1 jármű
10-29db - 2 jármű
30-111db - 3 jármű

1.Teherautó
Szállj be a teherautóba és vidd el a cuccot ahova jelöli a radar. Van hogy csak egy helyen de van hogy több helyen is meg kell állnod. Mindeközben az üldözők sem fognak békénhagyni. Előfordul hogy bizonyos rendeltetési helyre érve kocsival érkező ellenségeket is kell lövöldözni hogy meglegyen. Továbbá olyan esetek is előfordulnak mely során nem a radar hanem a Trackify alkalmazás fogja mutatni hova kell menned. Minden alkalommal harminc perced lesz az egészre.

2.Repülő
Irány a reptér ahol a gép vár. Ezzel a repülővel kell a jelölt helyeken lehullajtani a csomagokat. A pottyantó helyeken ellenséges helikopterek jelenhetnek meg továbbá azis előfordul hogy a géppel nem repülhetünk egy bizonyos magasság felett mert körözést kapunk. Lesz olyan eset is amikor a csomagokat nem kidobálni kell hanem a géppel egy bizonyos helyen le kell szállni majd ott további 10 rád lövöldöző tagot kell kicsinálni hogy sikeres legyen az eladás. Minden alkalommal harminc perced lesz az egészre.

3.Hajó
Indulás a kikötőbe ahol ugrás be a hajóba és irány a vevő ki a tengeren lesz a jelölt helyen. Útközben jetskysek fognak lövöldözni rád. Előfordul hogy amikor odaérsz a kikötőbe már akkor rád támadnak így őket el kell intézni mielőtt a hajóra szállnál ebben az esetben az odaút során már nem fognak jetskisek támadni. Minden alkalommal harminc perced lesz az egészre.

Mivel a Sell küldetések során a raktárhoz tartozó járműveinket sokszor ostrom alá veszik lehetőségünk van őket fejleszteni. Ezt szintén a raktárunkban tudjuk megtenni a megfelelő asztalhoz odasétálva. Szerencsére az egyes járműtuning cuccokat egyszer kell csak megvenni nemkell minden raktárnál különkülön.

Teherautó Páncél - 230.000$
Teherautó Golyóálló kerék - 95.000$
Repülő Páncél - 190.000$
Repülő Radarjel zavaró - 300.000$
Hajó Páncél - 265.000$
Hajó Sebesség növelés - 170.000$

Defend Business

És végül egy utolsó bekezdés mert még nem volt elég a rizsából annyi hogy ha a raktáraink kezdenek már megtelni véletlenszerüen előfordulhat hogy megtámadják valamelyiket. Ekkor irány a kérdéses raktár aminek a környékén minden támadót tégy el láb alól mielőtt a ráktár kirámolásának mértékét jelző csík el nem fogy. Amúgy ígyse kerülhető el hogy ne vigyenek el néhány dolgot minél később érsz oda és lövöd le őket annál több cucc tűnik el a raktáradból tehát ne gatyázz túl sokat.

Vehicle Cargo
Az import export update frissítés kapcsán került a játékba mely a CEO lopott holmikkal foglalkozó tevékenységi kört egészíti ki így mostantól lopott kocsikkal is üzletelhetünk. Első teendőnk hogy a CEO laptopján az irodába a Vehicle Cargo kattintási lehetőséget választva vegyünk kocsiraktárat. Megjelenik egy térkép melyen 9 raktár közül választhatunk különböző árakon. Mindegyik 40 férőhelyes és egyszerre csak egy lehet a birtokunkban. Mindegyiket három féle felszereltséggel tudjuk megvenni így az ár lehet sokkalta több is az alapárhoz képest de ez lényegébe nem befolyásol semmit csak a raktár kinézetét. A listában az alapárak vannak feltüntetve. A kocsiraktár a radaron egyedi garázs ikonnal lesz jelölve. A kocsiraktárakról azonos számozású térképet a térképek menüponton belül találsz.

Kocsi Raktárak Kép

1.La Mesa Vehicle Warehouse - 1.500.000$
2.El Burro Heights Vehicle Warehouse - 1.635.000$
3.Elysian Island Vehicle Warehouse - 1.950.000$
4.LSIA Vehicle Warehouse - 2.170.000$
5.LSIA Vehicle Warehouse - 2.300.000$
6.Davis Vehicle Warehouse - 2.495.000$
7.Cypress Flast Vehicle Warehouse - 2.675.000$
8.La Puerta Vehicle Warehouse - 2.735.000$
9.Murrieta Heights Vehicle Warehouse - 2.850.000$

Ha megvan a raktárunk akkor ideje kocsikat lopni bele. Ezt szintén a CEO laptopja segítségével tehetjük meg a már megvásárolt kocsiraktárunkra rákattintva továbbá azon belül a Source Vehicle lehetőségre kattintva. Természtetesen akár éppen lopod akár éppen eladod számítani kell más játékosok támadására ahogy ezt már megszokhattuk a Global signal számláló lejártával mindenkinek láthatóvá válsz a radaron. A kocsi lopás misszióknak többféle fajtája lehetséges ez véletlenszerü lesz hogy melyiket adja be a játék nameg azis milyen kocsit lophatunk.

A lopható kocsik minősítését tekintve három csoport lesz 12db Top 10db Mid és 10 db Std jármű tehát összesen 32 féle típust tudunk lopni mindegyik típus 3 féle rendszámmal fordulhat elő. A raktárunkba ugyan lehet egyszerre két ugyanolyan típus de azok rendszáma nem egyezhet meg. Ez csak érdekesség erre nem kell figyelned a játék úgyis mindig olyanokat ad be amik még nincsenek neked.

TOP
1.Z-Type - B1GM0N3Y, K1NGP1N, CE0
2.ETR1 - B1GB0Y, M0N4RCH, PR3TTY
3.811 - M1DL1F3, R3G4L, SL1CK
4.Osiris - 0H3LL0, PH4R40H, SL33K
5.Reaper - 2FA5T4U, D34TH4U, GR1M
6.Mamba - 0LDBLU3, BLKM4MB4, V1P
7.FMJ - C4TCHM3, J0K3R, H0T4U
8.Stirling GT - M4J3ST1C, T0UR3R, R4LLY
9.X80 Proto - FUTUR3, M4K3B4NK, TURB0
10.Tyrus - C1TRUS, B35TL4P, TR3X
11.T20 - CAR4M3L, T0PSP33D, D3V1L
12.Roosevelt Valor - L4WLESS, 0LDT1M3R, V4L0R

MID
1.Coquette Classic - T0PL3SS, T0FF33, CL45SY
2.Verlierer - PR3C10US, 0UTFR0NT, CURV35
3.Zentorno - W1NN1NG, 0LDN3W5, H3R0
4.Tropos Rallye - 1MS0RAD, 31GHT135, 1985
5.Sultan RS - SNOWFLK3, F1D3L1TY, 5H0W0FF
6.Cheetah - BUZZ3D, M1DN1GHT, B1GC4T
7.Seven 70 - FRU1TY, 4LLOY5, SP33DY
8.Omnis - 0BEYM3, W1D3B0D, D1RTY
9.Entity XF - IML4TE, OV3RFL0D, W1DEB0Y
10.Coquette BlackFin - V1NT4G3, W1P3OUT, BLKF1N

STD
1.Turismo R - IN4H4ZE, M1LKYW4Y, TPD4WG
2.Tampa - CH4RG3D, CRU151N, MU5CL3
3.Sabre Turbo Custom - GUNZ0UT, 0R1G1N4L, B0UNC3
4.Nightshade - DE4DLY, TH370S, E4TM3
5.Massacro - TR0P1CAL, B4N4N4, B055
6.Jester - H0TP1NK, T0PCL0WN, N0F00L
7.Feltzer - P0W3RFUL, K3YL1M3, R4C3R
8.Bestia GTS - BE4STY, 5T3ALTH, 5M00TH
9.Alpha - V1S10NRY, L0NG80Y, R31GN
10.Banshee 900R - DR1FT3R, D0M1N0, H0WL3R

Steal Missziók

A Steal missziók alapváza egyszerü. El kell menni a jelzett járműért és leszállítani a raktárunkba a sérülésre vigyázva persze ez a legkönnyebb eset inkább ezek különböző komplikációkkal megáldott típusai lesznek.

1.Amikor a keresett kocsi álló helyzetben van. Ilyenkor a járművet esetleg őrizhetik illetve elkötésekor vagy megközelítésekor körözést is kaphatunk de nem minden esetben. Ha a járművet tagok őrzik előfordul hogy valamelyiknél van a kocsi kulcsa amit össze kell szedni így le kell lőni mindenkit amíg azt meg nem leljük. Van olyan eset amikor a jármű nem látszik a radaron hanem csak egy üzenetet kapunk a hollétéről így egy területnév és egy kép alapján kell azt megkeresnünk. Beszállás után van olyan eset hogy a kocsival ugratnunk kell egy mesterséges rámpán hogy elindulhassunk de olyan is hogy beszállás után két percig nem mehetünk vele egy bizonyos sebességnél lassabban mert különben felrobban. Vannak esetek amikor a kérdéses jármű nem azonnal válik számunkra láthatóvá a radaron hanem elötte vannak bizonyos teendőink. Pl a kijelölt helyről időre el kell érnünk egy bizonyos checkpointot vagy egy járművet kell üldöznünk ami elvezet a kocsihoz de olyan is van hogy a jármű egy vizen található uszályban található így nemtudunk elhajtani vele hanem meg kell szereznünk a kijelölt Cargobob kampós helit amivel kiemelhetjük azt onnan persze ekkor már letehetjük a földre és beülhetünk de akár a helivel is elvihetjük a raktárunkba. Ha megvan egy jármű esetleg üldözőbe vehetnek ellenséges tagok is a körözést ha kaptunk mindenképpen rázzuk le mielött a raktárba vinnénk a járművet.

2.Amikor a keresett kocsi mozgásban van. A kocsikat ezekben az esetekben elég nehezen vagy csak a sofőr kilövésével tudjuk megállítani. A rálövéskor körözést is kaphatunk de ez nem minden esetben fordul elő. Időre is mehet. Továbbá megeshet azis hogy a városba több jármű van ami közül az egyik a keresett jármű. Ekkor be kell szállni egy rendőrségi helikopterbe majd onnan kell beszkennelni az összes járművet míg meg nem találjuk a mienket. Ehez a fajtához legalább két ember szükséges egyik aki vezet másik aki szkennel. Ha megvan a jármű esetleg üldözőbe vehetnek ellenséges tagok is a körözést ha kaptunk mindenképpen rázzuk le mielött a raktárba vinnénk a járművet.

Ha sikerült megfelelő mennyiségű kocsit lopnunk akkor kezdhetjük az eladást. Ezt a raktárunkba található laptop segítségével tehetjük meg.

Sell Missziók

Kétféle módon adhatunk el kocsikat Export és Collection módon.

Export
Ebben az esetben egyesével kettesével hármasával vagy négyesével adhatjuk el a megszerzett kocsikat persze ha többet akarunk egyszerre eladni kellenek segítőtársak is. Válasszuk ki az eladni kívánt kocsit/kocsikat majd továbbhaladva válasszuk ki hogy a kocsikat milyen szintű tuninggal lássuk el. Ekkor minden egyes eladni kívánt kocsi a választott mértékű tuninggal lesz ellátva. Három lehetőségünk van Private vagyis tuningolatlanul, Showroom kissé tuningoltan és Specialist jobban tuningoltan. A tuningolás természetesen pénzbe kerül melyek árai a következők szerint alakulnak. Ugyebár Private módon eladva nincs tuningköltség hisz tuningolatlanul adjuk a járművet.

Privat
Showroom
Specialist
Top
-
10.000$
20.000$
Mid
-
6.250$
12.500$
Std
-
3.750$
7.500$

Egy kocsi eladási ára értelem szerűen attól függ milyen csoportba tartozik illetve milyen szintűre van tuningolva.

Privat
Showroom
Specialist
Top
40.000$
70.000$
100.000$
Mid
25.000$
43.750$
62.500$
Std
15.000$
26.250$
37.500$

A tiszta haszon mily meglepő úgy jön ki ha levonjuk az eladási árból a tuninköltséget.

Privat
Showroom
Specialist
Top
40.000$
60.000$
80.000$
Mid
25.000$
37.500$
50.000$
Std
15.000$
22.500$
30.000$

Collection
Ezt a fület választva a kocsikat bizonyos konkrét típus gyűjteményekben tudunk elsütni tehát meg van szabva hogy bizonyos kollekciókban milyen nevü és rendszámú kocsik kellenek tehát ha bármely gyűjteményből hiányzik neked valamely akkor nemtudsz íly módon eladni semmit csak akkor ha teljes egy kollekció. Az egyes kollekciókba különböző rangeba tartozó kocsik is lehetnek így a kollekció árak eszerint alakulnak. Kollekciókba a kocsikat csak tuningolatlanul lehet eladni ennek ellenére mégis annyit kapunk értük mint amennyi a specialist szintűre tuningolt járgányok haszna vagyis kollekciókban a Top kocsi 80.000$ Mid kocsi 50.000$ Std kocsi pedig 30.000$ dollárt ér nameg persze ehez hozzájön a kollekció bónusz ami aszerint alakul hány jármű van egy kollekcióba kettő esetén 20.000$ három esetén 35.000$ négy esetén 50.000$. Tehát igazából az Export módhoz képest csak a bónusz összegek miatt érdemes a kollekciózással vacakolni. Ha a kollekciókra gyúrunk gyakran csekkold a gyűjtemény fület hogy összegyűlt-e már valamelyik kollekció nehogy véletlenül eladj valami olyat ami kéne valamelyikbe. Ajánlatos nézegetni a rendszámokat is így az olyanokat érdemes sima Exportban eladni amik egyik kollekcióba sem illenek bele így előbb utóbb a lopásoknál bead majd olyat a játék ami beleillik.

Keith Collins MD 80.000$ Bónusz 20.000$
-Coquette BlackFin: V1NT4G3 (MID)
-Nightshade: TH37OS (STD)

The Sultan of Amir 160.000$ Bónusz 20.000$
-Roosevelt Valor: OLDT1M3R (TOP)
-Z-Type: B1GM0N3Y (TOP)

DJ Playlist 140.000$ Bónusz 35.000$
-Bestia GTS: BE4STY (STD)
-Feltzer: POW3RFUL (STD)
-811: SL1CK (TOP)

Ms. M Schultz 140.000$ Bónusz 35.000$
-Sabre Turbo Custom: BOUNC3 (STD)
-Tampa: CH4RG3D (STD)
-Mamba: BLKM4MB4 (TOP)

Cloe Parker 180.000$ Bónusz 35.000$
-Coquette Classic: T0PL3SS (MID)
-Verlierer: PR3C10US (MID)
-ETR1: PR3TTY (TOP)

Jay Norris 240.000$ Bónusz 35.000$
-X80 Proto: M4K3B4NK (TOP)
-T20: D3V1L (TOP)
-Osiris: SL33K (TOP)

Tao Cheng 180.000$ Bónusz 50.000$
-Omnis: W1D3BOD (MID)
-Tropos Rallye: 1985 (MID)
-Jester: NOFOOL (STD)
-Sultan RS: SNOWFLK3 (MID)

Cris Formage 190.000$ Bónusz 50.000$
-Banshee 900R: DR1FT3R (STD)
-Stirling GT: R4LLY (TOP)
-Seven-70: 4LLOY5 (MID)
-Turismo R: TPD4WG (STD)

Ronnie Bonelli 190.000$ Bónusz 50.000$
-Alpha: V1S10NRY (STD)
-Reaper: D34TH4U (TOP)
-Massacro: BO55 (STD)
-Zentorno: W1NN1NG (MID)

Curtis Cray Esq 260.000$ Bónusz 50.000$
-Tyrus: C1TRUS (TOP)
-Cheetah: BUZZ3D (MID)
-FMJ: C4TCHM3 (TOP)
-Entity XF: OV3RFLOD (MID)

Az Export és Collection sell küldetések nincsenek túlbonyolítva. Azzal kezdődik hogy a kocsit ott helyben tuningoljuk fel persze csak ha tuningal akarjuk eladni máskülönben ezaz aspektus kimarad. A tuninglistából bármit választhatunk teljesen mindegy mit lényeg hogy minden dolgon változtassunk amit a játék ilyenkor felkínál. Ezután egyszerüen hajtsunk el a járművel/járművekkel a kijelölt helyre 15 percen belül a sérülésre vigyázva. Az odaút során üldözőbe vehetnek ellenségek de csak akkor ha rajtad kívül nincs senki más a szesszióban. Abban az esetben ha Exportban Showroom tuningszinttel adsz el kocsit akkor először el kell hajtani egy pink slips táskáért amit szedj össze majd ezután tudod csak leszállítani a vevőnek a járművet.

