BejelentésAndrea oldala
Az élet végtelenül leegyszerűsödik, ha kéred és elfogadod a segítséget hozzá.

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Népbetegségek Magyarországon

A Helyes táplálkozás oldalon már szó volt róla,hogy inkább mennyiségileg táplálkozunk, mint minőségileg. Az pedig, ha a szervezetünk nem kapja meg a megfelelő tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat stb. betegségekhez vezet, mert hiány alakul ki a szervezetünkben.

Van egy másik véglet is, az ha valamiből többet kap,mint kellene, vagy ez is visszavezethető oda,hogy nem olyat amilyet kellene.

Ilyen sajnos már népbetegségek Magyarországon:

- szív-és érrendszeri betegségek
- cukorbetegség
- csontritkulás
- daganatos betegségek

1. Szív-és érrendszeri betegségek

Mit tehetünk a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzésében?

- NE fogyassz margarint, csakis VAJAT! Tudom,hogy nem lehet úgy kenni, mert kemény, de pár percre vedd ki a hűtőből, hogy kicsit lágyuljon és máris szépen kenhető. A margarin egy mesterséges valami, amit nem sok választ el attól,hogy műanyag legyen.
Ez fantasztikusan lerakódik az érfalon, így növeli az érszűkület kockázatát.

- Fogyassz több zöldségfélét, mint húst!

- Lehetőleg NE dohányozz vagy csökkentsd minimálisra! Én azt mondom inkább ne szívj cigarettát! Sajnos ha nem dohányzol, a levegőből akkor is beszívod a cigifüstöt, akkor miért közvetlenül károsítod magad?

- Figyelj oda a testúlyodra! Az elhízás is nagyban előidézheti az érszűkületet! Próbálj meg tudatosan táplálkozni!

- Mozogj rendszeresen! Tudom. Nincs rá időd! De mi lenne ha mondjuk hetente 2szer gyalog mennél dolgozni? Vagy nem beülnél az autóba és elmennél a több km-re lévő bevásárlóközpontba 1 kg kenyérért meg egy tejért, hanem erőt vennél magadon és leugranál a két utcányira lévő kisboltba! Máris tettél valamit az egészségedért! És hidd el, jobban is fogod magad érezni!

2. Cukorbetegség

Sajnos van belőle kétféle. Az egyik, ami velünk született, a másik úgynevezett időskori cukorbetegség. Az utóbbit lehet kezelni, az előbbit nem annyira.

Ha érdekel a 2-es típusú cukorbetegséget milyen módon lehet nagyon hatékonyan kezelni, a vércukorszintet beszabályozni, üzenj nekem és segítek!

3. Csontritkulás

Sajnos Magyarországon minden 10. ember szenved csontritkulásban. Már a gyerekeknél is egyre gyakoribb!

Hogyan előzhető meg a csontritkulás?

- Mozogj rendszeresen! 1 héten min. 3-szor végezz valamilyen intenzív testmozgást, sportolj vagy naponta sétálj, fuss, tornázz 0,5-1 órát!

- Iktasd ki az étrendedből a szénsavas üdítőitalokat! A szénsav ugyanis megköti a calciumot, így az nem tud beépülni a csontokba. Így ehetsz akármennyi kalciumot, nem ér semmit. Szerinted 8-10 éves gyerekek mitől szenvednek csontrikulásban?

- Mivel a tejben sincsen már meg az a mennyiségű kalcium, ami régen megvolt (annak már csak 5%-a van meg a tejben) és a táplálékaink sem tartalmazzák azt a mennyiséget, amire szükségünk van, fogyasztnunk kell táplálékkiegészítő formájában. Figyelem! Nagyon figyelj oda rá, hogy a kalcium,amit eszel szerves legyen, mert a szervetlen, szintetikus kalcimmal többet árthatsz, mint segítesz! NEM épül be a csontba, csak a csontra épül rá, ezért nem marad sima felületű, hanem kis kidudorodások látszanak rajta, az pedig a beépülni nem tudott kalcium. Ráadásul a vesében is lerakódik és ebből kialakulhat a vesekő.

4. Daganatos betegségek

Sajnos nagyon nagy számban érinti az embereket a Daganatos megbetegedés. Még nem találták fel a rák ellenszerét, legalábbis gyógyszer még nem kapható rá.

1. Mitől alakulhat ki?
- a tápanyag-szegény táplálkozás
- a sok vegyi-, mű-, adalékanyag is sokban hozzájárul, amit megeszünk. Tudtad,hogy évente 70 kg műanyagot eszünk? Ezt úgy gondolom nem tehetjük veszélytelenül.
- az antibiotikummal kezelt állatok
- a mozgásszegény életvitel
- a szennyezett levegő
- a tápanyagokban igen szegény földjeink
- a dohányzás, kávé, drogok fogyasztása
mind mind hozzájárulnak a kialakulásához.

2. Mit tehetünk ellene?
- fogyasszunk táplálékkiegészítőket
- méregtelenítsünk negyedévente
- fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget

Hallottál már antioxidánsokról? Biztosan. Nos,ezt úgy kell elképzelni, mint amikor meghámozod az almát és az egy idő után barnulni kezd. Ha csepegtetsz rá citromlevet, nem barnul meg. Ez azér van, mert a citromban lévő C-vitmain, antioxidáns. Fontos, hogy sok antioxidánsot fogyasszunk, mert ezek kötik le a fent felsorolt élettani hatások által felszabaduló szabadgyököket, így azokból nem alakulnak ki daganatos sejtek.

Sajnos nem figyelünk kellőképpen magunkra, csak akkor kapkodunk, amikor már baj van. Pedig a megelőzés sokkal könyebb és olcsóbb megoldás. Ráadásul sok esetben amikor már megtörtént a baj,nem tudjuk azt visszafordítani. Ezért figyeljünk oda arra mit eszünk, iszunk, hogyan élünk. Az emberek 120 évre vannak tervezve. Ha megfelelően tápláljuk a szereveztünket és figyelünk testünkre, meghosszabbíthatjuk életünket és minőségibb életet élhetünk.

Remélem tudtam segíteni! Sok sikert egy egészségesebb és jobb élethez!

Ha bármelyik betegség előfordul nálad a fentiekkel kapcsolatban, töltsd ki ezt az űrlapot és válaszolok Neked emailben,mit tudsz tenni ez ellen!?

Melyik betegség érdekel? (többet is megjelölhetsz) Érszűkület
Szív-és érrendszeri problémák
Magas/Alacsony vérnyomás
Cukorbetegség
Daganatos megbetegedés
Csontritkulás
Egyéb
E-mail címed
NevedIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!