BejelentésAndrea oldala
Az élet végtelenül leegyszerűsödik, ha kéred és elfogadod a segítséget hozzá.

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Terhesség és szülés....

Először is miért hívjuk terhességnek? Nem hiszem, hogy az lenne. A teher az egy rossz dolog. Az, hogy a kismama pocakjában 2 picike sejtből egy új élet fejlődik 9 hónapon keresztül szerintem csodálatos dolog! Inkább hívjuk a kismamákat várandósnak, mint terhesnek!


Neked milyen érzés, ha egy teljesen sötét szobából kimész az erős fényre?
Valahogy ilyen érzés lehet a babának, amikor a szülőcsatornából előbújik és sok sok neonfény világít a szemébe. Ez lehet az első sokk ami éri a kisbabát, amikor világrajön. Gondolj csak bele hogy érezheti magát!

Te hogy érzed magad amikor télen a jó meleg szobából a kandalló elől kimész a hidegre?
Képzeld el,hogy az anyuka pocakjában jó meleg van, amikor megszületik a baba, a szülőszobában pedig hirtelen sokkal hűvösebb van. Nem elég, hogy a szemébe világítanak, még fázik is szegény.

Milyen érzés, amikor beleesel a medencébe és hirtelen rájössz, hogy nem tudsz lélegezni?
Gondolj csak bele! 9 hónapig a köldökzsinóron keresztül lélegeztél, most pedig, amikor megérkezel a világra, amit mindenki úgy vár, belevilágítanak a szemedbe, hideg van és elvágják a köldökzsinórt, ahonnan eddig levegőhöz jutottál. Fogalmad sincs,hogy hogyan kell használni a tüdődet, de rögtön rákényszerítenek azzal, hogy elvágják a köldökzsinórt. Csoda, hogy a baba felsír? És ha nem sír, akkor még egy jó nagyot kap a popsijára,hogy biztosan sírjon? Miért? Nem lenne jobb,ha inkább mosolyogna?


Miért? Miért nem lehet hasonló körülményeket biztosítani neki ahhoz, ami az anyukája pocakjában volt? Szerencsére egyre többen foglalkoznak ezzel a témával és ma már lehet úgymond "Csendes szüléssel" világra hozni a babánkat.
Ez többek között azt jelenti, hogy a szülőszobában meleg van, félhomály, és a köldökzsinórt azután vágják el,hogy már nem lüktet, amikor már a baba hozzászokott, hogy a tüdejét kell használnia a légzéshez. Persze ezeken kívül sok más külső tényező van még, de ezeket felsorolni nem könnyű.

Ezért minden várandós kismamának ajánlom,hogy olvassa el a "Méltósággal megérkezni" című könyvet. Véleményem szerint sokkal boldogabb, kiegyensúlyozottabb kisbabája lesz!

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!