A CEO irodánk laptopján a Vehicle Cargo mellett lesz egy Special Vehicle Work kattintási lehetőség is. Ezen belül nyolc kis küldetés lesz melyek minden negyedik elvégzett Steal misszió után nyílnak meg szép sorba. Mindegyikben valami speciális kimondottan a feladat teljesítéséhez átalakított járművel kell elvégeznünk a küldetést. Ezen küldetések elvégzéséért olcsóbban tudjuk megvenni a spéci járműveket.

Special Vehicle Work

1.Escape Escort
Indulás a csapattal a speciális járművekért mely egy elején rámpával felszerelt kocsi illetve egy furgon lesz. Eztán nyomás velük a bankhoz ahol bankrablók fognak a furgonba beszállni. A rámpás kocsi feladata hogy az élen haladva megtisztítsa a terepet az utakon keresztbeálló rendőrautóktól íly módon szabad utat biztosítva a furgonnak hogy felvegye a bankrablókat és épségben elérjen a rendeltetési helyre. Amint felvettük a tagokat kb 8 percünk van odaérni.

2.Breakdown Recovery
Indulás a megerősített rozsdás teherautóért melyet szerezzünk meg de elötte iktassunk ki minden tagot aki ott ránk lő. A teherautó platóján lesz egy kocsi is melyet el kell juttatni a teherautóval a kijelölt helyre. Az út során egy rakat ellenség vesz üldözőbe tehát igyekezzünk ne az úton menni pl a folyó medrébe továbbá ajánlatos hogy a társunk kellő hatékonysággal tudja a támadóinkat kiiktatni erre legcélszerübb egy heli mellyel lehet rakétázni vagy akár a teherautó platójára is feltud mászni több ember hogy onnan lövöldözzön menet közben.

3.Cleanup Op
Indulás a spéci járműért ami tulképp egy quad de be lehet húzni a kerekét és kvázi jetskiként használható a vizen továbbá fel van szerelve gépfegyverrel az eleje. Íly módon kell elmennünk az első rendeltetési helyre ahol hat teherautót kell felrobbantanunk. Ha megvan jöhet a következő terület ami jócskán távolabb lesz. Üldözőnk természetesen most is sok lesz de ha nem az úton megyünk hanem pl a folyómederbe akkor túl sok vizet nem zavarnak. Megérkezvén négy az úton mozgásban levő teherautót kell megsemmisítenünk. Ha megvan jöhet a harmadik terület ami már vizen lesz itt négy motorcsónakot kell kiiktatnunk. Ha kész vigyük a quadot a kijelölt helyre.

4.Asset Seizure
A küldetés újfent a speciális jármű összeszedésével kezdődik ami nem más mint egy nagy fémcsőrrel felszerelt nyerges vontató mely funkcióját tekintve szinte megegyezik a rámpáskocsival magyarán ezzel haladva semmiféle útbalevő jármű nem jelenthet gondot. Na ezzel a teherautóval nyomulva kell három helyen kábszert összeszedni. Az első helyen két adag lesz melynek csomagjait egyenként kell a megfelelő gombok megnyomásával a táskánkba rakni. Egy embernél csak egy adag fér el tehát a többit a társaidnak kell begyűjteni kik felülhetnek a teherautó hátuljára is akár. Ezután még két helyre kell elmennetek mindkét helyen egyegy adag lesz a cuccból. Zsaru lesz dögivel útközben is meg a bizonyos területeken is. Ha megvan minden irány az utolsó rendeltetési hely ahol leadjátok az árut.

5.Firewall Protection
Indulás a kijelölt járműért mely nem más mint egy rakétameghajtású kocsi. Ennek segítségével kell négy éppen mozgásban levő kocsit meghekkelni a város különböző pontjain mielőtt elérik a rendeltetési helyüket. Ha sikerül az egyik jármű közelébe férkőzni akkor a telefonon található securoserv alkalmazás segítségével tudjuk ezt megtenni. Ez kis időbe telik ezért igyekezzünk ezidő alatt a jármű közelében tartózkodni amíg nem végez a program. Ha megvan mind a négy 5 percünk lesz odaérni a securoserv épületéhez ahol ki kell iktatnunk egy csomó ellenséges tagot.

6.Coast Guard Duty
Ismét szerezzük meg a küldihez szükséges spéci járművet ami most egy pickup, alkalmassá téve a vizen való közlekedésre, illetve egy gépfegyver is található rajta. Tehát egy járműre két ember ajánlott egyik aki vezet más aki lő. Ha megvan irány a kijelölt yacht ami körül iktassatok ki mindenkit majd a fedélzeten található maradék ellenségen kívül három darab árú raklapot kell még szétlőni. Ha megvan irány a kijelölt hely. Útközben üldözőbe vesznek de ha van ki lőjön a platóról akkor nem vészes.

7.End of Transmission
Menjünk el az újabb modifikált járműért mely egy páncélozott kisebb tehergépjármű lesz gépfegyverrel a tetején. Ha megvan irány a Merryweather területe ahol egy transmittert kell összeszednetek. A terület természetesen el lesz blokádozva s persze egy rakat tag is lesz kik nem nézik jó szemmel a tevékenykedésünket. A páncélozott járművünknek nem lesz gond behatolni a területre. Ha bent vagyunk lesz egy sárga area amin belül kell tartózkodnunk egy ideig hogy megjelenjen a radaron amit keresünk tehát csak haladjunk amerre tudunk és takarítsuk az útban levőket. Ha megjelent szedjük össze majd a járművünkel hagyjuk el a területet és irány a végső rendeltetési hely. A visszaúton is természetesen ránk tapadnak.

8.Arms Embargo
Szerezzük meg a kijelölt spéci járműveket. A jármű végtelen mennyiségű ejtőernyővel, ugrási képességgel illetve rakéta lövési lehetsőggel fog rendelkezni. Mindezekre persze szükségünk lesz a küldetés során. A kocsik megszerzését követően a bejátszás után a levegőben találjuk magunkat egy helikopteren lógva innen kell a kocsi ejtőernyőjével leereszkednünk a kijelölt katonai bázisra. Ha leértünk a területen a rakéták segítségével fel kell robbantanunk négy darab teherautót utána még további négyet tehát összesen nyolcat. Utána új célpont két levegőben tartózkodó helikopter majd végül egy nagy repülő. Ha megvan hagyjátok el a területet a kocsi ugrási képességét használva. Persze ezt a képességet a célpontok lelövése esetén is alkalmazhatjuk. Ha kijutottunk a végső rendeltetési hely felé menet lesz még pár úttorlasz melyeket csak simán ugorjunk át vagy lőjünk szét. Ha megérkeztünk a célhelyre mission passed.

Club Business
A Bikers Update frissítés kapcsán került be a játékba. Ismételten egy új mondhatni státusz és biznisz lehetőség mely szinte majdnem azonos kaptafára épül mint ahogy a CEO és lehetőségei is. Első teendőnk is hasonló venni kell egy ingatlant hozzá ami nem más mint egy motoros klubház ezt a www.foreclosures.maze-bank.com oldalon tudjuk megtenni. Összesen 12 féléből választhatunk egyszerre csak egy lehet a birtokunkban. A vétel során szintén beállíthatunk egy csomó feleslegesnek mondható plussz pénzbe kerülő dolgot mint ahogy a ceo irodáinál is volt. A club egy kis garázsos házikó ikonnal lesz majd jelölve.

Klubházak Kép

1.Great Chaparral Clubhouse 101 Route 68 - 200.000$
2.Sandy Shores Clubhouse 47 Algonquin Blvd. - 210.000$
3.Grapeseed Clubhouse 2111 East Joshua Road - 225.000$
4.Paleto Bay Clubhouse 1 Paleto Blvd. - 242.000$
5.Paleto Bay Clubhouse 68 Paleto Blvd. - 250.000$
6.Del Perro Beach Clubhouse 7 Del Perro Beach - 365.000$
7.Vespucci Beach Clubhouse 4 Goma Street - 395.000$
8.Rancho Clubhouse 1334 Roy Lowenstein Blvd. - 420.000$
9.La Mesa Clubhouse 137 Capital Blvd. - 449.000$
10.Pillbox Hill Clubhouse 75 Elgin Avenue - 455.000$
11.Downtown Vinewood Clubhouse 2214 Clinton Avenue - 472.000$
12.Hawick Clubhouse 1778 Hawick Avenue - 495.000$

Ha minden megvan mehetünk a clubházunkba ahol újfent lesz egy laptop. A laptopon lesz egy The Open Road nevezetü program amin keresztül megvásárolhatjuk bizniszeinket. Összesen 5 féle üzletággal foglalkozó biznisz közül válaszhatunk.
1.Forgeries okirathamisítás egy fényképes igazolvánnyal lesz jelölve.
2.Weed fűtermesztés kannabis levéllel jelölik.
3.Counterfeit Cash pénzhamisítás papírpénzzel lesz jelölve.
4.Methamphetamine egy erlenmeyer lombikkal jelölik.
5.Cocaine pedig borotvapenge szimbólummal.
Minden egyes bizniszfajtánál 4 épület közül válaszhatunk tehát 20 ingatlan áll rendelkezésre. Összesen 5 épület lehet íly módon a birtokunkban de nem vehetünk két ugyanolyan üzletággal foglalkozó épületet tehát minden fajtából csak egyet enged venni. A bizniszekről és klubházakról azonos számozású térkép a térképek menüponton belül található.

Bizniszek

Forgeries Kép
1.Grapeseed - 650.000$
2.Paleto Bay - 732.000$
3.Elysian Island - 975.000$
4.Textile City - 1.235.000$

Weed Kép
1.San Chianski Mountain Range - 715.000$
2.Mount Chiliad - 805.200$
3.Elysian Island - 1.072.500$
4.Downtown Vinewood - 1.358.500$

Counterfeit Cash Kép
1.Grand Senora Desert - 845.000$
2.Paleto Bay - 951.600$
3.Cypress Flats - 1.267.500$
4.Vespucci Canals - 1.605.500$

Meth Kép
1.Grand Senora Desert - 910.000$
2.Paleto Bay - 1.024.800$
3.Terminal - 1.365.000$
4.El Burro Heights -1.729.000$

Coke Kép
1.Alamo Sea - 975.000$
2.Paleto Bay - 1.098.000$
3.Elysian Island - 1.462.500$
4.Morningwood - 1.852.500$

Ha sikeresen vettünk valamilyen bizniszt indulás a megvett ingatlanhoz és bent a laptopon indítsuk el a Set Up küldetést ami nem más mint hogy beszerezzük a gyártáshoz szükséges alapanyagokat. El kell mennünk az alapanyagokat tartalmazó járműért és el kell vinni a bizniszünkhöz. A Forgery biznisz esetén nem járműért kell menni hanem egy földön található táskáért de a másik négy biznisz esetén járműben lesznek az alapanyagok. Első nekifutásra szerencsére nem tol ki velünk a játék így a feladat roppant egyszerű lesz mert az áru állni fog nem őrzi senki körözést se kapsz és üldözni se fognak nem lesz túl megeröltető. Ha megvan az áru indulás vissza a bizniszünkhöz. Ekkor azonnal megkezdődik a gyártás amiben neked tulképp nincs nagy szereped egyszerüen csak várni kell tehát nem kell csinálnod semmit érte.

Ugyebár minden egyes biznisz az üzletágtól függően különböző gyorsaságban és eladhatósági áron fog termelni. Minden egyes bizniszfajtánál tudsz upgradeket vásárolni eszközök személyzet és biztonsági rendszerek tekintetében amik gyorsítják a termelést növelik az eladhatósági árat és csökkentik a supply alapanyag felhasználást. Ezt szintén a laptop segítségével tudod megtenni. A kövi táblázat az egyes fejlesztések árait szemléltetik minden biznisznél.

Forg
Weed
Cash
Meth
Coke
Equip
550.000$990.000$800.000$ 1.100.000$935.000$
Staff
195.000$273.000$273.000$
331.500$
390.000$
Security
285.000$313.500$456.000$
513.000$
570.000$

A Security Upgrade igazából csak azt befolyásolja hogy csökkenti annak az esélyét hogy a bizniszt valamilyen külső vagy belső támadás érje.
A Stuff Upgrade csökkenti a termelési időt és növeli eladhatósági árat.
Az Equipment Upgrade csökkenti a termelési időt növeli az eladhatósági árat és csökkenti a supply alapanyag felhasználás mértékét.
A Stuff és Equipment Upgrade azonos szinten van tehát külön külön mind a kettő ugyanolyan mértékben változtatja a mennyiségeket idő és eladhatósági ár tekintetében. Tehát ilyen szempontból mindegy melyiket vesszük meg először a kettő közül de az Equipmentet érdemes mert az ezek mellet ugyebár a Supply felhasználást is csökkenti. Természetesen mind a Stuff mind az Equipment upgrade megléte a cél hiszen a kettő együtt befolyásolja legkedvezőbben az időt és az eladhatósági árat.

Minden biznisz más mennyiségben tudja a saját késztermékét raktározni. A bizniszbe belépve telítettségének mértékét egy 5 csíkegységre osztott Product csík fogja jelezni. Aki kíváncsi eddig mennyi csomag van a bizniszében az inkább menjen el a raklapokig vagy polcokig és számolja meg úgy egyszerübb meghatározni mint csík alapján. Persze ha ismerjük hogy bizonyos üzletágak hány csomagot tudnak tárolni maximum akkor rutinosabbak csík alapján is rájöhetnek némelyik biznisz esetén. A Product csíkegységet Pcse ként fogom rövidíteni.

Coke 10db Csomag --> 0.5000 Pcse/Csomag
Meth 20db Csomag --> 0.2500 Pcse/Csomag
Cash 40db Csomag --> 0.1250 Pcse/Csomag
Weed 80db Csomag --> 0.0625 Pcse/Csomag
Forg 60db Csomag --> 0.0833 Pcse/Csomag

A Product csík alatt lesz egy Supply csík is mely szintén 5 csíkegységre lesz osztva. Minden Supply csíkegység 20 Tic egységet ér s mivel 5 csíkegység van így egy maxratöltött Supply csík 100 Tic-nek felel meg. Felmerül a kérdés mi az a Tic. Ugyebár a supply csík sose egyik pillanatról a másikra fogy el de még csak nemis csíkegységenként hanem még ennél is kisebb léptékben vagyis amikor a csík csökken egy szinte alig észrevehető légyfa..nyit na az 1 Tic. A Tic alapján meg lehet állapítani hogy hány Tic-ből lesz egy csomagnyi (Cs) product továbbá mindez teli késztermék raktárakra (Tr) nézve is. Mint korábban írtam a Supply szükségletet és ezáltal a Tic szükségletet is csak az Equipment Upgrade befolyásolja egészen pontosan felezi.

