Bejelentés


Drégelyvár Alapítvány Apródok nyomában

WEBSHOP:

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

TÖRTÉNELMI EMLÉKHELY lett 2012. január elsejétől a DRÉGELYI VÁR, a balassagyarmati vármegyeháza, Szécsényben a kastély, valamint a ferences kolostor.

 


 

Az országgyűlés még novemberben határozott a kulturális örökség védelméről szóló törvény módosításáról, amely bevezette a nemzeti és történelmi emlékhelyek fogalmát.

Ezek olyan kiemelkedő jelentőségű épített vagy természeti helyszínek, amelyek nemzetünk történelmében meghatározó jelentőséggel bírnak.

A kormány idén január 1-jétől 39, nagy jelentőségű építményt nyilvánított történelmi emlékhellyé. A törvény definiálja a nemzeti emlékhelyek használatának céljait, az ünnepi, protokolláris, idegenforgalmi és a köznapi használatot. Megfogalmazza egy olyan használati terv elkészítésének és közzétételének a kötelezettségét is, amely tájékoztat az adott nemzeti emlékhellyel kapcsolatos információkról.

A most közzétett lista nem végleges, a jogszabály ugyanis lehetőséget biztosít arra, hogy a jövőben más, arra érdemes helyszínek is elnyerjék a nemzeti emlékhely címet.Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!