BejelentésBorsodi Barbara
"Barbi győzni fog, mert akar és képes is rá!" /Anya/

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Keresés a honlapon

Hittel tedd meg az első lépést.
Nem kell hozzá látnod az egész lépcsőt,
csak az első lépcsőfokot.
(Martin Luther King Jr.)

Előzmények

Barbara megszületésekor bilateralis agykárosodást szenvedett az elhúzódó szüles következtében. Tünetei olyan súlyosak voltak, hogy rögtön átkerült a II.sz. Gyermekklinika PIC osztályára, ahol 72 órán keresztül hűtötték. Ébredéskor sem fejemelési, sem fogó, sem pedig szopó reflexe nem volt. Ennek ellenére hamar lekerült a lélegeztető gépről és megtanult cumisüvegből enni.

 

Sajnos már életének első napjaiban is voltak epilepsziára utaló mozgásos jelek, így 2 hét után átkerült a Szent Margit Kórház Fejlődésneurológiai osztályára, ahol 3 hetet töltött.

 

5 hetesen beállított gyógyszerszinttel, „tünetmentesen” es számunkra betanított gyógytornával adták haza. 5 hónapon keresztül napi 5-6 alkalommal fél – 1 órát tornáztattuk Barbit a Katona módszer szerint. Ezzel párhuzamosan heti 3 alkalommal vittuk Dévény féle gyógytornára is, ami rendkívül sokat segített a testi tünetek tompításában, korrigálásában.

 

4 hónapos korában nagyon aggasztott bennünket, hogy a figyelmét csak pár másodpercre lehet fentartani, valamint az, hogy nem nyúl tárgyak felé. Emiatt elkezdtünk kutatni más lehetősegek irányába, hogy a szellemi fejlődésében is tudjuk őt segíteni. 5 hónapos korában heti 2 alkalommal vittük konduktorhoz, és beépítettük napi programjába a BHRG terápiát is. Ez utóbbi rendkívül sokat segített. Az agy háttértevékenysége beindult, ezzel párhuzamosan viszont az epilepsziája rosszabbra fordult.

 

2008 októberében több, mint 1 hónapot töltöttünk a Bethesda kórházban, ahol minden potenciális hagyományos lehetőséget és gyógyszert kipróbáltunk, de kevés sikerrel. A kórházban töltött idő alatt találtunk rá a Doman módszerre, amely kifejezetten nagyon súlyosan sérült gyermekek gyógyításával foglalkozik.

 

2008 decemberében 40-60 db/órás epilepsziás kisrohammal és 2-3 éjszakai nagyrohammal, valamint 3 féle gyógyszerrel jöttünk haza a kórházból. A Doman szakkönyvek segítségével sajat magunk állítottunk össze Barbi számára egy tréning tervet. Ezt  tökéletesítettük, miután Barbi apukája hazajött Amerikából, ahol részt vett egy agysérült gyermekek szüleinek tartott oktatás sorozaton.

 

Barbi a 2008 december és 2009 februárja között napi nettó 6 órában végzett foglalkozás következtében elkezdett fényeket és árnyékokat látni, ha zajtól megijedt vagy fájdalmat érzett, elkezdte jelezni sírással, lábát kúszó mozgásban elkezdte mozgatni és megfogni a kezébe helyezett tárgyakat. Ugyanakkor epilepsziája nem javult.

 

2009 februárjában Barbarát elvittük az Olaszországban található Doman központba, ahol állapotfelmérésen és tréning terv beállításon vett részt. Azóta a szigorú étrend ás folyadékfogyasztás, illetve az agy oxigén ellátottságának javítására végzett gyakorlatok következtében Barbi epilepsziája javul, és a napi 8 órás foglalkozás következtében mind szellemi, mind pedig fizikai fejlődése tovább folytatódik.

 

Támogatást igénylő terápiák, foglalkozások köre:

  1. Amerikai/olaszországi utazások finanszírozása
  2. Doman féléves konzultációk költségének térítése
  3. DSGM terápia térítése (havi 2 alkalom)

valamint potenciálisan

  1. őssejt terápia (Kína), G-terápia (India), Therasuit terapia (Lengyelország)

 

Minden támogatást nagyon köszönünk!

 

Borsodi Barbara és családja

Ugrás a lap tetejére
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!