Nélkül vagy Stuff
Equip vagy Mindkettő
Coke
50 Tic/Cs
25 Tic/Cs
Meth
24 Tic/Cs
12 Tic/Cs
Cash
10 Tic/Cs
5 Tic/Cs
Weed
4 Tic/Cs
2 Tic/Cs
Forg
4 Tic/Cs
2 Tic/Cs
Nélkül vagy Stuff
Equip vagy Mindkettő
Coke
500 Tic/Tr
250 Tic/Tr
Meth
480 Tic/Tr
240 Tic/Tr
Cash
400 Tic/Tr
200 Tic/Tr
Weed
320 Tic/Tr
160 Tic/Tr
Forg
240 Tic/Tr
120 Tic/Tr

Mindezt ki lehet számolni Supply csíkegységekre (Scse) nézve is ami úgy jön ki hogy a Tic számokat elosztjuk hússzal.

Nélkül vagy Stuff
Equip vagy Mindkettő
Coke
2.5 Scse/Cs
1.25 Scse/Cs
Meth
1.2 Scse/Cs
0.6 Scse/Cs
Cash
0.5 Scse/Cs
0.25 Scse/Cs
Weed
0.2 Scse/Cs
0.1 Scse/Cs
Forg
0.2 Scse/Cs
0.1 Scse/Cs
Nélkül vagy Stuff
Equip vagy Mindkettő
Coke
25 Scse/Tr
12.5 Scse/Tr
Meth
24 Scse/Tr
12 Scse/Tr
Cash
20 Scse/Tr
10 Scse/Tr
Weed
16 Scse/Tr
8 Scse/Tr
Forg
12 Scse/Tr
6 Scse/Tr

A Tic alapján nem csak a Supply szükségletet hanem az időket is meg lehet állapítani vagyis meg kell nézni hány percenként fogy egy Tic.

Nélkül
Stuff
Equip
Mindkettő
Coke
1.00 Perc/Tic0.80 Perc/Tic1.6 Perc/Tic1.2 Perc/Tic
Meth
1.25 Perc/Tic1.00 Perc/Tic2.0 Perc/Tic1.5 Perc/Tic
Cash
1.20 Perc/Tic1.00 Perc/Tic2.0 Perc/Tic1.6 Perc/Tic
Weed
1.50 Perc/Tic1.25 Perc/Tic2.5 Perc/Tic2.0 Perc/Tic
Forg
1.25 Perc/Tic1.00 Perc/Tic2.0 Perc/Tic1.5 Perc/Tic

Mint korábban írtam a Stuff Upgrade és az Equipment Upgrade ugyanolyan mértékben befolyásolja az időt ennek ellenére mégis külön oszlopot kapott mert különböznek a TicPercei. Oka az hogy az időnek egy csomagra nézve ugyanannyinak kell lenni mind Stuff mind Equipment esetén. Nade az Equipment felezte a Tic felhasználást s mivel a csomagidő adott ezért az Equipmentnél a TicPerc duplázódik a Stuff TicPerceihez képest. Aki nem érti annak ennél jobben nemtudom elmagyarázni. Az eddigi adatokból meg lehet állapítani az időket egy csomagra illetve egy teljes raktárra nézve.

Nélkül
Stuff vagy EquipMindkettő
Coke
50 Perc/Cs
40 Perc/Cs
30 Perc/Cs
Meth
30 Perc/Cs
24 Perc/Cs
18 Perc/Cs
Cash
12 Perc/Cs
10 Perc/Cs
8 Perc/Cs
Weed
6 Perc/Cs
5 Perc/Cs
4 Perc/Cs
Forg
5 Perc/Cs
4 Perc/Cs
3 Perc/Cs

Nélkül
Stuff vagy EquipMindkettő
Coke
500 Perc/Tr
400 Perc/Tr
300 Perc/Tr
Meth
600 Perc/Tr
480 Perc/Tr
360 Perc/Tr
Cash
480 Perc/Tr
400 Perc/Tr
320 Perc/Tr
Weed
480 Perc/Tr
400 Perc/Tr
320 Perc/Tr
Forg
300 Perc/Tr
240 Perc/Tr
180 Perc/Tr

A következő két táblázatban bemutatom az eladhatósági árakat egy csomagra illetve egy teljes raktárra nézve. Az eladhatósági árakban mindig két érték szerepel majd mert a játék felajánlja hogy közeli vagy távoli helyre lehessen árut szállítani. Értelemszerűen a távolabbi helyekért kapunk több pénzt pontosabban a közeli hely árának másfélszeresét.

Nélkül
Stuff vagy Equip
Mindkettő
Ár 1
Ár 2
Ár 1
Ár 2
Ár 1
Ár 2
Coke
20.000$/Cs30.000$/Cs24.000$/Cs 36.000$/Cs28.000$/Cs42.000$/Cs
Meth
8.500$/Cs
12.750$/Cs10.200$/Cs15.300$/Cs11.900$/Cs17.850$/Cs
Cash
3.500$/Cs
5.250$/Cs
4.200$/Cs
6.300$/Cs
4.900$/Cs
7.350$/Cs
Weed
1.500$/Cs
2.250$/Cs
1.800$/Cs
2.700$/Cs
2.100$/Cs
3.150$/Cs
Forg
1.000$/Cs
1.500$/Cs
1.200$/Cs
1.800$/Cs
1.400$/Cs
2.100$/Cs

Nélkül
Stuff vagy Equip
Mindkettő
Ár 1
Ár 2
Ár 1
Ár 2
Ár 1
Ár 2
Coke
200.000$/Tr300.000$/Tr240.000$/Tr360.000$/Tr280.000$/Tr420.000$/Tr
Meth
170.000$/Tr
255.000$/Tr200.400$/Tr300.600$/Tr238.000$/Tr357.000$/Tr
Cash
140.000$/Tr
210.000$/Tr
168.000$/Tr
252.000$/Tr
196.000$/Tr
294.000$/Tr
Weed
120.000$/Tr
180.000$/Tr
144.000$/Tr
216.000$/Tr
168.000$/Tr
252.000$/Tr
Forg
60.000$/Tr
90.000$/Tr
72.000$/Tr
108.000$/Tr
84.000$/Tr
126.000$/Tr

Ezek sajnos nem a tiszta hasznok így mert ezekből lejön még a bizniszek fenntartási költsége is tehát annyival kevesebb. Ez bizniszenként 1.500$-tól 9.000$-ig terjedhet függően attól milyen upgradekkel van ellátva. Ha mind az 5 fajta biznisz maxra van upgradelve akkor naponta összesen 30.000$ a költség. A következő listában részletesen levezetem az egyes dolgok fenntartási kölségeit tételesen melyek ugyebár összeadódnak.

Coke
Upgrade nélkül: 4.500$
Equipmentel: +1.500$
Staffal: +2.250$
Securityvel: +750$
Összesen: 9.000$

Meth
Upgrade nélkül: 3.600$
Equipmentel: +1.200$
Staffal: +1.800$
Securityvel: +600$
Összesen: 7.200$

Cash
Upgrade nélkül: 3.000$
Equipmentel: +1.000$
Staffal: +1.500$
Securityvel: +500$
Összesen: 6.000$

Weed
Upgrade nélkül: 2.400$
Equipmentel: +800$
Staffal: +1.200$
Securityvel: +400$
Összesen: 4.800$

Forg
Upgrade nélkül: 1.500$
Equipmentel: +500$
Staffal: +750$
Securityvel: +250$
Összesen: 3.000$

Ha fogyóban van az alapanyag újat kell szerezni. Ezt már nem a Set Up hanem a Resupply névre kattintva indíthatjuk amik már nem lesznek ilyen egyszerüek mint ahogy az első Set Up-ok voltak. A Resupplyn belül van arra is lehetőség hogy megvegyük az alapanyagot. Függően attól hány supply csíkegység hiányzik annyiba for kerülni ez csíkegységenként 15.000$ függetlenül attól milyen bizniszhez vesszük. Ha egy csíkegységbe van még némi supply akkor annak maxra töltéséért is teljes árat kell fizetni mintha teljesen üres lenne ráadásul ha vesszük akkor nem vehetünk csak egy csíkegységet hanem ilyenkor tele kell vennünk mindig így az ár úgy alakul amennyi csíkegység hiányzott.

5 csíkegység - 75.000$
4 csíkegység - 60.000$
3 csíkegység - 45.000$
2 csíkegység - 30.000$
1 csíkegység - 15.000$

A következő táblázat mutatja hogy a supply mennyibe kerülne összesen ha tele akarjuk tölteni a késztermék raktárakat.

Nélkül vagy Stuff
Equip vagy Mindkettő
Coke
375.000$/Tr
195.000$/Tr
Meth
360.000$/Tr
180.000$/Tr
Cash
300.000$/Tr
150.000$/Tr
Weed
240.000$/Tr
120.000$/Tr
Forg
180.000$/Tr
90.000$/Tr

Így ezen táblázat és a teli raktáras eladhatósági ártáblázat alapján kiszámolhatjuk a tiszta hasznot...

Nélkül
Stuff
Equip
Mindkettő
Ár 1
Ár 2
Ár 1
Ár 2
Ár 1
Ár 2
Ár 1
Ár 2
Coke
-175.000$
-75.000$
-135.000$-15.000$
45.000$
165.000$85.000$225.000$
Meth
-190.000$-105.000$-159.600$-59.400$
20.400$
120.600$58.000$177.000$
Cash
-160.000$
-90.000$
-132.000$-48.000$
18.000$
102.000$46.000$144.000$
Weed
-120.000$
-60.000$
-96.000$
-24.000$
24.000$
96.000$
48.000$132.000$
Forg
-120.000$
-90.000$
-108.000$-72.000$-18.000$
18.000$
-6.000$
36.000$

Jól látszik hogy upgrade nélkül vagy csak stuff upgraddel totálisan minuszos lenne minden biznisznél tehát a supply vásárlással hatalmas összegeket buknánk. Equipment vagy mindkét upgraddel már sokkal barátibb a helyzet de ezekben az esetekben is csak a Coke Meth és Cash biznisz esetén éri meg talán. Kb annyit nyerünk rajta így mint amennyit befektettünk. Továbbá ne felejtsük el aztis hogy az ott dolgozókat is fizetni kell tehát még azis lejön az eladási árból...

Szóval eléggé drága mulatság és nem megérős supplyt vásárolni így nekünk a Steal kattintási lehetőség marad tehát inkább ellopjuk azt az ugyanis ingyen van. Ha nálatok van éppen valami megszerzett cucc akkor ahogy a ceonál ittis megjelenik a Global Signal számláló mely ha lejár mindenki számára láthatóvá válsz a radaron hogy nálad van valami így nemcsak az npc-k támadását kell elviselni hanem az esetleges egyéb játékosok támadását is kiknek a te árudra fáj a foga. Ez akkoris így van ha nem beszerzed hanem éppen eladni akarsz tehát légy résen.

Resupply Missziók

A resupply küldetések hasonló kaliberüek lesznek mint a ceo raklapos áruszerző küldetései tehát ittis véletlenszerü lesz hogy melyik fajta és milyen komplikációkkal megáldott küldetést ad be. Minél nagyobb alapanyagkészlet hiányzik annál több csomagot kell összeszednünk. Ebben az esetben nem te választod ki hány csomag alapanyagot akarsz lopni hanem ennek száma attól fog függeni hány tagot toborzol a bandába eszerint alakul hány csomag vagy jármű lesz. Ittis természetesen egy ember csak egy csomagot tud cipelni tehát érdemes többen csinálni a feladatokat mert eléggé időigényes egyedül. Az egyes csomagokba illetve járművekbe változó supply csíkegység lehet ez féltől akár háromig is terjedhet. A fajtákat tekintve a csoportosítást a ceo-hoz hasonlóan az alapanyag elhelyezkedése szerint csoportosítottam.

1.Amikor az alapanyag bizonyos bandatagok valamelyikénél található akiket ki kell csinálni hogy megleljük és leszállíthassuk a bizniszünkhöz. Ekkor a tagok egyhelyen lesznek és nem járművel tehát annyira nem nehéz. Általába szabadtéren tartózkodnak de van olyan eset amikor a Tequilala bárban ekkor nem használhatunk semmiféle fegyvert kénytelenek vagyunk bunyózni. Ha megvan a cucc akkor a visszaút során üldözőbe vehetnek.

2.Amikor az alapanyag valahol a földön lesz persze nem ilyen egyszerű mert ezt általában őrizni szokták ellenséges tagok is. Ez lehet szabadtéri de akár zárt helyen is. Amint megközelítjük a helyet már ránk is lőnek. Van olyan alternatív esete ennek amikor egy contacthoz kell nyugiban odasétálnunk aki mellett már ottlesz az áru de őt lelövik valahonnan mesterlövésszel minket meg ugyanúgy megtámadnak ellenséges tagok tehát annyi a különbség az egészben hogy később támadnak ránk meg más a körítés de a lényeg ugyanaz. Vannak esetek amikor a cucc ugyan a földön van de egy fadobozban tehát ezt fel kell törni hogy összeszedhessük ekkor általában több doboz van mint áru tehát többet is fel kell törni mire mindet megtaláljuk. Természetesen ezeket is őrizni fogják. Utolsó földi eset amikor az árut egy repülőből dobják le nekünk. Ekkor irány a kérdéses hely ahol mindenkit tegyünk el láb alól törjük fel a kijelölt dobozt amiben a füstjelzők vannak abból dobjunk el egyet és várjuk a csodát hogy földetérjen az áru. Szedjük össze azt irány vissza. Ha egy cucc nálunk van akkor a visszaút során üldözőbe vehetnek.

3.Amikor az alapanyag egy járműben lesz amit meg kell szerezni és leszállítani ekkor adott esetben a jármű sérülésére is vigyázni kell de nem mindig van ilyen. A jármű állhat vagy éppen mozgásban is lehet. Ha áll akkor ellenséges tagok őrizhetik de nem mindig szokták. Továbbá a jármű elkötésekor vagy megközelítésekor körözést kaphatunk de ez se mindig fordul elő. Álló jármű esetén előfordulhat azis hogy először verekedéssel meg kell félemlítenünk egy kijelölt embert valahol majd eztán jelenik meg a radaron a lopandó jármű. Ha a jármű mozgásban van ebben az esetben is kaphatunk körözést vagy nem. Esetleg több jármű is megjelenhet a radaron amik közül valamelyikben lesz az áru ezek közül némelyik jármű akár álló helyzetben is lehet amúgy. Vannak esetek amikor motorosokat kell elkapni. Ennél a csomag ugyan nem kimondottan a járművükben lesz hanem a sofőrnél de ide soroltam eztis mivel ha azt vesszük ezek is mozgásban levő járművek. Utolsó fajtája a mozó járműves küldiknek kissé komplikáltabb de nem vészes. Egy kijelölt areán belül kell körözést csinálni és megis tartani mindaddig amíg meg nem jelenik a kérdéses rendőrségi motor amiben az áru van. Lényeg a lényeg ha megvan egy árut tartalmazó jármű vigyük a bizniszünkhöz. A visszaút során üldözőbe vehetnek.

Ha megteltek a bizniszek késztermékkel ideje őket eladni. A Sell missziók indítása szintén a laptopról történik ahol mindig ugyebár két féle áron adhatjuk el az árut. Közelebbi helyre vagy távolabbi helyre értelem szerüen a távolabbi helyre eladva kapunk több pénzt.

Sell Missziók

Az árut zömében különböző járművekkel hordjuk szét. Minnél több árut adunk el annál több járművel kell teljesíteni tehát ajánlatos clubtagokat toborozni a feladatokhoz. A jármű száma az éppen eladni kívánt product csíkegység számától függ.

