Bejelentés


Drégelyvár Alapítvány Apródok nyomában

WEBSHOP:

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

A túrázás tízparancsolata

 

 

1. Készülj fel alaposan a túrára!

Gondold végig, mennyi folyadékra, élelemre lehet szükséged útközben, s annyit hozz magaddal, amennyi feltétlenül kell. Egy alma és csokoládé jól jöhet, de ne cipelj felesleges terhet magaddal!

 

2. Túrádat erőnléted, gyakorlottságod, és társaid figyelembevételével tervezd!

Ha nem érzed egészen jól magad, inkább maradj otthon, de társaidat ne hátráltasd a gyaloglásban! Legyen erőd a túrát feladni, és ha kell, visszafordulni, de erről társaidat és a túravezetőt tájékoztasd. Ha kell, kérj segítséget!

 

3. Célszerűen, kényelmesen öltözz!

Könnyű, időjárásnak megfelelő cipő vagy bakancs, réteges öltözködés a megfelelő. Egy esőkabát mindig jól jöhet néha, de ha nincs kéznél, egy nagyméretű műanyag szemetes zsák is megteszi váratlan eső esetén. Erős napsütés ellen egy kendő, vékony sapka vagy kalap legyen nálad!

 

4. A természetben nyitott szemmel és füllel járj, vedd észre a természet tiszta szépségét!

A túrázás nem arról szól, hogy végigszaladjunk néhány kilométert. Arra mindig legyen idő, hogy megcsodáljuk természeti értékeinket, és néhány fotót készítsünk.

5. Viselkedj csendben, fegyelmezetten, a természet és az abban lakó élőlények vendégeként!

Ha így teszel, azzal hálálják meg az ott lakók, hogy megmutatják magukat.

 

6. Tartsd és tartasd be a túrázás szabályait!

(táborozás, illemhely, tűzrakás, hulladék, védett terület...) A túravezető vezeti a túrát, nem Te! Akkor is, ha Te gyorsabban tudsz gyalogolni. Mindig hallgass a szavára! Hidd el, ő tapasztaltabb nálad. Amit a természetbe kiviszünk, azt vissza is kell hozni A szemetet hazavisszük, nem szórjuk szanaszét, akkor sem, ha senki sem látja. A természetbe való dolgok létre jönnek maguktól. Szemetet ne tegyünk hozzá!

 

7. Mielőtt elhagyod a túra helyszínét, állítsd vissza az eredeti állapotot, hogy ugyanúgy élvezzék a háborítatlan környezetet az utánunk jövők is!


8. Szeresd és védd a természetet, igyekezd azt másokkal is megszerettetni, megismertetni, megvédetni!

Meséld el családodnak, barátaidnak, hogy milyen szép helyeken jártál, mennyi élményben volt részed útközben, s hogy milyen jól esett egy kis mozgás! Talán legközelebb kedvet kapnak ők is, hogy veled tartsanak. A virágokat, és más növényeket soha ne tépd le, hisz élőhelyükön a legszebbek, és erre hívd fel a gyermekek figyelmét is!

 

9. Becsüld túratársaidat, és a bajban ne hagyd őket magukra!

Ha társad megsérül, vagy más nehézségei támadnak útközben, próbálj tudásod szerint segíteni, és kérd azonnal a túravezető segítségét is!

 

10. A túra közben szerzett tapasztalatokat használd fel a hétköznapokon is!

Hívd fel ismerőseid figyelmét is a természetvédelem fontosságára!Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!