BejelentésAndrea oldala
Az élet végtelenül leegyszerűsödik, ha kéred és elfogadod a segítséget hozzá.

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Egy kis segítség ahhoz, hogy elindulj a helyes táplálkozás útján....

Sajnos manapság csak mennyiségileg táplálkozunk, minőségileg nem.
A túlzott vegyszerezés, a monokultúrák, a gyorséttermek, a rohanó életmód miatt nem tudunk minőségileg olyan táplálékot juttatni a szervezetünkbe, melyekben a megfelelő mennyiségben találhatók meg a vitaminok, ásványi anyagok, a szervezet számára szükséges tápanyagok. Ebből következik a sok betegség, ami kínoz minket nap mint nap, mivel a legtöbb betegség valaminek a hiányából alakul ki.
Tehát nem ártana valamiből pótolnunk a szervezet számára szükséges tápanyagokat. Manapság rengetegféle táplálékkiegészítőt találunk a piacon, azonban érdemes meggondolni melyikkel próbálkozunk. A lényeg,hogy csakis természetes legyen! Hiába viszünk be a szervezetünkbe szervetlen, szintetikus anyagokat, azokat a szervezet nem tudja hasznosítani és inkább ártunk vele mint használunk. Amelyikre rá van írva,hogy "kérdezze meg...." az gyanús.
A kevés folyadékfogyasztás, a szénsavas üdítőitalok fogyasztása nagyban hozzájárul a csontritkulás, az ízületi problémák kialakulásához. Miért? Mert a szervezeted 70%-a víz. Ha nem kap elegendő folyadékot a szervezet, onnan veszi el,ahol van. Aztán lassan az ízületek között sem lesz.
A szénsav pedig megköti a kalciumot, így az nem tud beépülni a csontokba. Lehet,hogy ez az oka a fiatalkori (gyermek) csontritkulásnak?
Fogyasztasz naponta 2,5-3l vizet?
Ha nem,akkor ideje ráhangolódnod, hogy fogj egy másfél literes palackot,megtöltsd szénsavmentes ásványvízzel és megidd kb. 4óráig, utána pedig jöhet a 2. palack! Hajrá!

Hallottál már olyanról, hogy olyan problémája van valakinek,hogy eszik valamit, nem sokra rá pedig már ki is jön belőle? Vagy olyanról, hogy akármennyire is szeretne nem tud hízni, pedig nagyon sokat eszik?
Ha igen,akkor gondolj arra,hogy ott felszívódási problémák lehetnek. Miből adódik?
Abból a több kg E-betűből, színezékből, tartósítószerből, műanyagból, amit megeszünk. A gyomrunkban találhatók úgynevezett bélbolyhok, amelyek a táplálék felszívódásáért, illetve annak a továbbjuttatásáért felelősek.
A sok fent említett anyag a bélbolyhokra tapad, köztük lerakódik. (úgy képzeld el, mint a fésűt, aminek a fogai között ha nem tisztítod ki előbb-utóbb felgyülemlik a kosz) Ha eltömődnek, akkor nem tudnak működni, a tápanyagok felszívódása lassul vagy leáll. Hatalmas problémákat tud okozni. Ilyen pl. a Crohn betegség is. Sajnos a sok vegyianyag bevitelét manapság nagyon nehezen tudjuk megakadályozni, vagy leginkább sehogy, ezért foglalkoznunk kell azzal, hogy a szervezetünket néha kipucoljuk.
A bélbolyhokat meg kell tisztítanunk évente legalább 3-szor 4-szer.
A másik probléma az antibiotikumok.Szedsz antibiotikumot? Nem? Biztos vagy benne? Eszel húst? Ha igen,akkor sajnos fogyasztasz...az antibiotikum pedig kiöli a szervezetből a káros baktériumokat, de a jókat is, mert nem intelligens, hogy kiválogassa melyik jó és melyik rossz. Ha nincsenek jó baktériumaink, a bélflóra, hüvelyflóra egyensúly felbomlik és emésztési, nőgyógyászati problémákhoz vezethet. Ezért a jó baktériumokat pótolnunk kell. Mivel tudjuk pótolni? Pl. élőflórás kefirrel, joghurttal, de sajnos ezek sem elegek hozzá. Kaphatók jó úgynevezett probiotikum készítmények,amivel megtehetjk. Azonban itt is figyeljünk,hogy milyet veszünk. A legtöbbet a gyomorsav lebontja és így nem jut el a beleinkbe,ahol szükség van rájuk. Tehát lehetőleg olyat vegyünk, aminél ezt a problémát duplafalú probiotikum készítésével kiküszöbölték.


Egy tanács ahhoz, hogy milyen fajta ételből mennyit együnk:

Tedd a kezed a szívedre! Te melyikből eszel legtöbbet? Sajnos nagyon nem e szerint táplálkozunk, leginkább azért, mert nem is vagyunk tisztában vele,hogyan kellene táplálkoznunk. Tehát a sok húst, cukrot, zsírt próbáljuk meg lecsökkenteni és együnk több gabonafélét, zöldséget, gyümölcsöt!


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!