1db - 1 jármű
2db - 1-2 jármű
3db - 3 jármű
4db - 3-4 jármű
5db - 3-4 jármű

A szállítás véletlenszerüen történhet teherautóval motorral hajóval repülővel helikopterrel de történhet akár gyalogosan is ekkor mindenki vállán lógni fog egy táska persze ettől függetlenül ugyanúgy közlekedhetünk bármilyen járművel csak ebben az esetben nemkell a jármű épségére vigyázni ellenben a többinél ugyanis ha felrobban a jármű akkor az áru is és buktad az egészet. Van hogy csak egy helyen van hogy több helyen is meg kell állni. Bizonyos helyeken megtámadhatnak vagy körözést is kaphatunk. A repülés során előfordul hogy alacsonyan kell szállnunk s úgy kell hullajtani a csomagokat. Szóval mindezek az eshetőségek véletlenszerüen keveredve fordulhatnak elő.

Defend Business

Mint ahogy a ceonál is úgy ittis megeshet hogy valami támadás éri a bizniszünket. Ennek esélyét amúgy a Security Upgrade fejlesztés megléte csökkenti. A feladatoknak több fajtája lehetséges. Első és legegyszerübb amikor csak simán ellopják az árut a raktárból ekkor megjelenik egy célpont aki járművel közlekedik őt kell elkapni felszedni az árut és visszavinni a bizniszünkhöz. A következő fajta már nehezebb feladat. Azzal kezdődik hogy a bizniszünk körül mindenkit ki kell iktatni majd meg kell szerezni egy mozgásban levő rendőrségi furgont amiben a letartóztatott munkásaink csücsülnek őket szépen mentsük meg és gyerünk vissza a bizniszhez minderre az egészre 30 perc áll rendelkezésre. Harmadik fajta ismét a rendőrökkel lesz kapcsolatos. Van egy besúgó aki köpött a zsaruknak így megjelenik egy piros célkereszt a radaron az ő személyében na őt kell kiicsinálni persze a zsaruk is résen lesznek eközben. Ha az illető meghalt szedjük fel az általa elejtett bizonyítékot rázzuk le a körözést és vigyük vissza a bizniszünkhöz.

A motoros klub főnökeként a bizniszelésen kívül egyéb küldetések is elérhetővé válnak Clubhouse Contracts, Club Work, Club Challenge továbbá a Member Challenge küldetések. A Clubhouse Contracts küldik a klubházban az egyik falnál indíthatók egyszerre max három érhető el mindig és vannak melyeket csak akkor lehet indítani ha többen vagytok. A Club Work, Club Challenge és Member Challenge a megszokott módon az interakció menüben indítható. A Member Challenge lényegüket tekintve nem tér el a Club Challenge feladatoktól csak annyiban hogy csak bizonyos rangokkal megáldott tagok indíthatják ugyanis a klub főnöke a motoros bandába becsatlakozott tagoknak oszthat ki különböző rangokat.

Clubhouse Contracts

1.Gunrunning
Irány a kijelölt hely ahol éppen a fegyvercsere történik. Lőjetek le mindenkit majd a szanaszét levő 5db táskát gyűjtsétek össze és vigyétek őket a furgonhoz. Ha mind megvan pattanjataok a járműbe és irány a kijelölt hely. Minderre 30 perc áll rendelkezésre. Amint beszálltok a furgonba láthatóvá váltok a radaron minden játékos számára kik elvehetik a furgont ha nem vigyázol.

2.P.O.W.
Irány a kijelölt hely ahol ki kell szabadítanotok egy kék figura ikonnal jelzett tagot. A tagot a rendőrség tartja fogva tehát lesz jópár zsaru mindig a környéken. Az illető többféle helyen fordulhat elő föld alatt épületben vagy egyéb nehezebben megközelíthető helyeken. Juttassátok ki élva a tagot ahol fogva tartották rázzátok le a körözést és irány oda ahol kiteszitek a klienst. Minderre 30 perc áll rendelkezésre. Amint szabaddá tettétek a csávót mindenkinek látható lesz a radaron így más játékosok is levadászhatják tehát csak ügyesen.

3.Guns for Hire
Irány a kijelölt két kocsi melyeket juttassatok el a kijelölt helyre. Az odaút során üldözőbe vesznek természetesen. Ha megérkeztetek az idő lejártáig még védelmeznetek kell az ottani szövetségeseket a fokozatosan érkező támadóktól. Minderre 15 perc áll rendelkezésre. Ilyenkor minden játékosnak láthatóvá válnak a szövetségesek a radaron tehát az ő támadásaikra is lehet számítani.

4.By the Pound
Hajtsatok a megfelelő helyre ahol az áru leledzik ott iktassátok ki a tagokat akiknél az áru van és szedjétek őket össze. Ezek hengeralakú csomaggal lesznek jelölve. Ha megvannak irány a kijelölt hely. Minderre 30 perc áll rendelkezésre. Amint megvannak a csomagok láthatóvá váltok a radaron mindenki számára így azt esetlegesen elvehetik tőletek.

5.Weapon of Choice
Feladat célpontokat kiiktatni különböző helyeken. Amint odaérsz egyhez a játék kiírja milyen fegyverrel kell ezt megtenni. Ilyenkor rak is oda a játék olyan fegyvert ha nem lenne nálad. Persze nem szükséges ezt betartani de érdemes mert így több pénz jár a feladatért. Minderre 15 perc áll rendelkezésre. A célpontok a többi játékosnak is látszani fognak a radaron akik esetlegesen védhetik őket.

6.Nine Tenths of the Law
Motorokat kell megszerezni a kijelölt helyen és leszállítani őket a kijelölt helyre. Persze a motorokat őrizni fogják de ez nem jelenthet túl nagy gondot számunkra. Minderre 30 perc áll rendelkezésre. A motorok megszerzését követően láthatóvá váltok a radaron mindenki számára tehát esetlegesen elvehetik tőletek a motorokat.

7.Cracked
Indulás mindannyian a kijelölt épülethez ahol mindenkit aki útba van csináljatok ki. Menjetek be és keressétek meg a széfet amit a minijáték segítségével nyissatok ki. Így szert tesztek pénzes zsákokra amiket le kell szállítanotok a kijelölt helyre. Egy ember egyszerre csak egy zsákot tud vinni. Minderre 30 perc áll rendelkezésre. A zsákok megszerzését követően láthatóvá váltok a radaron mindenki számára tehát esetlegesen elvehetik tőletek a zsákokat.

8.Jailbreak
Egy rabszállító buszt kell megszerezni és eljuttatni oda ahol a rabok helikopterrel menekülnek tovább. A busz éppen úton lesz és persze a rendőrök sem maradhatnak ki a buliból. Minderre 30 perc áll rendelkezésre. Amint beszálltok a rabszállító buszba láthatóvá váltok a radaron minden játékos számára kik elvehetik a buszt ha nem vigyázol.

9.Fragile Goods
Négy darab Lost furgont kell felrobbantani melyek éppen mozgásban lesznek. A járművek nem lesznek egyhelyen de olyan messzire se egymástól. Egyenként érjétek utol őket és tetszőleges módon robbantsátok fel mindegyiket. Minderre 15 perc áll rendelkezésre. A furgonokat minden játékos látja tehát előfordulhat hogy egyéb játékosok is védik a furgonokat.

10.Outrider
Négy darab ipsét kell motorral elfurikázni a kijelölt helyre közbe persze üldözőbe vesznek jószokáshoz híven. A tagok egyhelyen lesznek nem szanaszét úgyhogy irány és vigyétek. Érdemes többen csinálni a küldetést hogy hamarabb végezzetek mert egy ember egyszerre csak egy illetőt tud vinni. Minderre 30 perc áll rendelkezésre. Amikor felvesztek egy illetőt láthatóvá váltok mindenki számára a radaron így egyéb játékosok támadására is számítani kell kik ki akarják iktatni a szállítandó klienseket

11.Torched
Tíz darab fegyveres ládát kell megsemmisíteni. Irány a kérdéses hely majd a lövöldöző tagokat is elintézve molotov koktélozd meg a ládákat. Ottlesznek szinte egyrakáson vigyázz mert a ládák nagyot robbannak. Minderre 15 perc áll rendelkezésre. A ládák minden játékosnak láthatók lesznek a radaron így esetlegesen más játékosok támadását is el kell viselni kik a ládákat fogják védelmezni.

Club Work

1.Deathmatch
Két motoros klub tagjai küzdhetnek meg egymással melyben az a csapat nyer aki 20 perc alatt legtöbbször nyírja ki az ellenséges csapat tagját vagy amelyik csapat először eléri a 20-as kill limitet. Feladat nem automatikusan indul előbb meg kell várni hogy a kivívott klub főnöke egyáltalán belemegy-e a csatározásba.

2.Joust
Úgyszintén két motoros klub tagjai küzdhetnek meg egymással. Érjetek a radaron motor fölötte két zászló ikonnal jelölt helyre majd a megjelenő nyújtott téglalap alakú areán belül az lesz a feladat hogy motorról lőve vagy kézi fegyvereket használva hússzor kiüssük az ellenséges csapatot a nyeregből. A futam 15 percig tart majd amelyik csapat először eléri a hússzori kiütést az nyer vagy akinek több kiütése van ha lejár az idő. Indítás után az ellenséges szervezeteknek is megjelenik a jel a radaron így aki akar az csatlakozhat.

3.Caged In
A feladat megegyezik a Penned In random eventtel. Indítás után megjelenik egy négy nyillal ellátott motor ikonnal jelölt zöld area ahova bizonyos idő alatt meg kell érkeznie minden játékosnak. Ilyenkor ugyebár a jelzés mindenkinek látszik a radaron. Start után az area sárgává változik feladat az lesz hogy a járművel ezen areán belül tartózkodjunk és ne engedjük magunkat kitolni onnan mert 15 másodperc areán kívüli tartózkodás esetén felrobbanunk. Nehezítés annyi hogy az area bizonyos irányba haladni fog továbbá fokozatosan megy össze mindaddig amíg csak egy jármű fér el benne így aki utolsónak marad az areába az nyer.

4.Stand Your Ground
A feladat megegyezik a Piracy Prevention nevezetü vip work feladattal vagyis egy bizonyos sárga kis areát kell 20 percig védelmeznünk a támadókkal szemben. Ha egy enemy kb 30 másodpercig tartózkodik az areán belül vesztettél. A radaron egy szines köralakú pötty jelenik meg fekete motorral a közepén ide kell jönni itt az area ez ugyebár mindenkinek megjelenik a radaron.

Club Challenge

1.Search and Destroy
Tíz perc alatt aki a legtöbb célpontot írtja ki az nyer. A célpontot mindig egy bizonyos sárga célkereszt benne figura ikonnal jelzett sárga areán belül kell megkeresni továbbá kapsz egy sms-t a kinézetéről. Ha megtaláltad akkor a radar jelezni is fogja menekülni nem fog könnyű lesz kiütni. Amint megvan egy kapod a következő sms-t a kövi célpont képével és így tovább az idő lejártáig.

2.Wheelie Rider
A feladat megegyezik a Wheelie Challenge próbával vagyis aki 5 percen belül a leghosszabb távolságot hátsóegykerekezik motorral az nyer.

3.Criminal Mischief
Aki 10 perc alatt a legtöbb kocsit rongálja meg az nyer. A vandálkodás csak motoron ülve és valamilyen közelharci fegyvert használva lehetséges csak az ér pontot.

Member Challenge

1.Rippin' It Up
Ezt a próbát csak az Enforcer titulussal megáldott tag indíthatja. Hasonló a korábban leírt Criminal Mischief challengehez. Aki 10 perc alatt a legnagyobb értékű kárt okozza a környező járművekben az nyer. Ezt szintén csak motoron ülve tehetjük meg viszont itt már nem csak közelharci fegyvereket használhatunk.

2.Hit and Ride
Ezt a próbát csak Vice President titulussal megáldott tag indíthatja. Aki 10 perc alatt a legtöbb gyalogost tudja kicsinálni motoron ülve az nyer.

3.On the Run
Ezt a próbát csak a Sergeant at Arms titulussal megáldott tag indíthatja. Lényeg ugyanaz mint a Most Wanted VIP challengenek vagyis minden klubtag 5 csillagos körözést kap melyet 10 percig kell kibírni mindenkinek. Aki a legtovább bírja halál vagy letartóztatás nélkül az nyer.

4.Race to Point
Ezt a próbát csak a Road Capitain titulussal megáldott tag indíthatja. Ugyanaz mint az impromptu sprint versenymód csak itt a Road Captain választja ki a célvonal helyét.

Bunker Business
A Gunrunning Update frissítés kapcsán került be a játékba. Ismét egy új biznisz lehetőség mely szinte majdhogynem azonos kaptafára épül mint ahogy a Biker business. Ezt a tevékenységet mind ceoként mind motorosfőnökként űzhetjük. Első teendőnk ugyanaz lesz venni kell egy ingatlant hozzá ami nem más mint egy bunker ezt a www.foreclosures.maze-bank.com oldalon tudjuk megtenni ahol a klubházakat is megvehettük. Összesen 11 féléből választhatunk egyszerre csak egy lehet a birtokunkban. A vétel során szintén beállíthatunk egy csomó feleslegesnek mondható plussz pénzbe kerülő dolgot mint ahogy a klubháznál is volt. Egy kivétel talán lesz ami a lőtér. A bunker egy félkör alakú ikonnal lesz majd jelölve. A bunkerekről azonos számozású térkép a térképek menüponton belül található.

Bunkerek Kép

1.Paleto Forest Bunker - 1.165.000$
2.Raton Canyon Bunker - 1.450.000$
3.Lago Zancudo Bunker - 1.550.000$
4.Chumash Bunker - 1.650.000$
5.Grapeseed Bunker - 1.750.000$
6.Route 68 Bunker - 1.950.000$
7.Grand Senora Oilfields - 2.035.000$
8.Grand Senora Desert - 2.120.000$
9.Smoke Tree Road Bunker - 2.205.000$
10.Thomson Scrapyard Bunker - 2.290.000$
11.Farmhouse Bunker - 2.375.000$

Ha minden megvan mehetünk a bunkerba ahol találsz egy laptopot. A laptopon lesz egy Disruption Logistics nevezetü program amin keresztül indítsuk el a Set Up küldetést ami nem más mint hogy beszerezzük a fegyvergyártáshoz és a kutatáshoz szükséges alapanyagokat. El kell mennünk az alapanyagokat tartalmazó járműért és vissza kell vinni a bunkerunkhoz. Első nekifutásra szerencsére nem tol ki velünk a játék így a feladat roppant egyszerű lesz mert az áru állni fog nem őrzi senki körözést se kapsz és üldözni se fognak nem lesz túl megeröltető. Ha megvan az áru indulás vissza a bunkerhez. Ekkor azonnal megkezdődik a gyártás vagy kutatás amiben neked tulképp nincs nagy szereped egyszerüen csak várni kell tehát nem kell csinálnod semmit érte.

Szintén tudsz upgradeket vásárolni eszközök személyzet és biztonsági rendszerek tekintetében amik gyorsítják a termelést növelik az eladhatósági árat és csökkentik a supply alapanyag felhasználást. Ezt szintén a laptop segítségével tudod megtenni. A kövi táblázat az egyes fejlesztések árait szemléltetik.

Gun
Equip
1.155.000$
Staff
598.500$
Security
351.000$

A Security Upgrade igazából csak azt befolyásolja hogy csökkenti annak az esélyét hogy a bizniszt valamilyen külső vagy belső támadás érje.
A Stuff Upgrade csökkenti a termelési időt és növeli eladhatósági árat.
Az Equipment Upgrade csökkenti a termelési időt növeli az eladhatósági árat és csökkenti a supply alapanyag felhasználás mértékét.
A Stuff és Equipment Upgrade azonos szinten van tehát külön külön mind a kettő ugyanolyan mértékben változtatja a mennyiségeket idő és eladhatósági ár tekintetében. Tehát ilyen szempontból mindegy melyiket vesszük meg először a kettő közül de az Equipmentet érdemes mert az ezek mellet ugyebár a Supply felhasználást is csökkenti. Természetesen mind a Stuff mind az Equipment upgrade megléte a cél hiszen a kettő együtt befolyásolja legkedvezőbben az időt és az eladhatósági árat.

