BejelentésDíszmadár tenyészet
Tenyésztőtől egészséges madár? Jó helyen jársz!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Képek a fácánjaimról

 

Ezüst fácán:

Hegyi jellegű erdőkben él Kína délkeleti részén, Hajnan szigetén, Vietnamban, Laoszban, Kambodzsában, Thaiföldön és Mianmar keleti részén.Nagy testű faj, testhossza 125 centiméter, szárnyai 265–297 mm, farka 600–700 mm hosszú, súlya 1600 gramm.Növényi részekkel, gyümölcsökkel, magvakkal és rovarokkal táplálkozik. Kisebb csapatokat alkot.Földre, egyszerű gödörbe rakja 6-8 tojását,melyek 25-36 nap alatt kelnek ki. A tojások színe világos és sötét rózsaszínű, vagy izabella színűek, házityúktojás nagyságúak.

Piros Arany fácán:

Eredeti hazája Kína, északnyugaton a Tibeti-fennsík peremétől keleten Hupeiig, délen Hunanig és Kvajcsouig. Ma Anglia és Skócia egyes területein is szabadon költ. Az aranyfácán 2000 méter magasságban is megtalálható.A kakas hossza 80-110 centiméter között van, míg a tojó hossza 60-70 centiméter között. Szárnyhossza 65-75 centiméter, testtömege 600-900 gramm.Félénk és visszahúzódó, territoriális, a nemek csak párzáskor találkoznak. E madarak a talajon élnek, bogyókkal, magvakkal, virágokkal, pókokkal és rovarokkal táplálkoznak. Az aranyfácán fogságban 8 évet él.Közeli rokona a gyémántfácán ,ezzel alkalmanként kereszteződik is.A tojó egyévesen, a hím általában kétévesen lesz ivarérett. A költési időszak április-május között van, ekkor a tojó 5-12 sárgás tojást rak, ezeken 22 napig kotlik. A fiatal madarak 12-14 nap után repülnek ki. A kotlásban és a fiókák felnevelésében a hím madár nem vállal szerepet.

Gyémánt fácán:

Délnyugat-Kína és Mianmar hegyi erdőségeiben honos.A kakas hossza 105-120 centiméter között van, ebből a farka 75-90 centimétert tesz ki, míg a tojó hossza 60-80 centiméter között (farka csak 25-30 centiméter hosszú).Félénk és visszahúzódó, territoriális, a nemek csak párzáskor találkoznak. E madarak a talajon élnek, bogyókkal, magvakkal, virágokkal, pókokkal és rovarokkal táplálkoznak.A költési időszak április-június között van. Évente egyszer költ. A fészekaljban 6-12 krém fehér vagy világosbarna fénylő tojás van. A kotlás 22-23 napig tart.

 

Sárga Arany fácán:

Eredeti hazája Kína, északnyugaton a Tibeti-fennsík peremétől keleten Hupeiig, délen Hunanig és Kvajcsouig. Ma Anglia és Skócia egyes területein is szabadon költ. Az aranyfácán 2000 méter magasságban is megtalálható.A kakas hossza 80-110 centiméter között van, míg a tojó hossza 60-70 centiméter között. Szárnyhossza 65-75 centiméter, testtömege 600-900 gramm.Félénk és visszahúzódó, territoriális, a nemek csak párzáskor találkoznak. E madarak a talajon élnek, bogyókkal, magvakkal, virágokkal, pókokkal és rovarokkal táplálkoznak. Az aranyfácán fogságban 8 évet él.Közeli rokona a gyémántfácán ,ezzel alkalmanként kereszteződik is.A tojó egyévesen, a hím általában kétévesen lesz ivarérett. A költési időszak április-május között van, ekkor a tojó 5-12 sárgás tojást rak, ezeken 22 napig kotlik. A fiatal madarak 12-14 nap után repülnek ki. A kotlásban és a fiókák felnevelésében a hím madár nem vállal szerepet.A Sárga Arany fácán csak egy szín mutációja a Piros Arany fácánnak .


Fekete Arany fácán:

Japán fürj:

Kelet-ázsiai madár, mely főként Mandzsúria, Délkelet-Szibéria és Észak-Japán területén költ, telelni Indokínába és Japán déli részére vonul. Betelepítették Észak-Amerikába. Főként rovarokkal és más gerinctelenekkel, valamint magvakkal táplálkozik.Fészkét sűrű növényzetbe rejti, 7-8 tojást rak. A tojások 18 napi kotlás után kelnek ki. Évente egyszer vagy kétszer költ. Fiókái fészekhagyók.Kínában, Koreában és Japánban háziasították a XI-XII.század során. A XII. században már írásos feljegyzés is említi, állítólag a japán császár fürjhúst fogyasztott, hogy a tuberkulózist elkerülje. 1910-re a fürjhús nemzeti eledellé vált Japánban. Európában az 1900 éves elején kezdték tenyészteni.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!