Bejelentés


Mert minden kutyának kutyalelke van!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Hírek
Vizsga

Különleges nap lesz augusztus 16. a magyarországi állatvédelemben.

tovább >>


Tanfolyamra jelentkezés

Már online is jelentkezhetsz tanfolyamainkra. Következő alapfokú és középhaladó tanfolyamunk augusztus 22-én indul szombati és vasárnapi napokon. Minden szombat és vasárnap 6 héten keresztül.

tovább >>


Szeretnél kutyát sétáltatni?

Ha szereted a kutyákat, de nem tarthatsz. Szeretsz velük foglalkozni, de nincs kivel.

tovább >>


Eladó

Budapesten a Centenáriumi-lakótelepen augusztusi költözéssel

tovább >>

Különleges nap lesz auguszts 16. a magyarországi állatvédelemben.
 
Néhány hete indult az a kecskeméti program, melynek keretén belül menhelyen tengődő kutyákat, a Kecskeméti Cerberos Kutyaiskola önkéntesei képeznek ki. Ezzel a "problémásnak" kikiáltott ebeket hozzásegítik, hogy találjanak örökbefogadókat, hiszen egy alapvetően neveletlen kutyus nem számíthat rá, hogy valakinek kelleni fog. Olyan önkéntesek vehetnek részt a programban, akiknek nincs kutyájuk, de szeretnének, esetleg szeretnék kipróbálni, hogy milyen egy kutyával bánni, mielőtt magukhoz vesznek egyet.

A programba elsőként felvett Zora nevű spániellel igen csak akadtak gondok bőven, ráfért a nevelés. Előző gazdája, egy idős bácsi elhunyt, és Zorát társával, egy német juhásszal, leadták a menhelyre. A kutyus nem fiatal, és ráadásul számos, folyamatos kezelést igénylő betegsége van, mint például a vérnyomása, vagy a jobb szeme, amibe két óránként kell műkönnyet csepegtetni. Ezek mellett még félős és bizalmatlan is volt, kicsipkedett emberekre állatokra egyaránt. Barátja, az öreg német juhász bélcsavarodást kapott és elpusztult, így a kis spániel lány teljesen egyedül maradt.
A kezdeti nehézségek után a kutyus beilleszkedett a kezdő csoportba, bár vérnyomás problémái miatt a nagy hancúrozásokból és szaladgálásokból kimarad.
Mivel Zorát nevelői nagyon megkedvelték, ráadásul másik kutyájukkal is remekül kijön, örökbe is fogadták.

Augusztus 16-án pedig levizsgázik alapfokú engedelmességből, ahol bemutatja, hogyan sétál pórázon, hogyan ül és fekszik, marad helyben, és megy oda a gazdihoz, ha az hívja. A nagy eseményre ellátogat Nick Árpi is, aki amellett, hogy rendszeres szereplője tv műsoroknak, híresen nagy állatbarát, és állatvédő is.
A menhelyen Zora több száz társa várja, hogy vele is foglalkozzon valaki, ezért az önkéntesek jelentkezését folyamatosan várják.

Hertelendy Anna cikke.Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!