A bizniszbe belépve telítettségének mértékét egy Stock csík fogja jelezni. Aki kíváncsi eddig mennyi csomag van a bunkerben az inkább menjen el a raktár részre és számolja meg úgy egyszerübb meghatározni mint csík alapján. Persze ha ismerjük hogy a bunker hány csomagot tud tárolni maximum akkor rutinosabbak csík alapján is rájöhetnek. A Stock csík nem lesz öt csíkegységre felosztva mint ahogy a biker business product csíkja volt. A bunker max 100db csomagot tud tárolni ami csomagonként 0.01 Stockcsíknak felel meg. Így maga a teli Stock csík 100 Tic egységből áll.

A Stock csík alatt lesz egy Research kutatás csík is ez szintén nem lesz csíkegységekre felosztva. A kutatásnál ugyebár nem keletkezik kézzel fogható dolog vagyis csomag de eztis ki lehet fejezni számértékben ugyanis minden kutatás teli research csíkja 60 Tic egységből áll. Összesen 51 darab kutatás van melyből 19 járműfejlesztés, 18 fegyverfejlesztés, 5 járműfestés, 8 fegyverfestés továbbá 1 player tuning. Hogy melyiket kutatjuk az véletlenszerű lesz.

Jármű
-APC SAM Battery
-Half-Track 20mm Quad Autocannon
-Weaponized Tampa Dual Remote Minigun
-Weaponized Tampa Rear-Firing Mortar
-Weaponized Tampa Front Missile Launchers
-Weaponized Tampa Heavy Chassis Armor
-Dune FAV 40mm Grenade Launcher
-Dune FAV 7.62mm Minigun
-Oppressor Missiles
-Anti-Aircraft Trailer Dual 20mm Flak
-Anti-Aircraft Trailer Homing Missile Battery
-Mobile Operations Center Rear Turrets
-Karin Technical 7.62mm Minigun
-Karin Technical Heavy Chassis Armor
-Karin Technical Ram-Bar
-Karin Technical Brute-Bar
-HVY Insurgent Pickup .50 Cal Minigun
-HVY Insurgent Pickup Heavy Armor Plating
-Proximity Mines (APC, Dune FAV Buggy, Half-Track, Karin Technical, HVY Insurgent)

Fegyver
-Incendiary Rounds (Mind a hatba)
-Hollow Point Rounds (Pistol, SMG)
-Armor Piercing Rounds (Comb MG, Assa Rifle, Carb Rifle, Heavy Snip)
-Full Metal Jacket Rounds (Mind a hatba)
-Explosive Rounds (Heavy Sniper)
-Pistol Mk II Mounted Scope
-Pistol Mk II Compensator
-SMG Mk II Holographic Sight
-SMG Mk II Heavy Barrel
-Heavy Sniper Mk II Night Vision Scope
-Heavy Sniper Mk II Thermal Scope
-Heavy Sniper Mk II Heavy Barrel
-Combat MG Mk II Holographic Sight
-Combat MG Mk II Heavy Barrel
-Assault Rifle Mk II Holographic Sight
-Assault Rifle Mk II Heavy Barrel
-Carbine Rifle Mk II Holographic Sight
-Carbine Rifle Mk II Heavy Barrel

Jármű szín
-Fractal Livery Set
-Digital Livery Set
-Geometric Livery Set
-Nature Reserve Livery
-Naval Battle Livery

Fegyver szín
-Brushstroke Camo Mk II Weapon Livery
-Skull Mk II Weapon Livery
-Sessanta Nove Mk II Weapon Livery
-Perseus Mk II Weapon Livery
-Leopard Mk II Weapon Livery
-Zebra Mk II Weapon Livery
-Geometric Mk II Weapon Livery
-Boom! Mk II Weapon Livery

Player
-Ballistic Equipment

A Research csík alatt lesz egy Supply csík is mely szintén nincs csíkegységekre osztva. Minden teli Supply csík 100 Tic egységnek felel meg. Felmerül a kérdés mi az a Tic. Ugyebár a supply csík sose egyik pillanatról a másikra fogy el hanem kis léptékben vagyis amikor a csík csökken egy szinte alig észrevehető légyfa..nyit na az 1 Tic. A Tic alapján meg lehet állapítani hogy hány supply Tic-ből lesz egy csomagnyi fegyver (Cs) és egy egységnyi research (ResTic) továbbá mindez teli késztermék raktárra (Tr) és teli research csíkra (TeliRes) nézve is. Mint korábban írtam a Supply szükségletet és ezáltal a Tic szükségletet is csak az Equipment Upgrade befolyásolja egészen pontosan felezi.

Nélkül vagy Stuff
Equip vagy Mindkettő
Gun
10 Tic/Cs
5 Tic/Cs
Res
2 Tic/ResTic
1 Tic/ResTic
Nélkül vagy Stuff
Equip vagy Mindkettő
Gun
1000 Tic/Tr
500 Tic/Tr
Res
120 Tic/TeliRes
60 Tic/TeliRes

Mindezt ki lehet számolni Supply csíkra (Scs) nézve is ami úgy jön ki hogy a Tic számokat elosztjuk százzal.

Nélkül vagy Stuff
Equip vagy Mindkettő
Gun
0.1 Scs/Cs
0.05 Scs/Cs
Res
0.02 Scs/ResTic
0.01 Scs/ResTic
Nélkül vagy Stuff
Equip vagy Mindkettő
Gun
10 Scs/Tr
5 Scs/Tr
Res
1.2 Scs/TeliRes
0.6 Scs/TeliRes

A Tic alapján nem csak a Supply szükségletet hanem az időket is meg lehet állapítani vagyis meg kell nézni hány percenként fogy egy Tic.

Nélkül
Stuff
Equip
Mindkettő
Gun
1.0 Perc/Tic0.850 Perc/Tic1.70 Perc/Tic1.4 Perc/Tic
Res
2.5 Perc/Tic2.125 Perc/Tic4.25 Perc/Tic3.5 Perc/Tic

Mint korábban írtam a Stuff Upgrade és az Equipment Upgrade ugyanolyan mértékben befolyásolja az időt ennek ellenére mégis külön oszlopot kapott mert különböznek a TicPercei. Oka az hogy az időnek egy csomagra vagy researchticre nézve ugyanannyinak kell lenni mind Stuff mind Equipment esetén. Nade az Equipment felezte a Tic felhasználást s mivel a csomagidő és researchidő adott ezért az Equipmentnél a TicPerc duplázódik a Stuff TicPerceihez képest. Aki nem érti annak ennél jobben nemtudom elmagyarázni. Az eddigi adatokból meg lehet állapítani az időket egy csomagra és research egységre illetve egy teljes raktárra és teli research csíkra nézve.

Nélkül
Stuff vagy Equip
Mindkettő
Gun
10 Perc/Cs
8.5 Perc/Cs
7 Perc/Cs
Res
5 Perc/ResTic
4.25 Perc/ResTic
3.5 Perc/ResTic

Nélkül
Stuff vagy Equip
Mindkettő
Gun
1000 Perc/Tr
850 Perc/Tr
700 Perc/Tr
Res
300 Perc/TeliRes
255 Perc/TeliRes
210 Perc/TeliRes

A következő két táblázatban bemutatom az eladhatósági árakat egy csomagra illetve egy teljes raktárra nézve. Az eladhatósági árakban mindig két érték szerepel majd mert a játék felajánlja hogy közeli vagy távoli helyre lehessen árut szállítani. Értelemszerűen a távolabbi helyekért kapunk több pénzt pontosabban a közeli hely árának másfélszeresét. Ugyebár eladni csak a fegyvereket lehet tehát a researchel kutatással kapcsolatban nincsenek árak.

Nélkül
Stuff vagy Equip
Mindkettő
Ár 1
Ár 2
Ár 1
Ár 2
Ár 1
Ár 2
Gun
5.000$/Cs7.500$/Cs6.000$/Cs9.000$/Cs7.000$/Cs10.500$/Cs

Nélkül
Stuff vagy Equip
Mindkettő
Ár 1
Ár 2
Ár 1
Ár 2
Ár 1
Ár 2
Gun
500.000$/Tr750.000$/Tr600.000$/Tr900.000$/Tr700.000$/Tr1.050.000$/Tr

Ezek sajnos nem a tiszta hasznok így mert ezekből lejön még a biznisz fenntartási költsége is tehát annyival kevesebb. Ez 4.700$-tól 9.400$-ig terjedhet függően attól milyen upgradekkel van ellátva. A következő listában részletesen levezetem az egyes dolgok fenntartási kölségeit tételesen melyek ugyebár összeadódnak.

Gun
Upgrade nélkül: 4.700$
Equipmentel: +1.600$
Staffal: +2.325$
Securityvel: +775$
Összesen: 9.400$

A laptopon van egy olyan lehetőség is ahol beállíthatjuk hogy a bunkerben mivel foglalkozzanak itt három lehetőség van fegyvergyártással, kutatással vagy pedig mindkettővel egyszerre. Abban az esetben ha mindkettővel foglalkoznak az duplázza az előző táblázatokban olvasható ticperceket és ezáltal a termelési időket is a gyártásban és a kutatásban is egyaránt. A megosztás a csomagárat és a supply felhasználást nem befolyásolja sem a gyártásban sem a kutatásban csak az időket. Ekkor bármely upgrade-el azidő alatt míg egy csomag megterlemődik addig mindig két ResearchTic egység keletkezik. Így mivel mindkét tevékenység eszi az alapanyagot az összesített supply fogyási idők látszólag egyenetlenek lesznek de szabályszerűek. A fogyások mindig egy bizonyos sort követnek majd melyek ismétlődnek. Minden egyes sor végén egyszerre mindig 2 Tic supply fogy. Nélkül és Stuff upgradel egy csomaghoz a sornak kétszer kell végigfutnia. Következőként leírom ezeket a sorokat hogy hány percenként fogy egy SupplyTic és mire fogy.

Gun
Gun
Res
Gun
Gun
Gun és Res
Nélkül
2.0Perc/Tic2.0Perc/Tic1.00Perc/Tic1.00Perc/Tic2.0Perc/Tic2.0Perc/2Tic
Stuff
1.7Perc/Tic1.7Perc/Tic0.85Perc/Tic0.85Perc/Tic1.7Perc/Tic1.7Perc/2Tic
Equip
3.4Perc/Tic3.4Perc/Tic1.70Perc/Tic1.70Perc/Tic3.4Perc/Tic3.4Perc/2Tic
Mindkettő
2.8Perc/Tic2.8Perc/Tic1.40Perc/Tic1.40Perc/Tic2.8Perc/Tic2.8Perc/2Tic

Végül leírok egykét adatot a megosztott dolgokkal kapcsolatban.

Nélkül
20 Perc alatt 1 Csomag és 2 ResearchTic termelődik amihez 14 SupplyTic fogy így 7 Csomag és 14 ResearchTic lesz egy teli SupplyCsíkból ami így összesen 144 Perc alatt fogy el.

Stuff
17 Perc alatt 1 Csomag és 2 ResearchTic termelődik amihez 14 SupplyTic fogy így 7 Csomag és 14 ResearchTic lesz egy teli SupplyCsíkból ami így összesen 122.4 Perc alatt fogy el.

Equip
17 Perc alatt 1 Csomag és 2 ResearchTic termelődik amihez 7 SupplyTic fogy így 14 Csomag és 28 ResearchTic lesz egy teli SupplyCsíkból ami így összesen 244.8 Perc alatt fogy el.

Mindkettő
14 Perc alatt 1 Csomag és 2 ResearchTic termelődik amihez 7 SupplyTic fogy így 14 Csomag és 28 ResearchTic lesz egy teli SupplyCsíkból ami így összesen 201.6 Perc alatt fogy el.

Ha fogyóban van az alapanyag újat kell szerezni. Ezt már nem a Set Up hanem a Resupply névre kattintva indíthatjuk amik már nem lesznek ilyen egyszerüek mint ahogy az első Set Up volt. A Resupplyn belül van arra is lehetőség hogy megvegyük az alapanyagot. Függően attól hány supply ötödrész hiányzik annyiba fog kerülni ez ötödrészenként 15.000$. Ha egy ötödrészbe van még némi supply akkor annak maxra töltéséért is teljes árat kell fizetni mintha teljesen üres lenne ráadásul ha vesszük akkor nem vehetünk csak egy ötödrészt hanem ilyenkor tele kell vennünk mindig így az ár úgy alakul amennyi ötödrész hiányzott.

5 ötöd - 75.000$
4 ötöd - 60.000$
3 ötöd - 45.000$
2 ötöd - 30.000$
1 ötöd - 15.000$

A következő táblázat mutatja hogy a supply mennyibe kerülne összesen ha tele akarjuk tölteni a késztermék raktárat vagy a research csíkot.

Nélkül vagy Stuff
Equip vagy Mindkettő
Gun
750.000$/Tr
375.000$/Tr
Res
90.000$/TeliRes
45.000$/TeliRes

Így ezen táblázat és a teli raktáras eladhatósági ártáblázat alapján a gunra nézve kiszámolhatjuk a tiszta hasznot...

Nélkül
Stuff
Equip
Mindkettő
Ár 1
Ár 2
Ár 1
Ár 2
Ár 1
Ár 2
Ár 1
Ár 2
Gun
-250.000$
0$
-150.000$150.000$
225.000$
525.000$325.000$675.000$

Jól látszik hogy upgrade nélkül vagy csak stuff upgraddel néhol minuszos vagy elég keveset hozó a dolog tehát a supply vásárlással hatalmas összegeket buknánk. Equipment vagy mindkét upgraddel már sokkal barátibb a helyzet. Kb annyit nyerünk rajta így mint amennyit befektettünk. Továbbá ne felejtsük el aztis hogy az ott dolgozókat is fizetni kell tehát még azis lejön az eladási árból...
Éppenséggel a research csíkot is maxra lehet tölteni pénzért. Ezis ötödrészenként történhet egy ötödrész 45.000$. Ennek szabályai is a supply vásárlás szabályai szerint alakul csak más az alapár.

5 ötöd - 225.000$
4 ötöd - 180.000$
3 ötöd - 135.000$
2 ötöd - 90.000$
1 ötöd - 45.000$

Szóval eléggé drága mulatság és nem megérős supplyt vagy researcht vásárolni így nekünk a várakozás és a Steal kattintási lehetőség marad tehát inkább ellopjuk azt az ugyanis ingyen van. Ha nálatok van éppen valami megszerzett cucc akkor ahogy a bikernél ittis megjelenik a Global Signal számláló mely ha lejár mindenki számára láthatóvá válsz a radaron hogy nálad van valami így nemcsak az npc-k támadását kell elviselni hanem az esetleges egyéb játékosok támadását is kiknek a te árudra fáj a foga. Ez akkoris így van ha nem beszerzed hanem éppen eladni akarsz tehát légy résen.

Resupply Missziók

A resupply küldetések hasonló kaliberüek lesznek mint a biker áruszerző küldetései tehát ittis véletlenszerü lesz hogy melyik fajta és milyen komplikációkkal megáldott küldetést ad be. Minél nagyobb alapanyagkészlet hiányzik annál több csomagot kell összeszednünk. Ebben az esetben szintén nem te választod ki hány csomag alapanyagot akarsz lopni hanem ennek száma attól fog függeni hány tagot toborzol a bandába eszerint alakul hány csomag vagy jármű lesz. Ittis természetesen egy ember csak egy csomagot tud cipelni tehát érdemes többen csinálni a feladatokat mert eléggé időigényes egyedül. Az egyes csomagokba illetve járművekbe változó supply mennyiség lehet. A fajtákat tekintve a csoportosítást a bikerhez hasonlóan az alapanyag elhelyezkedése szerint csoportosítottam.

