BejelentésBalatonalmádi Boróka Vendégház
Nyaraljon nálunk olcsón, mégis igényesen!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Balaton Játékpont INGYENES:


A Balaton Játékpontban (Balatonalmádi, Városház tér 4.) - a Pannónia Kulturális Központ és könyvtár földszintjén - több mint 300 m2 alapterületen interaktív játéktér vár kicsiket és nagyokat. Az Almádiért Közalapítvány által működtetett játszóház a helyi és az ide érkező vendég gyermekeknek, kísérőiknek és az ifjúsági korosztálynak nyújt kulturált szabadidő-eltöltési lehetőséget.

https://www.facebook.com/balatonjatekpont/


Csere-hegyi kilátó:

A permi vörös kőből 1935-ben épült, 298 méter magasan található kilátóból csodálatos kilátás nyílik a Balatonra, a Bakonyra és a Balaton-felvidékre.


Köcsi-tó:

Az agyagbánya helyén létrejött tavacska számos különleges növény- és állatfaj élőhelye. A tó mellett védett agárkosbor-mező található. A pár száz méteres Köcsi-tó tanösvény 4 állomása a vörös homokkövön kialakult élővilágot és környék 250 millió éves kőzeteit mutatja be.

 

Gőzmozdony:

Az egykori Veszprém-Alsóörs vasút emléke: a pálya vörös homokkőből készült boltozatos felüljáróján 375 sorozatszámú „szertartányos“ gőzmozdony áll. Az ilyen mozdonynak nem volt szüksége szerkocsira, a szén- és a víztartály egybeépült vele.

 

Óvári-kilátó:

Az Óvári „Messzelátó” néven ismert kilátóhely Almádi hajdani szőlőhegyén épült, valamikor a századforduló táján. Gerendavázas, cseréppel borított tetőzetét a '90-es évek elején rekonstruálták régi fényképek alapján, de egyszerűbb alakban. A kék háromszöggel jelzett „Vörös Homokkő Tanösvény” egyik állomása. A kilátóból a Fűzfői-öbölre és Vörösberény településrészre nyílik szép kilátás.

 

Református erődített templom:

A 11-12. századi, román kori alapokon nyugvó, a gótika stílusjegyeit is magán viselő református erődtemplom a legjelentősebb védett műemlék a városban. A templom falaiban, hazánk egyik legrégebbi falusi egyházának maradványai rejtőznek. A kőfallal kerített templom tömeghatásában még érződik a középkori eredet, de belépve barokk boltozatos, osztatlan csarnoktér fogad.

 

Szent Ignác rk. templom:

A 18. századi barokk templomot a jezsuita rend építette, alapítójának Loyolai Szent Ignácnak tiszteletére. Legnagyobb értéke a barokk freskó sorozat, amelyet a svájci származású veszprémi festő Bucher Xavér Ferenc alkotott. A templom mennyezetképei Loyolai Szent Ignác életének, tevékenységének legfőbb mozzanatait ábrázolják. Értékes még a sekrestye „Mózes” freskója, valamint a Szent Sír kápolna „Sirató asszonyok” című képe.

 

Szent Imre rk. templom:

Az Almádi központjában lévő templom 1930-ban épült Medgyaszay István tervei alapján. Különös értéke, hogy az erdélyi építészet hagyományait követi, de tömegében meghatározó a vöröskő-architektúra. A templom mellett áll az 1956-ban a budai várból áthelyezett Szent Jobb kápolna, ahol egyedülálló módon egy helyen találhatók meg a Szent királyi család - Szent István, Szent Imre és Boldog Gizella - ereklyéi. A mennyezetet Szent Istvánt ábrázoló aranymozaik díszíti.

 

Angyalos Boldogasszony Kápolna:

A ferences rend kezdte el 1941-ben a Boldogságos Szűz Máriának, mint Angyalos Boldogasszonynak pártfogása alatt álló kis kápolna építését. Szabadtéri szentmisékre is alkalmas a kápolnát körülölelő hangulatos park.

 

Veszprém ZOO:

A Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje. A Közép-Dunántúli Régió legkedveltebb turisztikai célpontja, a Balatontól mindössze 15 km-re található, Veszprém belvárosából rövid sétával érhető el. A kicsiknek és nagyoknak egyaránt feledhetetlen élményt nyújtó, különleges természeti adottságokkal rendelkező Állatkert kapuit 1958. augusztus elsején nyitotta meg, mely - hatalmas társadalmi összefogással épült fel - mindössze öt hónap leforgása alatt.

http://www.veszpzoo.hu

 

Balatonfűzfő Bob pálya:

A bobpálya télen-nyáron üzemel, nyáron este lehet bobozni a kivilágított pályán. Tavasztól őszig pedig a Sepra kalandpark is várja az érdeklődőket.

http://www.balatonibob.hu

 

Balatonfüredi ingyenes vadaspark:

Egész éven át, időjárástól függetlenül térítésmentesen látogatható a Koloska-völgyben létesített vadaspark. A hangulatos park természetes környezetben mutatja be az ország vadfajainak egy részét, és lehetővé teszi megfigyelésüket. Jó kis program szezonon innen és túl.

http://www.balatonfured.huKépgaléria

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!