Bejelentéscd-dekor
A fantáziádnak semmi sem szab határt!

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Decoupage( szalvétatechnika )
Ez az eljárás az egyszerű dekorációkészítés rendkívül széles skáláját tárja elénk. Egy szép szalvétából, vagy csomagolópapírból vett motívummal gyorsan és könnyen díszíthetünk különböző felületeket. Kreálhatunk szebbnél-szebb ajándék-, dísz-, és használati tárgyakat, újjávarázsolhatjuk régi, megkopott tárgyainkat.Lépésről-lépésre
1. Amennyiben nem fehér vagy világos felületre szeretnénk díszíteni, fehér vagy világos hobby festékkel ( jó a Diszperzit is )alapozzuk a szükséges területeket, mert a szalvéta a ragasztótól áttetszővé válik, s a sötét alapszín átüthet.
2. Vájuk ki, vagy tépkedjük körbe a kiválasztott mintát, és ha a festés megszáradt kenjük fel vékonyan a decoupage ragasztót a megfelelő területre. Ezután helyezzük a szalvéta legfelső /mintás/ rétegét a beragasztózott felületre majd az ecsettel belülről kifelé haladva óvatosan simítsuk el a papírt úgy, hogy az lehetőleg ne ráncolódjon.
3. Várjuk meg míg a minta megszárad, majd kenjük át mégegyszer ragasztóval. Tejes száradás után tetszőleges színnel körbefesthetjük, vagy befestékezett szivaccsal körbenyomkodjuk a mintát.A tökéletes száradás után a minta lakkal tartósabbá és fényesebbé tehető.Elkészítés:
Ragasszuk be a CD egyik oldalát fehér öntapadós fóliával (jól símitsuk rá, hogy ne maradjon alatta levegőréteg, majd vágjuk körbe.
Decoupage ragasztóval bekenjük CD befedett oldalát. ( CSAK DECOUPAGE RAGASZTÓT LEHET HASZNÁLNI!! Bármelyik másik fajtánál, száradás után lejön a szalvéta!) Ráhelyezzük a negyed részre vágott szalvéta legfelső, mintás részét. NEM szabad előre kivágni a kör formát!! A tetejét is átkenjük decoupage ragasztóval. Ha megszáradt, körbe lehet vágni ollóval. Érdemes újra bekenni ragasztóval, majd száradás után lakkal.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!