1.Amikor az alapanyag egy járműben lesz amit meg kell szerezni és leszállítani. A jármű állhat vagy éppen mozgásban is lehet. Ha áll akkor ellenséges tagok őrizhetik de nem mindig szokták. Továbbá a jármű elkötésekor vagy megközelítésekor körözést kaphatunk de ez se mindig fordul elő. Ez pl abban az esetben van így amikor az áru egy zsaruk által őrzött tankban lesz amit célszerü az ott található cargobobok valamelyikével elszállítani. Előfordulhat olyan eset is amikor a kérdéses jármű nem azonnal jelenik meg a radaron hanem előbb el kell mennünk egy bizonyos területre ahol egy ellenséges szervezet tagjait áruit és járműveit kell maradéktalanul megsemmisítenünk. Álló jármű esetén előfordulhat azis hogy az egy rendőrségi udvaron parkol amit persze körözést szerezve durrbele módszerrel is megszerezhetünk de van egy másik békésebb módja is. Ilyenkor a társunknak megjelenik a radaron egy Imponte Ruiner 2000 spéci kocsi amivel neki körözést kell csinálnia valahol a kérdéses helytől messzebb nekünk meg a megfigyelési ponton várnunk kell hogy a zsaruk elhagyják a területet és szép nyugodtan beszállhassunk az árut tartalmazó járműbe. Ha a jármű mozgásban van két eset lehetséges egyik hogy egy katonai konvoj kíséri másik az egyszerübb hogy nem kíséri senki. A lövöldözés elkerülhetetlen és a körözés is. Lényeg a lényeg ha megvan egy árut tartalmazó jármű vigyük a bunkerünkhöz. A visszaút során üldözőbe vehetnek.

2.Amikor a cucc szintén járművekben van de azt fel kell robbantanunk hogy kiessenek belőlük a dobozok. Na ezeket a dobozokat kell leszállítanunk a bunkerunkba. A csomagok lehetnek teherautókban vagy helikoptereken melyek mozgásban lesznek. A feladatokhoz segítségül kapunk spéci járműveket is. Teherautóshoz Dune Fav Buggy-t helikoptereshez Karin Technical Aqua járművet melyekkel tudunk lőni is. Adott esetben hőkövetős rakéta vetővel is megoldhatjuk a dolgot. A csomagok úsznak a vizen ha netán tengerbe esnének szerencsére nem kell búvárkodni miattuk. Amúgy a csomagok járműben ülve is felszedhetők. Ha megvan a cucc akkor a visszaút során üldözőbe vehetnek.

3.Amikor az alapanyag valahol a földön lesz persze nem ilyen egyszerű mert ezt általában őrizni szokták ellenséges tagok. Ez lehet szabadtéri de akár zárt helyen is. Amint megközelítjük a helyet már ránk is lőnek. Van olyan esete a zárt helyes verziónak hogy a megfelelő épületbe vagy helységbe való bejutáshoz meg kell hekkelni az ajtót a már jól ismert hackprogram minijátékok segítségével. Ekkor a megszerzendő cucc nem doboz hanem egy fegyver egészen pontosan egy Railgun amit ezen resupply erejéig használhatunk is. Előfordul hogy a keresett csomagot vagy csomagokat egy bizonyos sárga areán belül kell megtalálnunk. Ezt lopakodva nehogy észrevegyenek az őrök de teljesen mindegy ha észrevesznek nem történik semmi gond max megkezdődik a lövöldözés. Van olyan verzió is amikor a cucc ugyan a földön van de egy fadobozban tehát ezt fel kell törni hogy összeszedhessük. Ekkor a doboz tartalma mindig egy Juggernaut öltözék és egy Minigun amit ilyenkor megis kapunk a resupply erejéig. Ezután a játék egy Flatbed teherautóhoz invitál ami után már a bunkerünkhöz vehetjük az irányt. Az ilyesfajta dobozokat elég keményen őrzik nemlehet észrevétlenül összeszedni őket és a körözés garantált. Utolsó földi eset és egyben a legalternatívabb is amikor a keresett áru egy alien tojás ami egy lezuhant csészealjnál lesz. Ezt őrizni ugyan nem fogják de amint összeszedjük a tojást megjelenik kb öt űrlény kiket le kell lőni. Elvileg ezt a fajtát a hatszázadik resupply küldetés után és csak 21:00-23:00 között adja be de szerencse kell hozzá. Lényeg a lényeg ha összeszedtük az árut irány vissza a bunkerbe. Ha egy cucc nálunk van akkor a visszaút során üldözőbe vehetnek.

Ha megtelt a biznisz késztermékkel ideje őket eladni. A Sell missziók indítása szintén a laptopról történik ahol mindig ugyebár két féle áron adhatjuk el az árut. Közelebbi helyre vagy távolabbi helyre értelem szerüen a távolabbi helyre eladva kapunk több pénzt.

Sell Missziók

Az árut zömében insurgent járművekkel hordjuk szét. Minnél több árut adunk el annál több járművel kell teljesíteni tehát ajánlatos tagokat toborozni a feladatokhoz. A jármű száma az éppen eladni kívánt csomag mennyiségétől függ.

1-25db - 1 jármű
26-50db - 2 jármű
51-75db - 3 jármű
76-100db - 4 jármű

Az áruval egy vagy több helyen kell megállni. Az odaút során üldözőbe vehetnek vagy minden egyes doboz ledobása után jelennek meg ellenségek kikkel ugyan nem kell törődni de van olyan eset melynél minden egyes rendeltetési helyen megjelenő piros célkeresztes támadót ki kell iktatni s csak azután mehetünk a következő helyre. Van olyan eset is amikor szállítás közben egy Globel Signal Jammer csíkot kell alacsonyan tartani oly módon hogy a járművek melyekkel a szállítást végzitek nem kerülhetnek túl messze egymástól az odaút során. Előfordul hogy az odaút során mindvégig körözni fognak. Ha sikerült leszállítani az árut el kell hagyni a területet de ez se mindig fordul elő.

Defend Business

Mint ahogy a bikernél is úgy ittis megeshet hogy valami támadás éri a bunkerünket. Ennek esélyét amúgy a Security Upgrade fejlesztés megléte csökkenti. A feladatoknak több fajtája lehetséges. Az ellopott áru nagy vagy kisteherautóban vagy szintén a földön tartózkodó helikopterben lesz megtalálható amiket ilyenkor meg kell szerezni és vissza kell vinni a bunkerünkbe. A jármű lehetőleg ne robbanjon fel mert akkor csak a felét tudjuk megszerezni az ellopott árunak. A járműveket természetesen őrizni fogják. Van olyan eset amikor a nagyteherautóra három bombát szereltek melyeket egyenként hatástalanítani kell a jól megszokott hackprogram minijátékok segítségével erre megérkezés után 5 percünk lesz. Természetesen ezt a teherautót is őrizni fogják és a hatástalanítások között is érkezik utánpótlás.

Bunker Shooting Range

Mint korábban említettem a bunkerhez kiegészítőnek lehet vásárolni lőteret 740.000$ vagy 845.000$ melyben teljesíthetők bizonyos challengek melyekért felszedhető fegyverek járnak. A próbákon hat féle fegyverrel és mindegyikkel három nehézségi fokozaton vehetünk részt. Ha valamely nehézségi fokozaton mind a hat fegyverrel teljesítettük a próbát akkor érhetők el a fegyverek a bunkerben összesen négy melyből a Molotov Cocktail már alapból elérhető ha van lőterünk.

1.Fok Grenade
2.Fok Grenade Launcher
3.Fok RPG

A következő táblázatban leírom a teljesítéshez szükséges pontszámokat.

1.Fok
2.Fok
3.Fok
Pistol
650
800
900
SMG
1700
2200
2400
Assault Rifle
2000
2900
3400
Carbine Rifle
2300
3000
3300
Combat MG
2800
3600
4100
Sniper Rifle
350
500
550

Bunker tulajdonosként a bizniszelésen kívül Mobile Operations Work küldetések is elérhetővé válnak ha a Warstock oldalon veszünk egy Mobile Operations Center teherautót ami 1.225.000$-ba fog fájni nekünk. A vételkor beállíthatunk egy csomó plussz dolgot is melyek éppenséggel hasznosak lehetnek számunkra ez jócskán megdobja az alapárat. Egyik ilyen a jármű tuning műhely másik a fegyvertuning műhely. Az új fegyvereket és járműveket csak itt tudjuk tuningolni a kikutatott cuccokkal. Maga a teherautó és az Aircraft Trailer a bunkerben tuningolható. A teherautóban odasétálva a megfelelő kijelzőhöz indíthatjuk az új küldiket. Összesen 8db lesz melyek minden második elvégzett resupply küldetés után nyílnak meg szép sorban. Teljesítésükért kedvezményesebben vásárolhatjuk meg a küldetésekben használt spéci járműveket.

Mobile Operations Work

1.Severe Weather Patterns
Szálljunk be a kijelölt fegyveres buggy járműbe majd bizonyos a radar által jelzett helyeken összesen három cargobob és két teherszállító légi járművet kell felrobbantani a levegőben. Az egyes repülőket kísérni is fogják egyéb helikopterek továbbá az úton is sok titeket üldöző tag fog megjelenni akik útben lehetnek. Ha megvan mind az öt érjetek az utolsó kijelölt helyre.

2.Half-Track Bully
Ugrás be a motorcsónakba és érjétek el a kijelölt helyet. Ott némi pofázás végighallgatása és egykis kamerakép nézegetés után jussunk be a területre ahol a két ellopandó spéci fegyveres teherautó található. A területre való bejutáshoz jelez majd a radar két létrát is de más irányból is bemehetünk ha jónak látjuk. A területen található őröket lehetőleg úgy tegyük el láb alól hogy ne vegyenek minket észre persze ha mégis riadót fujnak ugyan nincs veszve semmi csak lövöldözés veszi kezdetét. Ha elértük a járműveket meg kell hackelni az ajtót hogy kinyíljon ez eltart egy percig kb közbe folyamatosan jönni fog az őrutánpótlás. Ha kész ugrás be továbbá a platóra is ugorjon fel valaki és indulás a végső állomásra. Közbe persze üldözni fognak benneteket földi és légi járművekkel egyaránt de ez nem jelenthet gondot a platón található fegyvernek.

3.Exit Strategy
A küldetést egy hőkövetős rakétákat lövő utánfutóval kell végrehajtani. Valaki szálljon az utánfutóra egy másik játékos pedig az ugyanott található kocsival csatlakozzon rá hogy húzni tudja. Ily módon hajtsatok a reptérre ahol egymás után három kék karikával jelzett tagot kell megvédenetek a folyamatosan érkező rendőrségi kocsiktól és heliktől hogy sikeresen elhagyják a repteret valamilyen légi járművön. Az első tag egy hangárból indul a repülőgépével. Ha megvan jön a kövi tag aki éppen a kocsijával hajt a helikopteréhez s azzal menekül tovább. A harmadik tag ismét egy hangárból repülővel próbál menekülni. Az akció után hagyjátok el a repteret majd irány a kijelölt hely.

4.Offshore Assets
Várjuk meg míg a cargobob odahozza és belepottyantja a vízbe a kétéltü apc tankot majd mindannyian szálljunk bele és irány a kijelölt hely aminek közelében rövid pofázás és légi felvétel nézegetés veszi kezdetét. Ha túl vagyunk ezen közelítsük meg jobban a kérdéses helyet ahol egy tengerfenekén található hajóroncs körül szedjük össze a hat darab zöld pöttyel jelölt dobozt majd szálljunk vissza az apc tankba. Ha megvan irány a végső rendeltetési hely. A dobozokat természetesen őrizni fogják tehát a szedés és a visszaút során is elég sok ellenség lesz motorcsónakkal helikopterrel és földi járművekkel egyaránt.

5.Cover Blown
Feladat egy moc teherautót eljuttatni a kijelölt helyre mindezt úgy hogy nem mehet egy bizonyos sebességnél lassabban különben megtámadják. Valaki szálljon be a teherautóba majd tolasson rá a hátuljára hogy rácsatlakozzon és indulás. A többi játékos eleve a hátsó raktérbe szálljon be ahol a technikai apparátushoz leülve elölről és hátulról is rakétázhatjuk az út során fokozatosan megjelenő ellenségeket.

6.Mole Hunt
Pattanjunk be a spéci fegyveres járművekbe amivel négy darab álló teherautót kell felrobbantani a város különböző pontjain. A teherautókat kismértékben őrizni fogják gyalogosan. Ha megvan találkozzatok mindannyian a kijelölt parkolóba majd onnan indulás a következő kijelölt területre ahol jópár földi és légi enemy fog megjelenni akiket iktatgassunk ki mindaddig míg meg nem jelenik a radaron a fő célpont ki egy ugyanolyan járművel fog menekülni mint ti tehát tisztes távolságból próbáljátok meg elintézni. Ha sikerült további random megjelenő ellenségek kíséretében érjétek el az utolsó kijelölt helyet.

7.Data Breach
Menjetek a kijelölt építkezési alagút bejáratához ahol szépen fokozatosan befelé haladva és az ellenségeket elpucolván az útból érjétek el és szerezzétek meg a spéci repülni is képes motorokat amikkel ezután hagyjátok el az alagutat persze nem arra amerről bejöttetek hanem egy másik irányba. Ha kiértetek további random megjelenő ellenségek kíséretében érjétek el az utolsó kijelölt helyet a reptéren ami egy teherszállító repülőgép lesz amire hátulról fel kell hajtanotok.

8.Work Dispute
Hajtsunk ki a repülni is képes motorokkal az éppen levegőben tartózkodó repülőböl és ereszkedjünk le a kérdéses helyre ahol két álló helyzetű moc teherautó lesz a célpont miket meg kell semmisíteni. Ezután lesz még egy harmadik moc is ami már a városban található és mozgásban lesz amivel ugyanez a teendő. Mindeközben a random megjelenő ellenségek és a rendőrség is zaklatni fog. Ha mindhárom megvan érjük el mindannyian a végső rendeltetési helyet.

Hangár Business
A Smuggler's Run Update frissítés kapcsán került be a játékba. Ismét egy új biznisz lehetőség mely hasonló a CEO binisz Special Cargo dobozolásos üzletéhez. A bunkerhez hasonlóan ezt a tevékenységet mind ceoként mind motorosfőnökként űzhetjük. Első teendőnk ugyanaz lesz venni kell egy ingatlant hozzá ami nem más mint egy hangár ezt a www.foreclosures.maze-bank.com oldalon tudjuk megtenni ahol a klubházakat és a bunkereket is megvehettük. Összesen 5 féléből választhatunk egyszerre csak egy lehet a birtokunkban. A vétel során szintén beállíthatunk egy csomó feleslegesnek mondható plussz pénzbe kerülő dolgot mint ahogy a klubháznál és a bunkernél is volt. Egy kivétel talán lesz ami a repülő tuningolására alkalmas műhely. A hangár egy szinte félkör alakú garázsajtós ikonnal lesz majd jelölve. A hangárokról azonos számozású térkép a térképek menüponton belül található.

Hangárok Kép

1.LSIA Hangar A17 - 1.200.000$
2.LSIA Hangar 1 - 1.525.000$
3.Fort Zancudo Hangar 3497 - 2.085.000$
4.Fort Zancudo Hangar 3499 - 2.650.000$
5.Fort Zancudo Hangar A2 - 3.250.000$

Ha minden megvan mehetünk a hangárba ahol találsz egy laptopot. A laptopon lesz egy Free Trade Shipping Co. nevezetü program amin keresztül indítsuk el a Set Up küldetést ami nem más mint hogy beszerezzük az első áru adagot. El kell mennünk az árut tartalmazó repülőért és vissza kell vinni a hangárhoz. Első nekifutásra szerencsére nem tol ki velünk a játék így a feladat roppant egyszerű lesz mert az áru állni fog nem őrzi senki körözést se kapsz és üldözni se fognak nem lesz túl megeröltető. Ha megvan az áru indulás vissza a hangárhoz. Ekkor akár ezt rögtön elis adhatjuk de a nagyobb kaszírozás érdekében lehetőleg töltsük tele a hangárunkat. Újfent üljünk a laptophoz és a Source fülre kattintva nyolc féle árufajtából választhatunk hogy mit akarunk lopni. Ezek a lopások már nem lesznek ilyen egyszerüek mint ahogy az első Set Up volt. A fajták a következők.

