BejelentésDíszmadár tenyészet
Tenyésztőtől egészséges madár? Jó helyen jársz!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

 

Sok a hibrid Törpe papagáj hazánkban

Az elmúlt 2-3 évben megsokszorozódott a Törpe papagájok száma hazánkba , nagyrészt a magas felvásárlási áraknak tudhatjuk ezt be.Ezzel a vele járó problémák is megjelentek a "szaporítók" (másnak nem nevezném őket, hisz ők nem tenyésztők!) arra törekednek ,hogy minél több madarat "gyártsanak" nem törődve azzal ,hogy mennyi hibrid kelhet ki ilyenkor. Legfőképpen a 3 közismert alfajt érinti ez , a cikkbe be szeretném mutatni ,hogyan állapítsuk meg a Törpe papagájunkról hibrid vagy sem , milyen szempontokat vegyünk figyelembe vásárláskor.

Tisztavérű Feketefejű törpe papagáj (Agapornis Personata) vadas szín:

-Feje erősen fekete

-Mellsávja tiszta sárga


Tisztavérű Fischer törpe papagáj (Agapornis Fischer) vadas szín:

-Fekete szín a homlokon nincs, illetve a maszkba se

-Narancssrága mellsáv mellkas feléig lehúzdóik


Hibrid: Feketefejű x Fischer


Jól láthatjuk ,hogy a képen bemutatott madaraknál a fejük színe mosott fekete , narancssárga folt látható a mellsávjukba a fekete szín alatt ,ami egy kicsit még meg is engedett mivel vannak olyan fiatal madarak akiknél ez a narancssárga folt meg van, de később nagyrészt ők ezt ki vedlik. Meg kell említeni azt is ,hogy a természetbe is megtalálhatóak hibrid madarak mivel az alfajok néha hibridizálódik egymással .

Tisztavérű Rózsásfejű törpe papagáj (Agapornis Roseocollis) vadas szín:

-Feje élénk piros


Hibrid: Rózsásfejű x Feketefejű


A hibrid madárnál jól látható ,hogy arca/homloka piszkos fekete az élénk piros szín helyett, a piros arc maszk a mellkasig húzodik le. Figyeljünk a vásárláskor milyen madarat veszünk meg, remélem egy kicsit tudtam segíteni írmásommal azoknak akik még nem tudnak különbséget tenni hibrid és nem hibrid madár közt.

"Tegyünk együtt, hogy kevesebb hibrid madár legyen Magyarországon."

Soós Ádám

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!