1.Narcotics
2.Chemicals
3.Medical Supplies
4.Animal Materials
5.Art & Antiques
6.Jewelry & Gemstones
7.Tobacco & Alcohol
8.Counterfeit Goods

Source Missziók

A source küldetések hasonló kaliberüek lesznek mint a biker vagy bunker áruszerző küldetései tehát ittis véletlenszerü lesz hogy melyik fajta és milyen komplikációkkal megáldott küldetést ad be. Ebben az esetben is szintén nem te választod ki hány csomag alapanyagot akarsz lopni hanem ennek száma attól fog függeni hány tagot toborzol a bandába eszerint alakul hány csomag vagy jármű lesz. Ittis természetesen egy ember csak egy csomagot tud cipelni tehát érdemes többen csinálni a feladatokat mert eléggé időigényes egyedül. A fajtákat tekintve a csoportosítást a bikerhez és bunkerhez hasonlóan az alapanyag elhelyezkedése szerint csoportosítottam. Minden egyes fajtánál a játék mindig ad egy repülő alkalmatosságot amivel a feladatot csinálni kell vagy érdemes. Minden harmadik elvégzett source küldetéssel válnak elérhetővé az egyes repülőgépek olcsóbb megvásárlásának lehetősége.

1.Amikor az áru egy földön vagy háztetőn található járműben lesz melyeket zömében őriznek de vannak esetek amikor nem. Ha őrzik előfordul hogy észrevétlenül kell kiiktatni az őröket. A járművek állóhelyzetben vagy mozgásban is lehetnek. Az áru megszerzése után vagy közbe az esetek többségében rátok tapadnak ellenséges járművek is. Vannak esetek amikor a jármű nem azonnal jelenik meg a radaron hanem van elötte némi teendő. Például egy bizonyos területen minden célpontot ki kell iktatni vagy ennek egy másik változata amikor bizonyos épületek tetején levő célpontokat kell kiiktatni ekkor szükséged lesz egy társpilótára is aki a gépből potyogtatja a bombákat. Esetleg hét darab jelzavaró antennát kell megsemmisíteni vagy elötte tíz híd alatt repülést vagy oldalrepülést kell teljesíteni. Olyan is előfordul hogy egy bizonyos areaba érve kell leejtőernyőzni a területre ahol a jármű van.

2.Amikor a cucc szintén járművekben van de azokat fel kell robbantanunk hogy kiessen belőlük az áru. A célpont járművek állóhelyzetben vagy mozgásban is lehetnek. Az áru megszerzése után vagy közbe az esetek többségében rátok tapadnak ellenséges járművek is. A csomi nem úszik a vizen tehát ha netán beleesne kicsit búvárkodni kell érte.

3.Amikor az áru a földön vagy háztetőn található melyeket zömében őriznek de vannak esetek amikor nem. Ha őrzik előfordul hogy észrevétlenül kell kiiktatni az őröket. Olyan is lehetséges hogy az áru bizonyos ládák valamelyikében található melyeket szét kell lőni hogy megtaláljuk. Az áru megszerzése után az esetek többségében rátok tapadnak ellenséges járművek is. Vannak esetek amikor az áru nem azonnal jelenik meg a radaron hanem van elötte némi teendő. Egyik ilyen verzió hogy az áru egy sárga kérdőjeles areán belül lesz fellelhető így azt neked kell megkeresni ami egy lezuhant repülőgép környékén szokott ilyenkor lenni. Másik hogy a kapott repülőgéppel egy nagyobb gépet kell követni és védeni az ellenséges heliktől míg le nem dobja ejtőernyővel a csomagot amit ezután összeszedhetünk akár még a levegőben is. A csomi nem úszik a vizen tehát ha netán beleesne kicsit búvárkodni kell érte.

Ha megtelt a hangár áruval ideje őket eladni. A Sell missziók indítása szintén a laptopról történik ahol eladhatjuk az összeset egyszerre illetve külön külön árufajtánként is adhatunk el. A hangár 50db csomagot tud tárolni maximum. Egy csomag értéke 10.000$ az egyszerre eladott mennyiségtől és az árufajtától függetlentül tehát ez így minden esetben 500.000$ teliraktáranként. Csupán egy csavar van a dologban azaz hogy ha csak egyfajta áruból adunk el bizonyos mennyiségeket különböző százalékú bónuszok járnak. A csomagérték mindig fixen 10.000$ tehát a bónusz összegek értéke ezalapján számolódik ki.

Narcotics = 35%/25db ez teli raktárra nézve max 70% ami 850.000$
Chemicals = 35%/25db ez teli raktárra nézve max 70% ami 850.000$
Medical Supplies = 35%/25db ez teli raktárra nézve max 70% ami 850.000$
Animal Materials = 12%/10db ez teli raktárra nézve max 60% ami 800.000$
Art & Antiques = 12%/10db ez teli raktárra nézve max 60% ami 800.000$
Jewelry & Gemstones = 12%/10db ez teli raktárra nézve max 60% ami 800.000$
Tobacco & Alcohol = 5%/5db ez teli raktárra nézve max 50% ami 750.000$
Counterfeit Goods = 5%/5db ez teli raktárra nézve max 50% ami 750.000$

Sell Missziók

Az árut repülőkkel hordjuk szét így ezekből kell dobálni a csomagokat illetve lesz hogy konténereket kell összeszedni és azokat kell vinni a célhelyekre. Minnél több árut adunk el annál több repülővel kell teljesíteni tehát ajánlatos tagokat toborozni a feladatokhoz. A repülők száma az éppen eladni kívánt csomag mennyiségétől illetve a replő fajtájától is függ ugyanis kisebb gépekbe kevesebb áru fér. Az esetek többségében a következő felsorolás szerint alakul a dolog tehát háromnál több gép zömében nem fordul elő. Kivéve a Nagasaki Havok kisheli esetén ott ugyanis 3 6 és 8 géppel kell számolni. A Bombushkával történő szállítás esetén pedig az áru mennyiségétől függetlenül mindig csak egy gép lesz.

1-10db - 1 repülő
11-25db - 2 repülő
26-50db - 3 repülő

Az árut egy vagy több helyen kell ledobálni. Zömében te dobod le de van olyan eset amikor a célhelyet elérve automatikusan ledobja de olyan is hogy a ledobást a copilot végzi. Előfordulhat hogy eladás közben vagy a csomag ledobása előtt ellenséges gépek jelennek meg mikkel ugyan nem kell foglalkozni de van olyan eset hogy az árut csak akkor tudod ledobni ha minden támadót kiiktattál. Olyan is előfordulhat hogy eladás közben mindvégig négycsillagos körözésed lesz de olyan is hogy mindvégig alacsonyan kell szállnod annak érdekében hogy ne jelenj meg a radaron a többi játékosnak. Ha minden csomagot ledobtál a játék felajánlja plussz pontért hogy a gépet visszavidd a hangárodhoz ez opcionális nem szükséges megtenni. Bizonyos alkalmakkor viszont nem tudod visszavinni hanem automatikusan kigyullad a gép hajtóműve így azt kénytelen leszel elhagyni.

Nightclub Business
Az After Hours frissítés kapcsán került be a játékba. Ismét egy új biznisz lehetőség mely a már jól megszokott rendszer alapján fog működni kisebb nagyobb különbségekkel. A tevékenységet mind ceoként mind motorosfőnökként űzhetjük. Első teendőnk mily meglepő venni kell egy ingatlant ami nem más mint egy nightclub ezt a www.foreclosures.maze-bank.com oldalon tudjuk megtenni ahol a korábbi biznisz ingatlanokat is megvettük. Összesen 10 féléből választhatunk egyszerre csak egy lehet a birtokunkban. A vétel során beállíthatjuk mint legfontosabb dolgot hogy hány szintes legyen a raktára hisz ez fogja majd befolyásolni mennyi árut tud majd tárolni az üzletünk. Természetesen az első szint úgymond ingyenes nem kerül semmibe az alap vételáron felül. Persze ezen kívül egy csomó feleslegesnek mondható plussz pénzbe kerülő dolgot is belőhetünk melyek lényegtelenek a biznisz gyümölcsözése szempontjából. A nightclub egy kis lemezjátszó ikonnal lesz majd jelölve. A nightclubokról azonos számozású térkép a térképek menüponton belül található.

Nightclubok Kép

1.Elysian Island Nightclub - 1.080.000$
2.LSIA Nightclub - 1.135.000$
3.Vespucci Canals - 1.320.000$
4.Cypress Flats - 1.370.000$
5.Mission Row - 1.440.000$
6.La Mesa Nightclub - 1.500.000$
7.Strawberry Nightclub - 1.525.000$
8.Del Perro Nightclub - 1.645.000$
9.Downtown Vinewood Nightclub - 1.670.000$
10.West Vinewood Nightclub - 1.700.000$

Emelet Árak
1.Emelet - Ingyenes
2.Emelet - 395.000$
3.Emelet - 809.750$
4.Emelet - 1.245.250$
5.Emelet - 1.702.550$

Ha minden megvan mehetünk a nightclubba ahol találsz egy laptopot. A laptopon lesz egy Nightclub Management program amin keresztül indítsuk a két Set Up küldetés valamelyikét ami nem más mint hogy beszerezzük a működéshez szükséges cuccokat és személyeket. Lesz egy Stuff és egy Equipmenttel kapcsolatos küldi mindkettőt meg kell csinálni a sorrend mindegy melyiket először. A stuff küldi során három kék emberfigura ikonnal jelölt tagot kell összeszednünk a város különböző pontjain majd elvinni a klubbunkba. Ha odaértünk egy taghoz dudáljunk neki hogy beszálljon hozzánk. Az equipment küldi során egy hangcuccokkal felszerelt iskolabuszt kell ellopni és elvinni a klubba. Tehát irány a vidék ahol ez megtalálható. A jármű ellopásakor nekünk támadnak de nem jelentenek túl nagy gondot. Ha megvan mindkét setup küldi automatikusan indul a harmadik ez pedig nem más mint hogy egy DJ-t kell beszereznünk DJ Solomunt. Tehát irány a reptér ahol egy rövid bejátszás után egy repülőt kell követnünk míg le nem száll ott átszáll hozzánk a DJ majd vihetjük a klubba.

A laptopon lesz egy Resident DJ menüpont melyen belül további három DJ-t tudunk még alkalmazni. Mindegyik behívása 100.000$-ba fog nekünk fájni és indul is a hozzá tartozó küldetés melynek berkein belül össze kell szednünk őt. Ha egy már meglévő DJ-t akarunk újra alkalmazni az már csak 10.000$ lesz. A maradék három DJ a következő.

Tale of Us
Érjük el a jelölt járműszállító teherautót és lőjük le róla a jelölt biztosító cuccokat hogy lehulljanak róla a járművek míg nem leesik a céljármű amibe szálljunk át majd menjünk a reptérre ahol beszáll hozzánk a két új DJ akiket vigyünk a klubbunkhoz.

Dixon
Szálljunk be a járműbe és irány a kijelölt hotel ahonnan egy motoros fog menekülni egy táskával amit vissza kell szerezni. Ha megvan irány vissza a hotelhez ahol beszáll hozzánk a DJ majd vigyük a klubba.

The Black Madonna
Szálljunk be a járműbe és irány a helipad ahol ugorjunk be a cargobob helibe. Ezzel menjünk a jelölt helyre ahol lesz egy rendőrautó amit szedjünk össze a cargobobbal rázzuk le a körözést és vigyük a helipadhoz ahonnan indultunk. Ott átszáll a mi kocsinkba a DJ és vigyük a klubbunkhoz.

Szintén tudsz upgradeket vásárolni eszközök személyzet és biztonsági rendszerek tekintetében amik gyorsítják a termelést és csökkentik a felhasználást ezesetben a klub popularitását. Ezt szintén a laptop segítségével tudod megtenni. A kövi táblázat az egyes fejlesztések árait szemléltetik.

Nightclub
Equip
1.425.000$
Staff
475.000$
Security
695.000$

A Security Upgrade igazából csak azt befolyásolja hogy csökkenti annak az esélyét hogy a bizniszt valamilyen külső vagy belső támadás érje. A Stuff Upgrade csökkenti a klub populációjának fogyását. Az Equipment Upgrade pedig csökkenti a termelési időt.

A klubnak két üzletrésze lesz egyik a legális vagyis amit maga a szórakozó hely hoz illetve az illegális ugyebár ezekhez van szükség a minél nagyobb szintes raktárra. Kezdjük a legálissal. Az irodába belépve két dolgot láthatunk a jobb alsó sarokban egy wallsafe értéket ez mutatja mennyi pénzt hozott a klub. Ezt a pénzt ott az irodában levő zöld ha tele a széf piros dollárjellel jelölt helyen tudjuk összeszedni. A széf max kapacitása 70.000$ ez semmivel nem növelhető tehát az upgradek sem befolyásolják a nagyságát. A wallsafe alatt lesz egy öt csíkegységre osztott 100 Tic egységből álló populációs csík is. Bevételt mindig játékbeli naponként vagyis 48 percenként kapunk majd és a populációs csík is ebben az ütemben fog csökkenni. Minden játékbeli nap a populációs csík 10 Tic egységet csökken de ha megvettük a Stuff upgradet akkor csak 5 Tic egységet vagyis felezi. A napi kapott összeg a populációs csík méretétől fog függeni a következő felsorolás szerint.

100 Tic - 10.000$
95 Tic - 10.000$
90 Tic - 9.000$
85 Tic - 8.000$
80 Tic - 7.000$
75 Tic - 6.000$
70 Tic - 5.500$
65 Tic - 5.000$
60 Tic - 4.500$
55 Tic - 4.000$
50 Tic - 3.500$
45 Tic - 3.000$
40 Tic - 2.500$
35 Tic - 2.000$
30 Tic - 1.500$
25 Tic - 1.000$
20 Tic - 750$
15 Tic - 500$
10 Tic - 250$
5 Tic - 100$
0 Tic - 100$

Ha fogyóban van a populáció növelnünk kell azt erre több lehetőség adott. Pl új DJ-t hozunk vagy ellenséges játékosok klubmanagement küldetéseit hiúsítjuk meg vagy mi magunk csinálunk ilyen küldiket. Ekkor kattintsunk a laptopon a Nightclub Management menüpontra és azon belül a Promote Club kattintási lehetőségre. Ha éppen ilyen küldi van folyamatban akkor ahogy a többi biznisznél ittis megjelenik a Global Signal számláló mely ha lejár mindenki számára láthatóvá válsz a radaron így nemcsak az npc-k támadását kell elviselni hanem az esetleges egyéb játékosok támadását is. Egy promote küldi mindig 25%-os populációs csík növekedést eredményez.

Promote Club Missziók

A küldiket tulképp három kategóriába lehet sorolni függően attól hogy ki adja őket. Tony küldetései a reklámozásról illetve a riválisoknak való keresztbetevésről és áruszerzésről szólnak majd. Reklámozás esetén három fajta lehetséges. Szedjük össze a léghajót és a város felett három különböző helyen zenélni kell a léghajóval. Vagy buzzard helivel kell különböző helyeken szórólapokat szórni a város felett végezetül van hogy gyalogosan plakátokat kell ragasztgatni a város különböző pontjain. A nem reklámozással kapcsolatos küldik a következők lehetnek. Egy teherautót kell megszerezni amit őriznek s azt a klubba vinni vagy nem őriznek viszont akkor a sérülésére kell vigyázni a járműnek. Van hogy ellenséges teherautókat kell felrobbantgatni különböző helyeken vagy egyhelyben álló járműveket kell szétvernünk valamely kézi fegyverrel. Továbbá van hogy néhány tagot kell elhoznunk egy másik klubtól a sajátunkba.
A Lazlow küldik celebek begyűjtéséről szólnak majd egyszerüen el kell menni egy vagy két emberért majd dudálni nekik hogy beszálljanak. Előfordul hogy paparazzikat kell lerázni ha felvettél egyet vagy több lehetséges tartózkodási helyre kell kocsikázni míg megtalálod a keresett személyt. Továbbá megeshet hogy a celeb egy rendőrautóban ül és azt kell elvinned a klubba persze a kapott körözést rázzuk le elötte.
Az English Dave küldik telefonhívásra indulnak véletlenszerüen tehát nem a klubba indíthatók. Ennek is több fajtája lehetséges. Jetskivel menjünk a jelölt yachthoz ott lőjünk le mindenkit ki útba van majd szedjük össze a cuccot és vigyük a klubba. Vagy irány a reptér onnan helivel menjünk két illetőért majd alacsonyan szállva vigyük a klubhoz. Vagy a jelölt helyen tegyük el láb alól a bandatagokat majd a megmentett embereket vigyük a klubba végezetül előfordul hogy egy járművet kell megszerezni amit néhányan őriznek s azt a klubba vinni.

A nightclub biznisz nagyobb hasznot hozó fele természetesen az illegális része. A raktárba belépve két dolgot láthatunk a jobb alsó sarokban egy Value értéket ez mutatja mennyi pénzt ér a termelődött áru. A Value alatt lesz egy öt csíkegységre osztott Stock csík is mely a raktár telítettségét fogja nekünk indikálni. Összesen hét féle árut tudunk termelni melyek ugyan más néven szerepelnek majd de ugyanazok mint amiket egyéb bizniszeinkben tudunk termelni.

1.Printing & Copying = Forgeri
2.Organic Produce = Weed
3.Cash Creation = Cash
4.Sporting Goods = Weapon
5.Pharmaceutical Research = Meth
6.Cargo and Shipments = Cargo
7.South American Imports = Coke

Meg van szabva hogy melyekből hány egységet tudunk tárolni emeletenként. Max öt emeletet vehetünk tehát ezek alapján többszöröződik a tároló kapacitás az egyes árufajták tekintetében. A következő táblázatban mutatom be miből hány darad lehet.

Egy
72db
Kettő
144db
Három
216db
Négy
288db
Öt
360db
Forgeri
12db
24db
36db
48db
60db
Weed
16db
32db
48db
64db
80db
Cash
8db
16db
24db
32db
40db
Weapon
20db
40db
60db
80db
100db
Meth
4db
8db
12db
16db
20db
Cargo
10db
20db
30db
40db
50db
Coke
2db
4db
6db
8db
10db

Hogy elindulhasson a termelés a következő teendőink vannak. A laptopon kattintsunk a Warehouse Management lehetőségre. Ekkor legfelül megjelennek a technikusaink akiket be kell állítanunk bizonyos termékre. Egyet csak egy termékre tudunk berakni továbbá azokhoz az árufajtákhoz nemtudunk rakni technikust amíg eleve nincs olyan bizniszünk. Például a Sporting Goodshoz a bunker megléte szükséges a Cargo and Shipmenthez pedig Ceo vagy Hangár megléte stb. Ugyan hét árufajtát tudunk termelni ennek ellenére max öt technikusunk lehet melyből az első alapból elérhető viszont a többit pénzért tudjuk megynyitni. A termelés magától fog zajlani és resupplyozni sem kell mint a többi biznisznél szóval nem nagy kunszt csak legyen hozzá pénzed.

Technikusok
1.Ingyenes
2.141.000$
3.184.500$
4.240.500$
5.312.000$

Az egyes árufajták meghatározott időközönként termelődnek majd. Ezt az időtartamot az equipment upgrade megléte csökkenti vagyis felezi. A kövi táblázatban mutatom melyikből mennyi idő alatt termelődik egy csomag illetve mindezt teli raktárra nézve is. A teli raktáras táblázatba jól látszik hogy mindig a Weapon termelődésére kell várni a végén mivel az tart a legtovább. Ugyan nem annak a csomagideje a legnagyobb de a darabszám miatt rá kell várni a legtöbbet hogy tényleg abszolut tele legyen a raktárunk. A raktárunkat a business battle eventek keretében is töltögethetjük melyek során véletlenszerüen szerezhetünk bizonyos árufajtákból egykét darabot.

Nélkül
Equip
Forgeri
30 Perc/Cs
15 Perc/Cs
Weed
40 Perc/Cs
20 Perc/Cs
Cash
60 Perc/Cs
30 Perc/Cs
Weapon
80 Perc/Cs
40 Perc/Cs
Meth
120 Perc/Cs
60 Perc/Cs
Cargo
140 Perc/Cs
70 Perc/Cs
Coke
240 Perc/Cs
120 Perc/Cs

Egy
Kettő
Három
Négy
Öt
Nélkül
Equip
Nélkül
Equip
Nélkül
Equip
Nélkül
Equip
Nélkül
Equip
Forg
360P/Tr
180P/Tr
720P/Tr
360P/Tr
1080P/Tr
540P/Tr
1440P/Tr
720P/Tr
1800P/Tr
900P/Tr
Weed
640P/Tr
320P/Tr
1280P/Tr
640P/Tr
1920P/Tr
960P/Tr
2560P/Tr1280P/Tr3200P/Tr1600P/Tr
Cash
480P/Tr
240P/Tr
960P/Tr
480P/Tr
1440P/Tr
720P/Tr
1920P/Tr
960P/Tr
2400P/Tr1200P/Tr
Weap1600P/Tr
800P/Tr
3200P/Tr1600P/Tr4800P/Tr2400P/Tr6400P/Tr3200P/Tr8000P/Tr4000P/Tr
Meth
480P/Tr
240P/Tr
960P/Tr
480P/Tr
1440P/Tr
720P/Tr
1920P/Tr
960P/Tr
2400P/Tr1200P/Tr
Cargo1400P/Tr
700P/Tr
2800P/Tr1400P/Tr4200P/Tr 2100P/Tr5600P/Tr2800P/Tr7000P/Tr3500P/Tr
Coke
480P/Tr
240P/Tr
960P/Tr
480P/Tr
1440P/Tr
720P/Tr
1920P/Tr
960P/Tr
2400P/Tr1200P/Tr

A következő két táblázatban leírom az eladhatósági árakat egy csomagra illetve teli raktárra nézve. Az egyes fajták árai mindig ugyanazok nem befolyásolja upgrade.

Forgeri
1.000$/Cs
Weed
1.500$/Cs
Cash
3.500$/Cs
Weapon
5.000$/Cs
Meth
8.500$/Cs
Cargo
10.000$/Cs
Coke
20.000$/Cs

Egy
338.000$/Tr
Kettő
676.000$/Tr
Három
1.014.000$/Tr
Négy
1.352.000$/Tr
Öt
1.690.000$/Tr
Forgeri
12.000$/Tr
24.000$/Tr
36.000$/Tr
48.000$/Tr
60.000$/Tr
Weed
24.000$/Tr
48.000$/Tr
72.000$/Tr
96.000$/Tr
120.000$/Tr
Cash
28.000$/Tr
56.000$/Tr
84.000$/Tr
112.000$/Tr
140.000$/Tr
Weapon
100.000$/Tr
200.000$/Tr
300.000$/Tr
400.000$/Tr
500.000$/Tr
Meth
34.000$/Tr
68.000$/Tr
102.000$/Tr
136.000$/Tr
170.000$/Tr
Cargo
100.000$/Tr
200.000$/Tr
300.000$/Tr
400.000$/Tr
500.000$/Tr
Coke
40.000$/Tr
80.000$/Tr
120.000$/Tr
160.000$/Tr
200.000$/Tr

A klubnak vannak kiadásai is függően attól hogy milyen upgradeink vannak illetve hány szint raktárat garázst vettünk hozzá továbbá a technikusaink mennyiségétől is függ.

Nightclub
Upgrade nélkül: 800$
Equipmenttel: +250$
Stuffal: +100$
Securityvel: +0$
Technikusok: +4x100$
Raktár: +4x50$
Garázs: +3x50$
Terrorbyte garázs: +100$
Összesen: 2.000$

Ha megtelt a raktárunk ideje eladni az árut. Ezt szintén a laptopunk segítségével tudjuk megtenni ahol a Sell Goods kattintási lehetőségre menjünk. Árut három féle képpen tudunk eladni. Külön fajtánként vagy egyszerre az összeset illetve speciális rendelésekként amikor mindig három féle árufajtából kérnek bizonyos mennyiségeket. Az eladási árakból mindig lejön Tony részesedése ami 10% de ez maximum csak 100.000$ lehet. Ha a 10% százalék több lenne mint száz rongy akkoris csak százat von le. Speciális eladások esetén 5% bónusz jár.

Sell Missziók

Az árut mennyiségtől függően három féle járművel szállítjuk. A sell küldik publikusak tehát figyelj közben az ellenséges játékosokra is.

1-90db - Speedo Custom
91-180db - Mule Custom
180-360d - Pounder Custom

Az áruval egy vagy több helyen kell megállni. Az odaút során üldözhetnek körözésed is lehet s van hogy a jármű sérülésére kell vigyázni. Vannak esetek amikor a célhelyet egy sárga areán belül kell megtalálni vagy olyan hogy a sightseer telefonos alkalmazással kell őket megkeresni. Olyan is előfordul hogy egy helit kell követni a rendeltetési helyre vagy olyan hogy bizonyos helyre odaérve onnan cargobob helivel kell vinni a járművet ahova kell. A cargobobosnál leszállítás után hagyjuk el a területet. A célhelyen ellenségek jelenhetnek meg vagy körözést is kaphatsz utóbbi esetben ekkor új rendeltetési hely jelenik meg nekünk.

Defend Business

Mint ahogy a korábbi bizniszeknél úgy ittis megeshet hogy valami támadás éri. Ennek esélyét amúgy a Security Upgrade fejlesztés megléte csökkenti. A feladatoknak két fajtája lehetséges. Az első a már megszokott hogy bizonyos mennyiségű ellenséges tagot kell kiiktatni a klub körül. A másik esetén megjelenik a radaron öt piros célkereszt ikon melyek közül háromnál lesz valami cucc amiket szedj össze és vidd őket vissza a klubba.

A nightclub bizniszelésen kívül Client Job küldetések is elérhetővé válnak ha a Warstock oldalon veszünk egy Benefactor Terrorbyte teherautót ami 1.375.000$-ba fog fájni nekünk. A vételkor beállíthatunk egy csomó plussz dolgot is melyek éppenséggel hasznosak lehetnek számunkra ez jócskán megdobja az alapárat. Egyik ilyen említésre méltó az a Drone Station mely szükséges némelyik kliens jobhoz hogy indítható legyen ez amúgy az alapáron kívül plussz 815.000$-ba fog kerülni. A kliensjobok mellett itt minden eddigi bizniszünkhöz is lehet indítani resupply küldetést ami így praktikusabb mint mindegyiknél a bizniszhez kocsikázni s úgy indítani ez a jármű ebből a szempontból is hasznos. A teherautóban odasétálva a megfelelő kijelzőhöz indíthatjuk az új küldiket. Összesen hat darab lesz melyekből az első négy publikus így minden játékos látja mit csinálsz tehát légy résen. Az utolsó kettő challengenek minősül ez nem publikus. A küldik a következők lesznek.

Client Jobs

1.Robbery in Progress
Menj az érintőfelülethez ahol láthatsz némi kamerafelvételt. Itt szépen váltogass a kamerával hogy megtaláld az éppen támadás alatt levő bankot. Ha megvan irány oda ahol bent lőjük le a rablókat majd szedjük fel az elejtett aranyat. Ezután rázzuk le a körözést és vigyük a cuccot a jelzett helyre.

2.Data Sweep
A radaron megjelenik négy darab villámos kocsi ikon melyekhez egyenként odahajtva a telefonon levő securoserv hack programmal hekkeljünk meg őket. A négy közül az egyik lesz majd az a jármű melybe át kell majd szállnunk és elvinnünk a kijelölt helyre.

3.Targeted Data
Menj a lifeinvader irodához és a drón segítségével menj be. Bent lesz két számítógép melyet meg kell hekkelni. Lesz két biztonsági kamera is az épületen kívül amiket kerülj el különben lövöldözni fognak rád. Az épületen belül is lesz pár biztonsági őr kiket sokkolj meg hogy ne zavarjanak. A számítógépek hekkelése a már jól ismert számsoros bogarászós módozat lesz majd. Ha megvan mindkettő megjelenik a radaron egy célpont melyet ki kell iktatni.

4.Diamond Shopping
Irány a gyémánt bolt ahova drónnal menjünk be és keressük meg a riasztórendszer panelját amit sokkoljunk meg. Ekkor megjelenik a személy akinél a gyémántok vannak őt is sokkoljuk meg majd gyalogosan hatoljunk be aki útba van lőjük le és szedjük össze a cuccot. Eztán rázd le a körözést és vidd ahova jelöli a radar.

5.Collector's Pieces
Három pénzszállító teherautót kell megtalálni melyek csak rövid ideig fognak látszani a radaron amint aktiválod a radar pinget. Ha megvan egy robbantsuk ki a hátulját és szedjük össze a benne levő cuccot. Ezt mindháromnál tegyük meg majd rázzuk le a körözést és vigyük őket ahova mutatja a radar.

6.Deal Breaker
Guruljunk a kérdőjellet jelölt helyre ahol a drón segítségével az areán belül keressük meg ahol a bizniszt bonyolítják. Ezt egy hullámjeles cucc fogja nekünk indikálni ha közeljárunk. Ha megvannak iktassuk ki az ottani tagokat és szedjük fel az általuk elejtett táskát s azt vigyük ahova kell.

Trófeák

A nightclub irodájába kerülhetnek bizonyos trófeák is pontosabban három féle melyek különböző tevékenységek űzési mennyiségétől függően bronz ezüst vagy aranyként jelenhetnek meg. Ezek a következők.

1.Number One Nightclub
Tartsd a nightclub popularitását 90% felett különböző ideig.
-Arany 11.2 Óra
-Ezüst 5.6 Óra
-Bronz 2.4 Óra

2.Greatest Dancer
Táncolj a nigtclubban különböző ideig egyhuzamban.
-Arany 6 Óra
-Ezüst 3 Óra
-Bronz 1 Óra

3.Battler
Vegyél részt bizonyos számban Business Battle eventeken.
-Arany 20db
-Ezüst 10db
-Bronz 3db

Bodyguard/Prospect
A játékban lehetőségünk van bizonyos szervezetekhez és motoros klubokhoz csatlakozni tagként. Ezt úgy tudjuk megtenni ha a szervezet vagy motoros klub főnöke az interakció menün belül meghív minket. Ekkor kapunk róla értesítést és a telefonunk segítségével elfogadhatjuk az ajánlatot. Ekkor a kérdéses szervezet összes ingatlana a megfelelő színnel látszani fog neked a radaron továbbá a főnök által indított feladatokban segédkezet nyújthatsz tehát azok is ugyanúgy látszani fognak neked. Természetesen bizonyos időközönként továbbá bizonyos feladatokra pénzt és rp-t is kapsz. Az időközönként kapott pénz minden alkalommal egyre több lesz de a főnök halála esetén mondván hogy a testőrök nem végzik jól a munkájukat csökkenni fog de előbb utóbb újra visszaáll.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!